17

Анонимен

преди 7 години

то някой трябва да тръгне от акредитирането на вузовете, университетите и тем подобни понпозни названия на тия виши училища. Що аджаба, се акридитира куцо и сакъто да дава дипломи??? сега ходи да редуциращ бройките които приемат

16

Анонимен

преди 7 години

Бройки има, реални студенти няма, особено по инженерство, машинно! Какво са се запенили тези ректори!

15

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 26,както в Германия, така и по целия бял свят има часови ограничения за работа за студенти. Не се работи по 8 часа и да се учи. Това се прави, когато ученето е такова, като в нашенски икономически ВУЗ, сиреч - никакво.

14

23,

преди 7 години

Приказки за наивниници разправяш, 23!Ако образованието ни бе качествено, нямаше да издържиш след нощна смяна да идеш на лекции и семинарни и да се готвиш качествено.Но щом е по нашенски, с едно рефератче, с есенце, с преводче, с преписванце, с плащане под масата, да, можеш и по 2-3 образования да изкараш ей - така, между другото, докато работиш и отглеждаш даже по някое ***!В нормална държава, с нормални университети и високи изисквания в тях, като за висшисти, това няма как да стане!

13

Анонимен

преди 7 години

И понеже няма нужда от сложни хора, правим софтуер, печелещ Оскар.Половината вузове са за закриване.

12

Пламене,

преди 7 години

моето момче, ама ти направо в десятката!Това е един от ВУЗ-ове, който е нужно да се закрие веднага и изцяло! На държавните изпити им дават да преписват, а дип ако някой квестор се заинати го наказват. Щото, нали, децата трябва да се дипломират. Нищо, че малкото си име бъркат, като пишат!

11

!

преди 7 години

До Анонимен 12,Аз съм 5 и държа на становището, че местата за студенти у нас са в пъти повече от необходимото.НО орязването на местата не е задължително да води до орязване на финансирането. Това са съвсем различни неща. Решението е да се увеличи финансирането на брой студенти, но общите бройки да намалеят поне на половина. Сега положението е ужасно! Проверки на знанията няма, дават се задачки тип "Отбий номер!". Докога?! Кой, освен самите ВУЗ-ове, имат нужда от тази порнография?

10

Пламен

преди 7 години

Браво.само така трябв. И без това само даваъ безмислени дипломи. Иларионов от габрово да не се обажда щот е корумпиран и изнудва преподавателите със заплахи и уволнения да пускат студентите и даскалите не водят часове,правят си квот искат. Обучават студентите с презентации,изпити с тестове,отговорите дадени предварително

9

До 10

преди 7 години

Ама недей така бе, човек!Имаме тук един комшия, на две магарета сено не може да раздели, но е професор в УНСС, а през соца баща му и чичо му са станали професори във ВИИ"К.Маркс".Та този наш съсед преподава в УНСС и паралелно с това беше и издател на списание, съветник на Гоце президентО, член на ръководството на някаква българо-швейцарска фирма, по едно време беше и шеф на администрацията на НС.А ти искаш да закрият УНСС, та да намалеят с едно местата, от които цоца пари.Не е човешко това!

8

Анонимен

преди 7 години

Ясно е, че трябва да се търси качество, а не количество, но пък качеството без пари не става. Ако се орежат местата заедно с бюджета образованието ни ще стане още по- зле. Една шефка на катедра ни разправяше, че търпи чуждестранните студенти само защото с парите от тях се ремонтират лабораториите...

7

Анонимен

преди 7 години

Завършил съм Стопанската академия в гр. Свищов.Много ще се радвам да намалят местата там и да секне малко бизнеса на свищовлии - гадни и подли хора , печалбари и изнудвачи. Изобщо не заслужават това което им е оставил Димитър Ценов.

6

Анонимен

преди 7 години

Eжегодно завършват с някаква оценка около 52 000 зрелостници. Около 10 000 даминават да учат в чужбина, остават "да учат" у нас около 42 000 човека. Да тях има осигурени 70 000 места за първи курс във висшите ни и полувисши учевни заведения !!!!! Докато тези места не станат 8-10 000 няма да се оправим !

5

Анонимен

преди 7 години

Ами, прави са си. Ако получаваха за един студент пари, колкото за 10 нямаше да е цялото това извращение и всички да са доволни - преподавателите да работят с по- малко и мотивирани студенти, и да печелят пак толкова, ако не и повече.

4

Трябва да се реже!

преди 7 години

Огромна нужда има от орязване на места, специалности, факултети и цели университети у нас. Поради липсата на студенти и конкуренция в тях влизат и учат всякакви, дори ***, които биват избутвани и се дипломират, за да имат преподавателите работа. От това обществото няма нужда. При свиване на населението и на младите хора, поне 50% от местата във ВУЗ-овете следва да се закрият.

3

Анонимен

преди 7 години

мон да обяви нулев прием за 2-3 години и да реформира изцяло системата, а не да бълва хора с дипломи, 70% от които са не само негодни, но и неграмотни. останалите 30% се реализират, но не в бг, а по света!

2

Един от Северозапада

преди 7 години

Спокойно!Правете така, както правят на всякъде в системата на средното образование.Бегом към Столипиново, Факултето и махалите по места. Неизчерпаем източник на ЕГН-та, тоест-мъртви души, които да се отчитат като обучаеми.Регионалните инспекторати навсякъде знаят, но си траят, траят си и в министерството, зада не им изстинат местенцата, тоест, да не седнат на тях други некадърници...

1

Ама много са нахални

преди 7 години

Не знаят ли, че все още са много нещата, които зависят от Мегленчето?!То е заложило фойерверки навсякъде! Има да се радваме на илюминациите години напред!Сега Меги и компания умуват над вече представените проекти за онези центрове - за компетентност и за "върхови постижения"(дето нема таквиз нийде по света). 350 милиона ще се папнат по тези проекти, не е шега работа! Трябва да се внимава да не остане обиден нито един "наш човек - учен"!А тези седнали да капризничат, че са им орязали бюджетите