27

Анонимен

преди 7 години

Бедните роми,а?

26

Анонимен

преди 7 години

Хубава стара българска традиция. Поради що се срамите от нея не знам?

25

Отврат!

преди 7 години

Разполагат с много пари, данъци не плащат, ние ги храним, а те твърдят, че печелят от занаят, който има изключително рядко срещани приложения в наше време.С калайдисване на медни съдове в България днес, не биха могли да се изхранят повече от стотина човека, а дали коментаторът с ник "Россия" има представа колко десетки хиляди човека наброява групата на така наречените калайджии? Намерил кого да защитава и да дава за пример! Такива като него заслужават единствено да бъдат прогонени от България!

24

Дрън дрън

преди 7 години

До РОССИЯНа 12 г. ако не е девствена, кога да е? А случайно да знаеш какъв процент от тези "девици" се омъжват със зашит ***, защото ципата вече е била разкъсана в семейната среда, от някой роднина?Не знам как не ви осакатяват ръцете, когато пишете гадости за жените от собствения си народ? Или съдите по морала на вашите майки и дъщери? Господ ще ви накаже!А ти бе, празна главо, къде видя да се калайдисват съдове в наше време? Случва се тук-там, и 100 човека не могат да се изхранят така!

23

до 18

преди 7 години

Ти в кой век живееш? Ти девствен ли ще се ожениш, че да го изискваш от жена си?

22

Анонимен

преди 7 години

Изпратете ги тия статии на прокуратурата! Какво ми правите репортажи за престъпления все едно са най-естественото нещо?!

21

РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ

преди 7 години

Любов или пари?Не,просто *** и културните им особености.

20

Анонимен

преди 7 години

Сериозно?????А, това че нашите български "девойчета" на по 14 - 15 г. имат по-голям полово сексуален опит от майките си, това не ви ли шокира!

19

RIM - ROM

преди 7 години

VSI4KITE PATCHTA VODYAT KAM ROM VSI4KITE RATICHTA VODYAT KAM BOGANA ROM STORIATA E DALGA KATO ROMAN

18

РОССИЯ

преди 7 години

До Анонимен.ти чу какво каза ромчето че жена му е избягала при друг и е платил глоба че тя беше дественица.а ти ми пишеш за робство

17

РОССИЯ

преди 7 години

как чисто си говорят на български това си е традиция при тях никой нищо не може да им забрани те още от малки ги запознават и тека любовта се ражда най важното момичето да е дественица което аз лично много го одобравям при нас момичето като се жени е преспало на малко с 10.и никои не говори за дественост.никаква престъпност не виждам това е традиция при каладжиите стига сте писали глупости хората калайджистват казани и печелят имат си пари и си купуват снахи не завиждайте гладни българи-мързели

16

Анонимен

преди 7 години

По просто тази традиция се нарича робство. Да продаваш и купуваш хора какво е , ако не робство .

15

Анонимен

преди 7 години

р-д ген академик Радефф да се произнесе все пак неговия електорат е тофа

14

до Изумен

преди 7 години

Ами, до преди малко повече от столетие е имало подобна традиция из целия Балкански п-в.Родителите са избирали булката или зетя и са определяли "зестрата"!Възраста на младоженката не е надхвърляла 15-16 годишна възраст.Момиче над 18г се е считала за.... стара мома!псВ никакъв случай не одобрявам подобни "обичай", но ромите са доста закрита и консервативна общност.... традиции, кво да ги правиш!

13

Krom

преди 7 години

Или, ако обобщим става дума за "добрата ромска традиция" чрез създаване на неграмотни семейства да се точат средства от фиска, която ние всички трябва да прегърнем и да и се възхитим. Отделно на това, тези усмихнати "булки" утре ще хванете с ръка в чантите Ви в градския транспорт, и познайте какво? Нищо. Отново ще има "защитници" на ромските "обичаи". Та, как беше приказката за баницата?

12

Изумихте ме

преди 7 години

КЪДЕ Е ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО, СОЦИАЛНИТЕ И ПОЛИЦИЯТА??? КАКВО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ СЕ СЛУЧВА НА ПОДОБЕН "ПАЗАР" ТЪРГОВИЯ С ДЕЦА, ПЕДОФИЛИЯ, РОБИЯ, ЗАВИСИМОСТ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ... КАК СЕ ПРИЕМА КАТО ТРАДИЦИЯ НЕЩО ТЕНДЕНЦИОЗНО???

11

Анонимен

преди 7 години

Как можахме така да си изтървеме държавата...

10

Анонимен

преди 7 години

Престъпленията ги наричат "Традиция", всяка година се пишат такива статии и се правят предавания. Приема се за нещо много редно - продажба на жени и деца. И ние трябва да се умиляваме на голямата любов и "хубави" традиции.

9

Анонимен

преди 7 години

Не става ли въпрос за престъпна дейност тук, продажби, капариране за непълнолетни момичета?

8

Анонимен

преди 7 години

След сватбите стават самотни майки и кандидатстват за помощи.