31

не му стига

преди 7 години

акъл на българина за да разбере,че учителят освен че влиза в час подготвя в къщи уроци,проверява тестове и контролни.Началната заплата не е 800 лева, а 660.Този народ ско-ро няма да има учители, средната им възраст е 53 години и излизат в пенсия.Следва дасе въведе само платено образование, от детската градина до завършване на 12 клас.Бълга-рите не считат мърдането на мозъчните клетки за работа, така е в тази държава.

30

Анонимен

преди 7 години

Ако ,даскалите са онеправдани със 800 лена първоначална заплата с по четири часа работа на ден,три месеца ваканция ,един месец платена отпуска по ранно пенсиониране,какво да каже мнозинството от народа с минимална заплата давана нередовно или пък пенсионерите,които мизеруват с една кофичка кисело мляко на ден.За мен това е съзнателно противопоставяне на народа един срещу друг.Разделяй и владей.

29

гласоподавател

преди 7 години

Намесата на политиците в образованието е гибелна за него!Откакто Цвета Караянчева кадрува в Кърджали,положението е катастрофално!Десетки уволнени или ранно пенсионирани,стотици хиляди лева загуби от неправомерно уволнени и върнати от съда!По-*** и злобна депутатка градът не помни!Тя е вредна за всички,но най-вече за партията си.Жалко,голяма грешка прави ръководството на ГЕРБ,като я издига отново,но ще го разбере след изборите!В област Кърджали загубата ще е катастрофална и смъртоносна!

28

до "ИСТИНАТА&qu

преди 7 години

Бивш даскал от 70-те години Ви казва , че сегашната система на образование води до опростачаване на нацията и до до поощряване на мързела на учителското съсловие.Нима се ивтересувате от обучението и развитието на всеки ученик , ходите ли по домовете за да видите при какви условия живее, прилагате ли модерни средства на обучение , стават ли на крака при влизането на учителя в клас ......-о, не ,амбициозните гледат към чужбина , а другите -кандидат -манекенки и флъонговци.

27

Анонимен

преди 7 години

Аз СЪМ Учител на дето СИ! Тия, дето вземат нЕк'ви заплати, премии,пари за дрипи и т.н. нека дойдат на моето положение и да решават задачи за пети клас, бъркайки скапана вечеря между два котлона, говорейки по телефона за това в колко ще тръгнеш в командировка! Айде даскалята да се стегнат! Не може да не сте проверили 30 теста за 60 дни! Вие не сте учители! Малко са Учителите сред вас! Сбъркана система, неграмотни деца. Това е! Моето е грамотно! Поне за това УСПЯХ! Успях без даклЯта! Сори майна!

26

асан

преди 7 години

всички деца когато няма да има учители ще станат като мен асан-не познавам буквите, нямам книги, не съм пипал читанка и буквар, но познавам наркотиците, секса, порното,мога да крада, да лъжа и грабя.

25

истината

преди 7 години

учителят взема годишно 1/4 от парите за дрехи които вземат съдебните и прокурорскислужители /те със средно образование/и прокурорите и съдиите, а десетки пъти по-малко от парите за дрехи на горските, военните и полицаите.Затова никой не иска да става учител, само 10% от завършилите педагогически специалности стават учители, съвсем скоро учи-тели в държавата няма да има, това заслужава българския неблагодарен народ.

24

истината

преди 7 години

българите като народ никога не са уважавали труда на учителите, ето напр. "жабок" мисли просташки и не отчита:че учителят готви урок у дома и у дома си проверява тестове и контролни,че влиза поне в три класа по 30 ученика на ден, затова средната възраст на учителите е ...53 години, учителя взема 1/3 от пенсията на полицай, военен и прокурор и съдия, затова след 5 години българите няма да имат учители.Бъдещето е в платеното образование:плащаш 300 лева на месец за да учи детето ти.

23

Алекс

преди 7 години

До до алексНа теб ако не ти хареса какво ти казват е злоба? Или мисълта че можеш да забиш правото на образование от което се оплакваш е стресираща... :)

22

111

преди 7 години

До ЖабокАко това, дето го пишеш, наистина го мислиш, значи нямаш ни най-малка представа за работата на учителя.

21

до алекс

преди 7 години

Намали злобата ,човече.

20

Нас

преди 7 години

Ми то разликата е малка между повечето учители и Говедаря ,с когото сравнявате !?

19

Алекс

преди 7 години

До Жабок:Ти май и българския и математиката си проспал. Но пък като гледам как негмотници плюят хората които се опитват да ги ограмотят, се чудя има ли смисъл целия напън. Света се глобализира, не е речено че всички трябва да се учат. Образованието е възможност а хората го приемат за задължение. Може би ако стане привилегия и не всеки може да си го позволи ще се променят нещата...

18

Жабок

преди 7 години

Те работат по 6 часа по 45 минути единия час. От 8 до 1 на обяд. Т'ва са пари, които отиват в нищото. За половин работен ден вземат 600 - 700 лева. Ох все едно на лапета обяснявам.

17

до 15

преди 7 години

Намали злобата......

16

Алекс

преди 7 години

До Да бе даМда, личи си до кой клас си изкарал бе "данак". И въпреки че няма да повяваш ако "данаците" ни ходеха за за безплатните джиесеми и планове за учителите, България пак щеше да е по-добро място от сега.

15

до 15

преди 7 години

Само от твоя пост лъха злоба ........ Другите са си наред.

14

ха-ха

преди 7 години

Асистент от университета ми разправяше как бъдещи даскалици са толкова неграмотни , че не могат да разделят едно число и за какво образование да говорим-едно време имаше най-много един пълен отличник на випуск , а сега всички отличници , да не говорим и за под масата ....

13

Анонимен

преди 7 години

100% злоба лъха от коментарите на специалистите по всичко.Учителите били такива,били онакива.Ако статията беше за лекари,същите компетентни по всичкология форумни съдници щяха да оплюят докторите.И така докато не остане и един читав човек в родината.Тогава вечно недоволните,мрънкащи всичколози ще бъдат доволни,докато забиват и последният пирон в ковчега на България.Нашият народ се дави в злоба и жлъч.Погледнете в какво се превърнахте и ако се харесвате, значи заслужаваме съдбата си.

12

Анонимен

преди 7 години

Всяка работа е призвание .Въпреки ниското заплащане я приемаш или си търсиш по платена. Не само учителите са с нещастни заплати. Управляващите народни изедници умело противопоставят хората и гилдиите превъзнасяйки едни и пренебрегвайки други. Докато не се сплотим и не изгоним търтеите от властта, достойни заплати няма да има.