9

Vanessa

преди 7 години

Преди 58 г.са ползвали форцепс при раждането ми и имам деформация на черепа. Всеки път като ида на фризьор се налага да обяснявам защо имам корава подутина под косaтa

8

Анонимен

преди 7 години

Da pazi Gospod

7

mery

преди 7 години

Форцепсът понякога е единствения начин да се спаси плода! Преди 29 години родих сина си чрез използването на Форцепс. При започнало нормално раждане плодът заседна в таза ми и започнаха да губят тоновете на бебето и лекарят веднага приложи Форцепс. Аз имах повечко шевове и някой увреждания но всичко мина и болката се забравя..Благодарна съм на целия екит че спасиха бебето и сега имам жив, и здрав син!

6

Анонимен

преди 7 години

хахаха коментар 1 ти ме разби хахахаха

5

Анонимен

преди 7 години

като не сте компетентни ,не коментирайте темата. форцепсът си има медецински показания за правилнотому използване.

4

Пешо*

преди 7 години

От къде ви идват тия, бе?Тази практика е забранена в половината свят вече поради множеството случаи с травми на майката и бебето, много от които и фатални.Стига пълнили главите на жените с чорба.

3

Белегът на лицето на

преди 7 години

детето изчезнал от само себе си, още докато било бебе, но е останал друг, който личи и до днес - малка вдлъбнатина, която не се вижда, защото е в областта на скалпа, в косите на момичето.Една от сестрите после казала на майката, че трябва да е доволна, защото е имало случаи чрез форцепса да бъде фатално засегнато някое от очите на детето, а също и да пробият глава на бебе с форцепс.Не знам истина ли е, или са я залъгвали, за да не протестира заради нараняванията по главата на детето.

2

Познавам семейство,

преди 7 години

чието дете е дошло на бял свят с помощта на форцепс.От това, което те разказват, у мен се създаде убеждение, че това не е най-разумният начин да се извади бебе при трудно раждане. Преди да й сложат пълна упойка, родилката чула, че се съветват дали да не направят цезарово сечение. Но явно са решили друго - когато дошла на себе си, вече шиели разкъсванията, които получила при ваденето на детето с форцепс.На лицето на детето имало кървав белег, а е момиче. Слава Богу, този белег е изчезнал, но е

1

Анонимен

преди 7 години

Как с френски ключ бре? На бебето главата да не е фланец?