67

Анонимен

преди 7 години

русия няма бъдеще

66

Анонимен

преди 7 години

готова ли е руската ко4ина за разпад Май ДА

65

един там

преди 7 години

Такава огромна статия за държава с население от 1,3млн.д. Чакам следващата статия за Черна Гора например да е още по-голяма! Може да е и за Малта! Иначе сравнително добре разсъждават естонците! Разбрали са, че трябва да правят компромиси и отстъпки спрямо рускоезичното население, понеже в противен случай напрежението наистина може да се покачи!

64

Анонимен

преди 7 години

При такава "статия"- дискусия с клишета тип Мирча Кришан и краставицата с 99 % вода.Голямата картина - след войни и навсякъде се надребняват държави, разделят се залагат бъдещите агресивни действия!Тези страни са надребнени по западната граница на Русия и от север.Води се политика за обхваната южната част по границите с Русия.Там страните имат недостатъци - много нефт, наркотици, религия и са "заплаха" за американската бизнес -клика.НАТО не е гарант на ничия сигурност, само е инструмент.

63

Анонимен

преди 7 години

До vmzЛъжеш! Естония, никога не е била типична съветска република!!! Там стандарта е бил винаги много висок, производството високо технологично( според нивото на останалите републики)

62

vmz

преди 7 години

Един естонски виц:Руски турист в Таллинн пита местен:- Извинете, ка да намеря Кадрийорг ?- Поверните здесъ на лево, потом прямо, прямо и... увидитв вокзал.

61

Анонимен

преди 7 години

Трите прибалтийски страни веднага като се отделиха от СССР искаха да забранят руския език. Сега защо треперят и реват.

60

vmz

преди 7 години

До рускиня до 76Глупости на търкалета. От 95 до 2002 работих в ЕСТОНИЯ И съм свидетел, как от една типично съветска република Естония се трансформира в Скандинавска държава. Естонците емоционално са далеч от нас българите, но са изклщчително мили и добронамерени хора. Дори руско говорящите в Естония са различни от тези Москва. Желая им все така добре да се развиват.

59

До под руско иго

преди 7 години

С това искаш да кажеш ,че тези земи ,където сега е България е завладяни от български племена? По тези народи,които посочи като българи-май тук сте дошли отдалече. Така ти твърдиш,че България в момента на на чужда земя? И друго -дали тези народи,които изброим се припознават като българи? Познавах кумьки - те припознаваха себе си като дагестанци. Така че навряд ли разчитват на твоя закрила. Та викаш ,че родната земя на българи е Сибир? Интересно..

58

рускиня до 76

преди 7 години

Смея да те уверя,че 1000 излизат от Естония не е само от Нарва.Естония някога наброявала 1милион 600 хил сега вече е под милион.Разбито всичко-селско стапанство, промишленост. Основен поминък-еврофондове. Пред блока ни стоят коли с рег.номера на Швеция,Финландия,Полша. Хора юрнали там на гурбет-чистят,мият.това ако прогрес здраве му кажи.Но интеграция на руснаци-това е наистина най-умното нещо,които направи провитевство на Карьюлайд.Защото Хендрикс е бил един фашизиран "ястреб".

57

weiss

преди 7 години

Два аргумента винаги са ме поразявали с глупостта си в тези спорове: единият е за прословутите чемодан-вокзал-Москва, дето винаги ме е карал да пратя диспечера на едно топло и влажно място; другият е къде, значи, отивали хората, като напускали родните си места и защо това значело кой бил прав.Сега обаче видях и по-глупав: немой да ми се пънеш и да спориш с мен, щото ще те изчисля, намеря и ще ти дойда на гости. Тъпо, Задвратян. тъпо. П.С. ела ми на гости.

56

Анонимен

преди 7 години

До Историята е противИ коя по-точно История! Да не е тази дето не й излизат бройките на отрязаните в Батак глави и все се натиска да ги брои за наше добро, или онази дето ни учи, че сме съжителствали 500 години!???

55

РОССИЯ

преди 7 години

в исотрчна украйна забраниха да се говори на руски и ден на победата 9 маи. да се празнува марш на фашистката армия.и затова рускозичн.искат своя роден език и своите празници ден на победата за руснака това е свещен празник и си искат своя република народа въстана естония правителството само да си вспомни че имат рускоезич.жители да не им създават неприятности както правиха 91год гониха ги с насила в русия. както и в бг 90г.гониха турскто малчинство с насила в турция

54

Историята е против

преди 7 години

Цитат: "Всяка година около 1000 души напускат Нарва и обикновено не се връщат", казва Коновалов.....хайде да се хванем на бас, че не отиват в Русия...............Каквото и да правят руснаците, историята е против тях. Те самите се чувстват изоставени, отритнати, подценявани и неприемани. Затова и се хващат за оръжие, насилие и оправдат геноцида над другиете народи.Доказателство---никой не искада живее в Русия, дори и забогатялите с помощта на Путин.

53

Анонимен

преди 7 години

Руснаците никога нямаше да правят референдума за Крим, ако Украйна не е провокирана и е в нарушение на международните отношения.Трябва да сте кьорави да не разбирате, че Русия е обект на поредното фашистко нападение от страна на САЩ.Всяка реторика срещу Русия е излишна.Не всеки е готов да си подари територията и народа на агресивния бизнес.САЩ иска да окраде Русия - това е!Не желая да бъдем членове на разбойническия инструмент на САЩ - НАТО!Правят ни съучастници с нагла пропаганда!

52

Анонимен

преди 7 години

Естония - пак моделът -"разделяй и владей", прилаган винаги от запада. За хората, които познават история и могат да анализират събитията , е ясно.В момента се дестабилизира Македония, което значи, че на друго място се подготвя някоя мръсотия.Може ли западните демократи да отговорят защо не им пречи в другите страни, например в Германия, че създадоха гета, в които има капсоуловано турско население, което не говори немски.Ив други страни.Но щом е Русия, то това е целенасочена политика.

51

Крим си остава руски

преди 7 години

И с НАТО, и без НАТО, Крим си остава руски!

50

без майтап

преди 7 години

Естония не е застрашена. Застрашена е фашистката държавна администрация на Естония. Застрашена е от собствения си народ.

49

Анонимен

преди 7 години

ЕСТОНЦИТЕ КАРАХА РУСНАЦИТЕ ДА УЧАТ ЕСТОНСКИ И КАТО НЕ УСПЯХА, СЕГА ТЕ УЧАТ РУСКИ.КОЙ ЗНАЕ, МОЖЕ ДА ИМ ПОТРЯБВА.

48

Членска карта №7

преди 7 години

До Изгърбич ЗадвратянБезпросветнико! Червеният цвят, като доминиращ е на повечето натовски флагове!