126

НЕМА ЗНАЧКА ,БЕ...

преди 7 години

НЕМА "ЗДРАВЕ"-------БЕЗ ПАРИ!!!!АМИ , ЩОМ ЩЕ Я КАРАТЕ "ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ".....ЩЕ УМИРАТЕ , ЗА ПО-ЛЕСНО!!!!!!!УМИРАШ .....И ЗАД ТЕБЕ , ЧЕРВЕИ ------"КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЕКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"....ха,ха,хааааааааааааааааа....!??????ТАКА Е КАЗАЛ И ПОЕТА ,БЕ.....ХА,ХА,ХААААААА.........НАЛИ??!

125

Анонимен

преди 7 години

НЕ "МОЖЕ",А ВЕЧЕ Е!!!Следва,"вече няма български народ"!!!До там я докарахме всички, с нашето общо малоумие!!!

124

Анонимен

преди 7 години

Ами не знам защо се учудвате - лекар (не джипи) рядко си докарва повече от 1000 лева. И не защото е некадърен. В провинцията даже работят за по 500-600 лева. А се учи 10 години.И вместо да се отпуши пазарът здравната каса гледа само как да администрира едни средства, лекарските лобита гледат как да си уредят далаверите с касата. А нормалните лекари или се пенсионират, или заминават.

123

да, ама не

преди 7 години

Приведените примери за ниски заплати на медиците---да не ни стряскат! Важното е , полицията и политиците да са добре. все пак благодарение на политиците, защитавани от полицията,техния слугинаж, ние вървим напред---по български. Във всякаа дъ ржава където полицая получава повече от учител, учен или медик, нещата не са добре, отиват на диктатура и мракобесие, на корупция и налагашасе повсеместна посредственост. ппример--бат, Боко, бат, Сали, хидриинджинера Доган, Пеевски, Станишев и Сидеров.

122

hjsa

преди 7 години

До Анонименне е така а е лекарите - скаранисестрите - издокаранисанитарите - простиа болните - бог да ги простиР.Ралин

121

Vesko

преди 7 години

Е, като имате тези условия на лице:- Намалено трудоспособно население (т.е. спад на търсенето)- Картелно спорузумение - допълнително подтиска продажбите (поради високите цени)- Непрекъснато нови играчи - т.е. предлагането непрекъснато се увеличава, но цените не спадат... т.е. и печалбата трябва да се раздели между повече предприемачи.- Добавете и големите дупки в източването на болничните бюджетиАми как очаквате да се получат високи доходи на блниците и от там да има повече пари за заплати

120

Хирург

преди 7 години

До 01.07.2000 г. имахме страхотно здравеопазване.Всичко работеше като по часовник.Трябваше само да ни се оправят заплатите и да се корегират на всеки 6 м.След това стоматологът И. Семерджиев поръчково създаде най-голямата пирамида в България-здравната каса!!!Това унищожи и продължава да унищожава здравеопазването.С парите за тези 17 г./а това са милиарди/ заплатите ни щяха да са европейски!Разберете че просто няма в света държава където един личен лекар да взима повече от един специалист!!!

119

Vesko

преди 7 години

...когато имате по-малко търсене на здравни услуги (поради намалелия брой на пациентите), и същевремнно имате картелно спорузумение (за подържане на цените високи) високите цени от картелната исгода допълнително филтрира клиентите. Така се стига, че предприемачите, трябва да подържат високи цени, в същото време хората не могат да си позволят тези високи цени и от там допълнително спадат продажбите. По-този начин общата печалба на предприемачите намалява. И като имате непрекъснато и нови играчи!

118

Vesko

преди 7 години

... в този случай при жизнено-важни стоки и услуги, когато се ръководят от принципа на максимизиране на печалбата, по голям е вероятността да западане на качеството, експлоатация на клиентите и дори до достигане на създаване на картелни спорузомения. Има една малка особеност при БГ и това е, че работо способното и трудещо се население намалява. Това означава, че ще има по-малко клиенти за предлаганите здравни услуги....

117

Анонимен

преди 7 години

1200 основна заплата и към нея се добавят повиквания, нощен труд ,пари по пътеки и стига до 3-4000лева. С 1200 са медицинските сестри. А това е само на едно работно място - да не говорим, че няма лекар, който да не се води на поне още едно раб.място.

116

!...?

преди 7 години

България скоро без хора ще остане.Защо са и медици?

115

Дофтор

преди 7 години

Абе то хора няма да останат Вие лекари искате.

114

Некъф луд

преди 7 години

Шеф на отделение по "Ортопедия и травматология" в областен град в болница обслужваща над 40 000 души със 1200 лева заплата. После защо бягали медиците. Сами си отговорете от написаното по горе.

113

Vesko

преди 7 години

При свободните пазари има един основен движещ принцип. Преследването на максимално финансова изгода на предприемачите, биха довели до голяма конкуренция и да се увеличи качеството и намали цената. И това е вярно, за повечето услуги и стоки. Но, за някои (както е задравеопазвазнето и образованието) това по-скоро вреди. Да вземем здравеопазването в българия и фармацията. Това са услуги и стоки от жизненан необходимост....

112

Vesko

преди 7 години

...а погледнете и доказателствата, дори на 'запад'. САЩ, която се слави с максимално свободна икономика, имат една от най-лошите здравеопазващи системи. Не напразно наскоро се тръби и се говори за 'Обама кеар' промяната в здравеопазването в САЩ.

111

Vesko

преди 7 години

Ами когато през болниците се източват пари от здравната каса, вместо да се плащат заплати? И като има толкова много нови болници, всяка една не може да предостави нужното качество? Здравеопазването, пожарната, образованието.... всичко това са обществени услуги. И много некоректно да са оставят на свободната икономика и пазари. В тези слуачи, принципите на свободните пазари, по скоро влошават вместо да подобряват услугите, както би се очаквало....

110

Анонимен

преди 7 години

До СтудентТи сам си избрал какво да учиш, така че няма защо да се оплакваш от учебниците и от многото учене. За поне половината от останалите неща също не си прав. А за уважението ще ти кажа, че то не се дава по презумпция или даром, трябва да го заслужиш!Ти конкретно никога няма да го заслужиш с тая нагласа, че всички са ти длъжни.Въобще разсъжденията ти напомнят на едно малцинство, дето все е онеправдано...Ами огледай се наоколо, има доста професии, които не са леки, а не са по-заплатени.

109

x

преди 7 години

тогава защо издържаме шест университета за подготовка на лекари?Пловдив,София- 2 броя,Ст.загора,Плевен,Варна? Кой плаща издръжката,а ефект никакъв??!!!Кой знае колко милиарда гълтат на година за тоя дето духа!!!

108

Анонимен

преди 7 години

За каква диагноза говориш? Те не могат един правилен въпрос да те попитат. Да не говорим да те посъветват как да се оправиш без или с малко лекарства. Тъпчат всички с антибиотици и въобще не ги интересува пациента. Дори едно нормално прочиставане на организма не им излиза като съвет от устата. Иначе са с големи претенции че знаят много.Резултатите от труда им са очевидно слаби.

107

Анонимен

преди 7 години

Лекари и сестри има и ще има.Хора няма,човечност няма.