До Анонимен 28Глупости! Титанът се окислява още при стайна температура, но оксидният слой е тънък и плътен и предпазва метала от корозия. Над 400 градуса окислението става доста интензивно. Титановият диоксид се среща в природата като минералите рутил, брукит, анатаз. Също се срещат и смесени оксиди като илменит. Титановият диоксид не се разтваря във вода и разредени киселини и основи съответно не се всмуква в червата и се изхвърля непроменен от организма.
"Дейли Мейл". Намерих проблема в твърдението - жълта преса прави новини.E171 е инертен, не прави реакция с нищо в тялото! Стига жълти новини!
Чакайте малко,че нещо не схващам..... хем храните се тъпчат с всякакви *** от Менделеевата таблица и са доказани че са вредни за хората, хем продължават производството на тези храни и няма осъдени че тровят народа с химикали..... то сигурно производителите на хероин ако си плащаха данъците то и наркотиците щяха да се легализират...... да им е..а майката на управляващите!
Титаниевият диоксид не съществува в свободно състояние в природата, защото няма какво да даде толкова енергия за получаването му. Титаният е практищески неокислим метал. TiO2 се получава изкъствено и е напълно инертно вещество (не влиза в химична реакция). Опасен е само ако се вдишва, но попаднал в храносмилателната система излиза безучастно от арганизма. Не всявайте излишна паника. За сметка на това не съм видял една статиа за аспартама, ацесулфама, захарина и кармина, които са много по-опасни.
Вчера в един друг сайт бяха написали същото но в друг вариант. Една година работих в хлебопекарна и съм навътре в нещата. Мога да ви кажа даже как от 100 гр. брашно се прави 550 грама хляб. Не само тази дабавка се използва има и още и още и още. Но нама да ми стигтан символите да ги опиша. Само ще ви кажа не купувайте банички кифли и хляб от колониите наречени магазини. Купете си домашна хлебопекарна брашно правете си домашен хляб с вода и мая има рецепти и за кифли и банички!
Искаш да кажеш че няма проблеми да ни тъпчат с титаниев диоксид.. След време когато намерят по-евтин заместител веднага ще се появи "независимо"американско изследване и ще каже колко бил вреден.... за да се освободи ниша за следващата отрова която ще е по евтина за западните отровители
На нито един етикет за хляб не пише да съдържа титаниев диоксид или Е171. На повечето пише пише аксорбинова киселина Е300, сол, брашно и мая. аз ня кой да вярвам сега? На етикетите или на тази статия?
produljavaite da typchete xorata s GMO-ta i da im kazvate che nqma nishto! prodyljavaite da se klanqte na ES i da si pravite sporazymeniq sys zapada !!!na svetlinni godini sa s tehnite oranjeriii ot nashata pochva i priroda!amin!
Добре де как може да обевяват режима преди 89-та за престъпен. Ако тога ва е бил престъпен н сега какъв е.Тровят ни , Убиват ни,разболяват ни.........ГЕНОЦИД това е което се случва в окупирана България.
Нали затова се борихме за демокрация и красиви етикети на стоките...... Ето сега имаме 100 вида хляб и почти всички отровни. Преди имахме 3 всеки един от тях беше вкусен и хранителен.
Хлябът и дъвките – опасни за здравето!