18

Анонимен

преди 7 години

Неадекватни са също и търговските споразумения с Канада и САЩ от това ще изгуби народа и държавата защото също ще отпаднат приходи печелят само и единствено големите чорбаджии отново ще има вдигане на такси и данъци за навакса не на загубите

17

Анонимен

преди 7 години

ДДС-то е косвения данък който изхранва органите на държавата, но по правилния въпрос е трябвали да изхранваме такава държава с наще данъци. Да се налага да се оправям сам за всичко, какво прави държавата за мен.

16

Анонимен

преди 7 години

Вредно е за престъпниците и народните любимци които го крадат. Болшинството от новоизлюпените милионери на България са крадци на ДДС . Помислете си само. Само за Коледа българите похарчили 10 милиарда лева и в хазната трябва да влязат 2 милиарда, трябва ама не са внесени а са откраднати не без помощта на всички управляващи без изключение . Та като си направи сметка човек то за няколко големи празника ДДС_то е колко националния брутен продукт на България.

15

Анонимен

преди 7 години

Др. Радев и др. Герджиков , затворете държавата и нищо да не работи , спрете тока , водата и всички пътища докато не се избере БСП на власт. След това назначете за началник на затвора в Белене др. Това Томов , защото това му е наследстван пост от баща му . Ура..а...а...а да живее БКП-БСП .

14

Анонимен

преди 7 години

Ако се намалял ДДС щял да пострада бюджета.А,че от този на практика най-голям и всеобхватен ДДС страдат всички българи и всички дейности в страната не ги интересува.Бюдетът не е свещенна крава.Може да се приеме нов такъв. Това ДДС ни прави бедни и прости.

13

Анонимен

преди 7 години

А знаете ли ,че на филийките със сирене ,дето ги дават в училищата, също се начислява ДДС ? На SMS-ите дето ги пущаме за някое болна дете ,ДДС-то у 20 % ?

12

Анонимен

преди 7 години

10 % от 8,4 милиарда са 840 милиона лева. Ние тая година колко пари платихме на руснаците за няма нищо ? Щото ни мързеше да се съдиме с тях ? А колко пари губиме от високите цени на горивата ? А от специалната цена на газа за България ? А колко пари похарчихме за южен покот, тройния шлем и дразни други плащачки-хранилки ?

11

Haahha

преди 7 години

Тогава защо във всички развити страни от ЕС без значение дали е Римски Император или МЕркел са ниски.Напротив хората ще купуват повече и ще има повече ДДС като са евтини стоките.Освен това си има 5 млн потребители на лекарства и пенсии и помощи.Те са константа - 2 млн роми и 3 млн пенсионери - винаги гладни,недоволни,болни и искащи още и още и още.....

10

Анонимен

преди 7 години

Тези пък искали да падне ДДС на лекарства и храни от първа необходимост. Голям смях, че нали точно тези стоки формират над 30% от оборота в държавата изобщо....

9

Bignatov

преди 7 години

Rarechkov, bg stopanskata kamara ot bg budjeta kakvo, kolko i kak vzema?

8

1

преди 7 години

Изобщо не трябва да се намалява ДДС, а да се повиши събираемостта му. Кримининализиране на невнасянето на ДДС със затвор от 3 до 10 години ще свърши известна работа. Аман от гаражни фирмички дето смятат че могат да си го прибират.

7

ЗакъсняхаПак

преди 7 години

В Германия-шефа на ЕС ДДС за храни и продукти от първа необходимост е 7%. В Австрия е същото положение като за нехранителни продукти,цигари алкохол и др е 18 %.Тази мярка е единствената българска мярка.Ако давате пари за храна 100 лв,от тях 20лв са ДДС. ПРи немското ДДС,ако давате 100лв от тях 93 лв са за ви храна 7 % ви е данъка,има разлика нали? А и това достига до всеки гражданин на България-7млн.Докато великденските пенсии и ромския социал е за определени хора и е подкуп преди изборите!

6

ROSEN

преди 7 години

До АнонименФирмата като Ви издаде фактура/касов бон частно лице/ Внася дължимото ДДС. А и още нещо - стабилните компании изчисляват своята печалба/разходи, инвестиции/ без ДДС. Те изобщо не смятат колко е ДДС-то, защото това е данък, които се заплаща от потребител-клиент. Това е един от проблемите в малките и средни фирми, защото те си мислят, че ДДС е тяхно - печалба.

5

Анонимен

преди 7 години

аз съм навит и като за някой други страни -> ДДС-то да може и крайният потребител да си го взима.Ако на това че съм си купил нещо мога накрая на месеца да си взема ДДС-то вместо фирмата от която купувам да си го взима, то тези 20% ама никак не ме бъркат.

4

Анонимен

преди 7 години

Интерсно е защо винаги има статии за това дали е вредно да се увеличават заплати и да се намалява ДДС.Не е вредно намаляването на ДДС - то трябва да е минимално за да стимулира по-голямо потребление на стоки и услуги

3

Анонимен

преди 7 години

Сто процента вредно.Особено вредно е намаляване и махане на ДДС на лекарства, книги, учебници и основни храни (за бедните).Това може да е практика на запад... но те там са мръсни ***.ДДС-то даже трябва да стане над 90 процента. Иначе нашите депутати как ще живят?! Те и без това кретат в пълна мизерия немили недраги. Ама за тях не се сещате нещо!ДДС може да се намали и махне само на луксозни коли, яхти, хеликоптели и вили, но само ако са супер лукс.

2

българин

преди 7 години

Време е не да се намалява ДДС_то, а да се въведат по-ниски диференцирани ставки за храни, лекарства и книги. Дори в Румъния е така, така е и по белия свят, само при нас се правим на дръж ми шапката като се заговори по въпроса.

1

Ганьо

преди 7 години

Да се намали ДДС на основните храни и продукти,които са жизнено важни за оцеляването на милиони българи,да се намали ддс на животоспасяващи лекарства ,но и да има контрол над фирмите да не си го прибират за тях