19

Анонимен

преди 7 години

В 18 СУ, а също и в други "елитни" училища децата са от 27 до 29 в клас. Началните учители едва изтърпяват да им свършат часовете и тичат след това по частни занимални, в които стоят до към 19-20 часа вечерта. Някои от тях работят в училище само, за да могат да си съберат деца за частната занималня. Представете си колко качествено преподава такъв учител при такава натовареност.

18

художника

преди 7 години

А бе нали демогравски България се топи. От къде толкоз деца, че и критерий за влизане в училищата. Цели училища се затварят поради липса на деца, тия наще т-паци критерии и точки си измислят. Б-аси държавата, б-аси чиновниците.

17

Анонимен

преди 7 години

> За да има равнопоставеност, преднина ще се дава както за хлапетата с интерес към източните езици, така и на тези с интерес към западаните,Голяма равнопоставеност!

16

Мемет

преди 7 години

Абе Петя, каква й тъз дума "школото"?Нас кат на учиха в училище на Български на учиха, че думата е "училище"

15

Мен

преди 7 години

Чудесно, хрантутниците гледат да си уредят роднините пак с предимство. Добре че вече има качествени частни учили, в които образованието е на светлинни години пред държавните та да имаме избор. Целта на връзкарчетата е да създадат следващото тъпоумно поколение хрантутници на държавна работа, което да седи по цял ден и да се чуди как да изсмуче някоя стотинка отгоре от частния сектор.

14

ИИ

преди 7 години

Пак недомислици:пример, дете, което е в частна детска градина (поради липса на места в държавните), която не е в административния район на общинското училище: следва загуба на така заветните 3 точки. Е, това не е ли дискриминация? А как ще се доказва кой е писател, кой художник? Аз ако съм блогър, писател ли съм или не, или веднага да издам една книга с цинични стихчета, посветени на общината,а?

13

Анонимен

преди 7 години

До 10 - Интервюто с родителите се прави , за да се проверят финансовите им възможности.Иначе аз не виждам друга причина то да има нещо общо с приема на детето.Като кандидатстваш за висше вика ли някой *** и баща ти на интервю ?

12

Димитър

преди 7 години

Това е доста дискриминационна практика.

11

Анонимен

преди 7 години

Ще ме изкефи 18 СУ, според нововъведените им критерии да се напълни с деца на певачки.

10

Анонимен

преди 7 години

Не проумявам как въобще законът позволява първокласници да се записват в общински училища според професиите на родителите им и въобще да се правят интервюта с родители за записване на първокласниците. За езиково училище мога да приема децата с майчин език английски, немски, китайски и т.н. да се записват с предимство в тези паралелки, но децата на артисти, художници и писатели? И как се вижда, че едно дете на 7 г. има интерес към източни езици?

9

Анонимен

преди 7 години

Един ден ще стане, ако си член на Боко - в престижно училище или ясла!

8

Анонимен

преди 7 години

Цялата истерия с елитните училища скоро ще отмине и ще сме свидетели на празни класни стаи. Няколко години имаше преселение в София и по-висока раждаемост.От там дойде и наплива за училищата в София. В момента вече не е така и до 4-5 години това ще се усети.

7

Анонимен

преди 7 години

Столична община трябва да направи единно класиране, както вече го въведоха в други общини. И тя да определи критериите за прием в общинските училища. Частните да си приемат по каквито искат критерии, но училища, които се издържат от нас, данъкоплатците, трябва да приемат по ясни критерии. Не разбирам защо синът на някой артист ще има предимство пред детето на математик, инженер или дори хигиенист?

6

Анонимен

преди 7 години

Ежедневно минавам край 18 СУ. Масово учениците се събират пред данъчната служба (бившата поща) и пушат. При хубаво време са стотици. Не бих записала детето си там. В района има още няколко училища, които са за предпочитане.

5

Стамат

преди 7 години

Ако пиша, но никой не ме чете, писател ли съм? Ако рисувам, но на стените на блока, художник ли съм? Това намирисва на цели класове с "даровити" родители...

4

user

преди 7 години

Не трябва ли всички деца да са равни и да имат право да посещават детска градина?! Не плащат ли родителите данъци?!Само питам, защото при Татово време децата бяха с най-големи привилегии.После питайте защо няма деца и защо хората бягат към терминалите. Пример социалната политика на Швеция.

3

Българче

преди 7 години

До никиЖивея недалеч от училището. Вероятно е добро, но и също така вероятно ако ги видите как пушат след занятия - мале мила.

2

Хм,

преди 7 години

това с професиите на родителите не намирисва ли на дискриминация?

1

ники

преди 7 години

18- то е страхотно училище. :)