28

Мдааа...

преди 7 години

До АнонименДобре,не са хербициди,а пестициди...А и не разбрах каква свръхпопулация на диви животни има последните години,умнико...освен на чакали и лисици.Дивите зайци ги дотъркаха лисиците ,чакалите и лакомията на земеделците/разорани синори и пасища,изгорени стърнища/.Сърни няма да видиш скоро да пасат по нивите.Дивата св'иня още се държи/докато дойде и при нас африканската чу'*** по св'инете/.Едни фазани и яребици останаха...

27

Диви животни

преди 7 години

А изгладнелите мечи, които слизат по селата. Този проблем реши ли се, следи ли се?

26

Анонимен

преди 7 години

Няма нищо необичайно в това през зимата изгладнели лисици и чакали да се появяват край или в населените места. Ще е необичайно, ако ги видим да ползват асансьорите или да пазаруват в някой мол.

25

Анонимен

преди 7 години

тук пишещите сме си много готини мразим гербаджии

24

гербомразец

преди 7 години

и герб се праввят на умрели лисици умират за власт ама няма

23

Анонимен

преди 7 години

Скоро компания ще им правят гладни гепаджии! Баце премиерство ще гледа онли през крив макарон!

22

Мдааа...

преди 7 години

И още-един от признаците на ,,тихият" бяс по лисиците е промяната в тяхното поведение-стават непредпазливи,не се плашат,даже влизат и в къщи.Имам познат,който преди години е нападнат от лисица,както си лови риба на реката,без да дава повод на животното.Успял е да удуши лисицата с ръце,както го е захапала за крака.Лисицата в багажника,газ за София,при лабораторното изследване на главата-бяс!Ваксинираха го и му се размина

21

Мдааа...

преди 7 години

Първо,съвременните хербициди ликвидираха естествената храна на лисиците и чакалите по полето и затова лисугерите са вече в града.Второ,ваксинацията против бяс ,която БАБХ извършва всяка година допринесе популацията от лисици да не търпи сривове.Преди години именно бесът през няколко години намаляваше популацията по естествен път и ,,разреждаше " лисичото поголовие до естествената им гъстота.Тогава първото съмнение ,ако се срещне лисица в населено място беше за бяс.

20

Discovery

преди 7 години

До 29:Расист... нечовек, не те ли е срам, как може... съд за тебе, съд и за лисиците и още по-строг съд за тея дето са ти дали лайкове. Как може, невиждано, нечувано... каква наглост да обиждаш братята изстрадали РОМ....

19

Анонимен

преди 7 години

Ех, журналисти, жирналисти... Според заглавието на статията, лисиците едва ли не бродят из градат и , о, боже!, нападат хората както си вървят по улиците. В някои части на града, лисици се мяркат (в крайните квартали, особено и около р.Марица) по всяко време на годината и това е от години. Съединение, от друга страна, е на повече от 25 км. от Пловдив. Проверете си информацията първо, преди да пишете глупости и спрете да дезинформирате и да плашите хората!

18

айде сега

преди 7 години

Лисиците станаха много страшни. Аз знам, че крадат ябълки и тва е.

17

Анонимен

преди 7 години

Да им хвърлят захранки с ваксини против бяс. Няма ли такива служби? А иначе при тая ужасна зима гледам, много хора също са изгладнели. Важното е, че други здраво се угоиха.

16

news

преди 7 години

Една лисица не е проблем. Само да не стане като с кучетата- да почнат разни болни мозъци да им правят къщички с черги. Иначе като й метнеш 1 камък и ще избяга, ама ако някой ми вика"кво ти е направила лисицата/кучето?" просто побеснявам- ти па к'во ми се месиш, бе?

15

Паразит

преди 7 години

До 3А остриците?

14

Кирлива котка

преди 7 години

До АнонименКога за последно си видял охранена градска котка да носи уловена мишка? Пред входа ни една котка дори ближеше плъх по гърба. Нямаше никакво намерение да го напада. Е такова чудо не бях виждал!

13

Тато

преди 7 години

С какъв патос се пише само, сякаш е забелязан динозавър. Много прости политици, медии и *** народ. Цялото стадо сме ултра-мега зле... Поинтересувайте се за обща култура поне какво е положението в други европейски страни. Ще видите, че лисиците са като бездомни кучета там. Има и други животни. Не е чак толкова страшно да видиш лисица егати..

12

Бсп+герб=вечнадружба

преди 7 години

Еми като ***(упци)нелия Нинова няма новини, ще пишем за лисици.

11

Анонимен

преди 7 години

Пратете малко лисици и в София, че тук полижението с котките е плачевно. Не че с кучетата се е справила общината, ама поне има програми за тях, а котките все едно не са безомни животни и никой не е'ава да ги лови. Покрай Великден са крясъци по цяла нощ по улиците като се разгонят

10

Анонимен

преди 7 години

До сега не съм чувала за лисица нападаща човек, та не мога да разбера, защо се създава изкуствено истерия. Голям праз, видели били лисица, да няма да ви скочи на веждите, най-много да избяга. А относно болестите, кирливите котки пълни с бълхи и болни от разни болести са доста по-опасни постоянно пълнят градинки и блокове с бълхи, обаче те са ви сладки. Сбъркан народ.

9

Анонимен

преди 7 години

Лисиците били бесни. айде бе. От човека по-бясно няма.