24

Еделвайсчо

преди 7 години

До Който дава все има 30Ти къде си ходил в Русия? В Перм? В Псков? Що не идеш в Москва, Петербург, Новосибирск, Якутия, Тюмен, ДАЖЕ ЧЕЧНЯ. Да видиш дали живеят тежко

23

Що?

преди 7 години

Плащат ти 560 евро, защото не работиш, за да можеш да продължиш да не работиш. А който работи на ниско платена работа, която не надхвърля много 560 евро, за какъв "член" ще продължава да работи?

22

Анонимен

преди 7 години

Ами експеримента с безусловния доход на "бежанците".

21

Който дава все има

преди 7 години

Който дава - все има! Който взема все няма.Пример България - Русия. Ние субсидираме Русия още от Тодор Живково време. Сега също с 40% надценка на газ и нефтопродукти. Русия плаче от санкции, а ние пак сме с по-висок стандард на живот!Помощите произвеждат мързел, алкохолизъм и БЕДНОСТ!

20

Българин

преди 7 години

Народът го е казал:Който не работи - не трябва да яде.Държавата трябва да се ангажира САМО със субсидирана заетост за да даде възможност на хора изпаднали в беда да се възстановят.Трябва ясно да се каже че помощшти са за да се върне човек на пазара на труда, а не за да се издържат!

19

Цар Киро

преди 7 години

Страхотен "предприемач", щом е успял да създаде единствено работа за жена си - да отгледа шест деца ! Освен да прави деца за друго явно не става . "Нямал мотивация" !!! Те и нашите роми "нямат мотивация" да работят и само деца правят, защото ги храним ние ...Явно има не само индийски, но и финландски роми.

18

Анонимен

преди 7 години

Системата на Запад е такава, че често е по-изгодно да живееш от помощи, отколкото да работиш. Колега студент, германец, сам напусна нашето квалифицирано (!) работно място, защото искали да му спрат държавната стипендия. Други не го искат, защото ако доходът е над определена сума, останалото го краде Здравната каса. Безработните получават не само помощи, а и жилища, за които работещите не могат да мечтаят. Една друга колежка германка завърши и се радваше, че отсега ще получава по-високи помощи.

17

хм

преди 7 години

Ако този доход е на глава значи Асан Финландски + Айше + 6 чавета прави 8х560 евр=4300евро на месец .Бива!

16

СВЕТ

преди 7 години

До 1410 години в ЕС, ББ и ЦвЦв с два полумандата, Росен Американеца, други *** и пиявици ... та всичките ви чесаха дупарите с дедовия и пак не разбрахте - окрадоха народа. МОМЧЕ, всичко опира до капацитета на избирателя. Факт е, че мнозинството вече няколко години избира ГРОБ с притурки и не сме се подобрили. Ако бяха много добри щеше да се види светлина в края на тунела ама не се види. Няма други виновни освен ВАС - ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГРОБ!

15

СВЕТ

преди 7 години

4 милиарда от КТБ, 2 милиарда от саниране /на четворна-шесторна цена от пазарната/, средно 10% комисионна за всеки изхарчен държавен лев с обществена поръчка или пряко договаряне, джипове, бронирани лимузини, подслушване. Много искахте ГЕРБ, на ви ГРОБ! Тиквеника да избира дали да го пъдим с тоягите или да го изправим до стената с вързани очи и тематично прицелен с Калашников.

14

До 19

преди 7 години

Ако България не беше плащала 20 милиарда за КТБ и Белене, сега щеше да има пари за пенсии и за заплати. Сърдете се на Путин, той ви прави бедни.

13

От Финландия

преди 7 години

Ами не знам, ама тук е пълно с румънски "шведи", тъй че нашите май са позакъснели вече : )

12

аз

преди 7 години

от сутринта патувам кам финландиата със си4кото дома, шефа каза регистрирал ме бил 50 на 50,а туи де много е3 снегат,шаа стигна,покрепете у феисбуко ша има и за вас

11

До 8

преди 7 години

Българина ще бъхти с 460лв защото любимата му Русия го краде и плюе, а той си мисли че роса го роси, и любимата му русия му вменява че Европейския съюз му е виновен. Заслужава си съдбата българина, жалко

10

От Финландия

преди 7 години

И не само за многодетните, пенсионерите с базовата пенсия също са зле, с предишния вариант имаха помощи за жилище и т.н. А при това положение не знам как ще е.. Май не е добре : ) Освен това пенсиите и се облагат с данък

9

до 7

преди 7 години

Все пак са повече от българските 37 лв на човек и 14 дена отработване по 4 часа на ден,на практика ти помагаш на държавата,те са чисти 8 дена пълно работно време.

8

Анонимен

преди 7 години

До От ФинландияДа, старият вариант с помощите беше по-изгоден за многодетните.

7

До 9

преди 7 години

И добре че се отделиха от русия, виж сега къде са... Където е стъпил руски ботуш, трева не никне! Другите балтийски страни, които бяха под руски ботуш още мизеруват и не могат да се оправят..

6

юбералес

преди 7 години

Преди сто години Финландия беше бедна руска провинция.

5

соцялно слаб депутат

преди 7 години

Българина трябва да бъхти цял живот за 460 лв/ 380 лв чисто/ минимална заплата и след 40г трудов стаж ще хване западно европейска заплата от 165лв на месец.С такива доходи ние ще стимулираме младите да остават в България и да се трудят за благото на родината.