13

До Да си брокер

преди 7 години

"доколкото разбирам баща му миналата година не е имал нито един месец с по-малко от 10 бона печалба"Нормално. На месец 1 апартамент за 50 000евро да продадеш, 2-3% комисионна прави 1000-1500евро чиста печалба. А един брокер прави далеч повече от 1 сделка месечно. Да не забравяме и дадените под наем помещения, където комионната е равна на стойността на 1-2 наема. Така че докарват се пари. Посредничеството е сладка професия - не ти трябва никакви знания и квалификация, а си докарваш яко кинти.

12

Да си брокер сега

преди 7 години

Ох, колко е сладко в момента да си брокер в София... Всеки ден падат пачки със стотачки. Бащата на един от най-близките ми приятели е брокер и доколкото разбирам баща му миналата година не е имал нито един месец с по-малко от 10 бона печалба на месец. Не е зле, а?

11

7

преди 7 години

Не искам да ти развалям июзиите, но... след 5 години "малките и спокойни градове" от мечтите ти ще са 50-60% пълни с индианци и няма да са нито чисти, нито спокойни. *** превзеха селата, сега са на ред малките градчета.

10

12

преди 7 години

Би ли споменал поне една столица на "развита европейска държава", в която жилищата да са по-евтини от тези в София? Не се уморихте да плямпате тъпотии по тези форуми и това си е.

9

Анонимен

преди 7 години

Апартаменти строени набързо - мерси !Има балъци, дето купуват с крадени пари.С НЕмъчени пари всеки може !!

8

Анонимен

преди 7 години

Ще последва отново спукване на имотния балон. Не се спука както трябваше, а сега се надува отново. Ясно е на всеки, който малко поне разбира от икономика, че тези ценови равнища в момента не отговарят на никаква икономическа логика. Подлежат на корекция и е въпрос на време, според мен това време не е много далеч.

7

Анонимен

преди 7 години

Не разбирам....Нали от БСП ни обясняват как народа е беден, живее в мизерия, нищета....Как ГЕРБ съсипват държавата....

6

nkavrakov

преди 7 години

Европейската централна банка печата пари като за световно.По този начин изкуствено сваля лихвите и обезценява пак изкуствено всеки спестен лев или евро.Целта е раздвижване на икономиката.Това печатане на пари удря цените на имотите пак изкуствено.Всеки да си прави сметката защото това няма да продължи вечно.Това е мнение на водещи иконимисти а не мое.

5

Анонимен

преди 7 години

Това ме устройва. След 5 години се пернсионирам и не смятам и ден да стоя в софийската смрад! Ще си купя жилище в малък, спокоен и чист град!

4

Анонимен

преди 7 години

Където си струва да се живее цените са завишени, където пък са по- достъпни е умряла провинция. Скептична съм към това с чакането - имам познати, които от години продават апартаменти и не свалят цената, нямат и сметка да пуснат наематели. Така се получава абсурдът: склад за ненужни вещи по топ кварталите на София.

3

nkavrakov

преди 7 години

Само да допълня че цените се свалят при липса на купувачи и тръгват надолу.Затова ако сте решили да купувате имот в София най добре е да се оттеглите от пазара или не купувайте на тези цени.Липсата на колективен интерес прави цените на жилищата по достъпни.Просто не купувайте сега и не теглете кредити защото така ставате участници в далаверата на банките.

2

nkavrakov

преди 7 години

Ще коментирам жилищния пазар в София.Цените на жилищата са безумно нереално надути.Причините -ниските лихви на банките по депозити,съответно липса на предлагане на имоти и по голямо търсене.Парадокса е че надуването е рязко и неконтролируемо -в момента има цени на имоти като във Чикаго.Но София не е Чикаго.Който ще купува хубаво да си помисли защото в момента се надува нов изкуствен балон пак заради банките.Раздават кредити на калпак при уж сега ниски лихви и надуват изкуствено цените.

1

Анонимен

преди 7 години

В момента положението навсякъде е такова, че е най - добре под наем. Поддръжката на едно жилище е солена навсякъде - данъци, такси за всякакви измишльотини, некадърни майстори, некачествени материали и всичко това на космически цени! Дори човек да успее да си купи жилище трябва да знае, че разходите тепърва започват.