14

Анонимен

преди 7 години

Лю заявил пред банкерите, че подобна грешка може да допусне всеки и помолил да не бъде наказван провинилия се служител.Ето това не може да се случи в България. Ще има разпни го, убий го. Хорица работят на заплата от 6-700 лева и същевременно работата им е да боравят с десетки хиляди левове. Трябва да има повече толерантност между хората.

13

Анонимен

преди 7 години

Има 175 милиона но ги няма ,има ги само като сума в компютъра за да ги има наистина е трябвало да ги прехвърли на друг компютър на друга банка ,без първата да разбере за грешката и да потвърди превода.Т.е милиони за само за пресата, но не и за тях след бързото откриване на грешката. Обаче ако не са разбрали за грешката и клиента направи трансфер с тях, вече стават наистина реални пари поне транферираните.А връщането на парите което е направил са чисто бюрократично оформяна на грешката т.е. синв

12

Андрешко

преди 7 години

Макар,че са доброволно дадени пари,човекът е постъпил правилно,но банката го е наградила за тази си постъпка с мизерни пари.

11

до 9

преди 7 години

Не съм казал че има такива държави в които няма корупция. Това което казвам е че честните и почтени хора (които трябва да имат и акъл на първо място защото без това няма как) от народа трябва да са лицето и двигателя, а не най-крадилвата структура в цялата страна, която по стечение на обстоятелствата благодарение на комунизма е й единствена, макар че се прокарват известни свободи с времето.

10

Armagedon

преди 7 години

Човекът получил неоснователно пари,трябва да ги върне,защото няма как да докаже,че ги е получил на законно основание.Това първо.Второ.Почти във всички законодателства така придобитите средства са незаконни.И трето.Той просто е съжалил служителя,който е направил грешката.И четвърто,не на последно място разбира се,Китай не е ЕС,че такива пари да се "изпарят"за броени минути.То даже тук е невъзможно да се случи подобно нещо и да остане незабелязано.И в БГ-тото всичко се знае,но народецът си трае.

9

До 8

преди 7 години

Няма държава без корупция и без едри и дребни риби. Има държави, в които се работи по-добре, отколкото в други, въпреки корупцията.

8

до 3

преди 7 години

Да съгласен съм! Китай се гради на честни и почтени хора в лицето на китайската комунистическа партия. Тя е толкова честна и почтена, че Си Дзинпин обеща да се бори безкомпромисно с корупцията в партията. Жалко че по най-голяма вероятност го отнасят малките риби за да могат най-висшите етажи на властта да си останат в положението на господари. Да, толкова са честни и почтени.

7

Анонимен

преди 7 години

Този не е човек. :)Но е и интересно че са искали човека да се върне и да върне парите. Т.е те са му захранили сметката грешно, пари не са му дали на ръка никакви, но трябва той да се върне за да си ги вземат. В БГ дори нямаше да получиш обаждане, а щяха да си ги дръпнат директно.

6

Бо

преди 7 години

Да му бяха дали и една бутилка Джак, да се почерпят с жената, да се развеселят, па да омачкат чаршафите.

5

Анонимен

преди 7 години

Само обърнете внимание че сметката му е заверена с тази сума, което означава че в банката са ги имали налични като активи тези пари ! В град Чанша ...

4

Ронин

преди 7 години

До АнонименТъп бай ***! НИКОГА няма да проумееш, на какво се гради световното господство! Ограничен, крадлив, лъжлив и жалък негодник като теб, никога няма дори да се докосне до истинските ценности в живота! Ти може да си откраднал милион долара, но си хиляди пъти по-беден от китаеца, който върнал неправилно преведената му сума! Жалко, срамно и гнусно е, че повечето българи са такива ***!

3

Анонимен

преди 7 години

Това са китайците и на това се гради могъщата им държава и икономика - на честни и почтени хора. Там дори си длъжен да заплатиш патрона за смъртната си присъда. Негативните страни са мизерното заплащане и експлоатацията.

2

Анонимен

преди 7 години

Дай ми официално няколко милиона долара и ще ти ги върна през "крив макарон" - Айде банковия служител да каже, че "няма сестра"!!!А китаеца си е идийот по рождение!!!

1

Анонимен

преди 7 години

*** старото ....