25

Анонимен

преди 7 години

Национална трагедия - SMS-ите се таксуват по 45, вместо по 15 стотинки.

24

Flex

преди 7 години

Сега очаквам скоро в япония граждански протести, щото видиш ли и на тях смс-а им е двоен. Последван от германия примерно, че там заради умлаутите и подобни става да кажем 20-тина % по-голям. СМС-а може да съдържа 160 БАЙТА по стандарт. Точка. Какво ще сложиш вътре - 160 латински символа, 79 кирилски, 79 японски, горното ляво ъгълче на картинка с нарисуван "К*Р" няма значение. Въпросната картинка въпреки, че е пак текст на кирилица и смс ще се прати на 30 смс-а. И какво, очаквате цена за 1?

23

Flex

преди 7 години

Разберете го, ментел, грабул или който и да е оператор по света не може да промени стандарта на работа на модемите. Едниственото решение е примерно да стане като с интернета - плащаш си за някаква квота твърда цифра а от там колкото изпратиш - толкова и е изчислена, че да се печели средностатистически. Но тогава ще има протести - как така пращаш един смс за месец, па таксата ти е 10лв, докато на другия пращаш 1000 е пак 10. И не сме само ние така, а всички ползващи сериозно не-латински символи.

22

Flex

преди 7 години

#19 - как да е нелогично намесването на майкрософт? Плащаш си за някакъв диск с определен размер, какви са тея, че ще ти хабят двойно място за документ на кирилица? Съд!! Човек, глупаво е. Това е технологията и не зависи нито от нашите оператори, нито от програмисти, нито от който и да е, това е стандарт на повече години от четящите тука. Както тока, парното, бензина и каквото се сетиш го плащаш на количество, така и смс-а (при кирилца е двоен и те нищо не могат да направят по въпроса).

21

Анонимен

преди 7 години

Докато плащахме смс-и по 1.20 и после по 60ст никой не го видя. Сега като са жълти стотинки и ги дават на кило с договорите стана проблем.

20

Анонимен

преди 7 години

Представям си това да се беше случило в Щатите с СМС-и на английски какво щеше да се случи!

19

Анонимен

преди 7 години

Абе, Вселенския Патриарх и Папата нема ли да се включат в спора колко струва смс-а на кифлите в България????

18

Анонимен

преди 7 години

До FlexКак се представя информацията в компютъра/телефона не е работа на крайния потребител. Броят символи за ползващия е един и същ, независимо на какъв език пише. Това си е проблем на самия оператор и програмистчетата, които е наел да осигурят функционалността. А в конкретния случай намесването на Microsoft е меко казано нелогично.

17

Мда

преди 7 години

До FlexНяма смисъл да им обясняваш. Да не говорим че още в телефона докато го пишеш ти показва разликата, дайте и Google и Ейпъл да съдим!

16

Анонимен

преди 7 години

Хаха, дори за нова година вече не изпращам СМС-и, беше то в зората на телефоните, сега дори някой да праща има по 1000-2000 на месец...Пореден случай в който се вижда как органите СПЯТ и бездействат.

15

Flex

преди 7 години

Това си е чисто технологично и реално един смс на кирилица просто вътрешно се предава в няколко. Измислено е много преди тук да видим моб телефон. Ако пратиш ммс с картинка, който реално се дели на Х на брой смс-а ще ти се таксува навсякъде по света като Х броя смс. Кирилицата е същото, просто винаги навсякъде се е таксувало на брока смс-и, а кирилицата в утф-8 се кодира просто двойно. Цялата тая история е смешна. Ай да съдим майкрософт, че текстов файл с кирилица заема двойно място на диска.

14

Анонимен

преди 7 години

По-добре да ги погнат за СМС по 6 лева които харта незнайно как пускат без да искат... Пример- на моя телефон съм дезактивирл услугата СМС и видите ли, получавам някакви досадни реклами на игри и при затваряне на съобщението, ми се изписва неуспешно изпратен СМС. А ако нямах блокировка какво става...?! Ами става както преди години внучка ми затворил 10 такива съобщения за 3 минути и нацъкал 60 лева сметка от изпратени смс-си, забележете- през интернет. Изпратих жалби, но нейсе...внимавайте!

13

НАЛИ СМЕ В ЕС

преди 7 години

Да , ама не, както казваше навремето един тъмносин седесар-журналист. В най-бедната страна банките печелят най-много, концесиите /НА ЗЛАТО, МЕД, ВОДА..../ са най изгодни. Както в КОЛОНИИТЕ на централна АФРИКА.

12

ТО ДА Е САМО СМС-ите

преди 7 години

Всичко в ТЕРИТОРИЯТА РБ е МОНОПОЛ и празни приказки за наивните гласоподаватели

11

Анонимен

преди 7 години

Един символ на кирилица е равен на един символ на латиница. Сто символа на кирилица са 100 символа на латиница. А тези не таксуват символите а таксуват байтовете - кодирането. Щото 1 символ на кирилица се кодира в UTF-8 с два байта.

10

7 бита

преди 7 години

Идиотска работа - тия не разбраха, че става дума за обем памет и кодиране. Латиницата е в първата част на таблицата и е 2 на степен 7, т.е. тук са кодирани 30 специални символа, цифри, знаци и латински букви до 128 броя (да не забравяме големи и малки букви, т.е по 2). За кирилицата трябва още един бит памет, т.е. 2 на степен 8-*** до 256 символа.

9

Кон

преди 7 години

Абсолютно неактуална тема, измислен конфликт тиражиран от електронни медии. Явно сценарият е общ, с единен център където измислят подобни проблеми, с които отвличат вниманието от изборите, от факта че ни ограбват ежедневно с изкуствени монополи, че си направиха 500 човека с привилегии, каквито нямаше и по времето на социализма, че по престъпен начин грабят от бюджета и се обогатяват тези въпросни 500 човека - депутати, министри и техните роднини, може би някой и друг приятел, ако имат.

8

ужас2

преди 7 години

Боже каква толерастия "отправил покана" може и танц да ги поканят корумпирани ИДДИОТИ !Прави се така:Без предупреждение 100млн лв глоба , следващия път умножено по 10 !Шо.рошоидни корумпирани толерасти !

7

сминдух енд чесън

преди 7 години

В днешно време да си българин си е скъпо ,,удоволствие".а и повод за гордост-изпращаме най скъпите ес- е- меси в света

6

Анонимен

преди 7 години

Стига отвличали вниманието от важните проблеми в обществото! Някой изобщо изпраща ли смс-и? Идват избори и всички са се наточили за последното лапане, а вие с смс-и се занимавате.