21

Бейчев

преди 7 години

Иееее , Да, а може и някой cool startup :)

20

Още един от балона

преди 7 години

Към всички хейтъри и разбирачи - вместо да приказвате глупости от седянката в махалата, отворете някой сайт за работа в чужбина и разгледайте:1. Колко свободни работни места за програмисти има2. Какви заплати се предлагатМалък жокер - сайтовете за работа в Англия са пълни с такива обяви, заплатите започват от 40-50к годишно в паунди, достигат 100-120к, понякога и повече. Вие продължавайте да си хейтите и се радвайте на 1500 лв. заплата, ние също ще продължаваме... да правим пари.

19

!

преди 7 години

До Solar Powerпише се акумулатора и не давай акъл за неща които не разбираш!

18

Анонимен

преди 7 години

Каква американци само "Фарис Суайс" и "Йогеш Гупта". До къде паднахме.... Ама така става. На ти демокрация с управляващи дупедавци. Ще ни клати Гупта и Суайс. чистокръвни американци...

17

даам

преди 7 години

Тази фирма съм я избягвал като дявол тамян. Особено след като бе придобита от американска компания. Никога не съм имал вяра на американскикте фирми. За тях хората са просто средство за печалба. Нямат и грам човечност. Затова с лекота освобождават служителите си. Компаниите в Европа имат друго мислене.А същите тези до преди нова година дори усилено набираха кадри. Сега какво става с тези подлъгани хора? Обаче в България няма никаква защита за работниците. В други държави профсъюзи ще скокнат.

16

Един НЕ програмист

преди 7 години

Така е, вярно си е, че търсенето на програмисти ще продължи още дълго време, но ето че вечe има компании, които след първоначалното оживление на пазара, започват постепенно да затягат коланите, но така е навсякъде където погледнете. Обаче поне тук има някаква възможност за оптимизъм, защото тези хора няма да останат дълго без работа, понеже все още има достатъчно развиващи се компании в този сектор. И така ще е поне, докато и те се усетят да оптимизират разходите си...

15

Solar Power

преди 7 години

До пешоИзобщо не ме е яд. Това си заслужават. Поредния балон. Излезнал от университета не знае как да зареди акумолатора и запише стека но иска 3000 бона заплата стартова поне ?! Свикнал е само да цъка по бутоните. 3000 бона и нагоре за хора които владеят асемблер. Другите скоро ще бъдат елиминирано тотално от автоматични програми за писане на софтуер. И колкото по големи заплати искат толкова по скоро ботовете ще пишат софтуер вместо тях !

14

99

преди 7 години

Progress now is compress ...

13

пешо

преди 7 години

Колко сте *** повечето коментиращи не е истина. Нито разбирате, нито знаете нещо, но ви е яд че програмистите взимат заплати и имат работа и плюете, и си представяте балони. Но на село е така...

12

Fors

преди 7 години

Farma si izprali malko parite v iskara...i sega diaria...

11

До Anonimen 12

преди 7 години

Ако не е тайна, за 10-те години стаж там, месечното ви възнаграждение 4 или 5 цифрено беше? За разлика от много ИТ фирми (не R&D) като HP, телекоми и др., където заплатите не се индексират, а обикновено не се и покачват,независимо от производителността на човека с времето, има и други фирми (R&D), където едно 9-10% годишно увеличение е нормално и за 5+ години заплатите набъбват значително

10

Anonimen

преди 7 години

За да няма спикулации ето ви истината. Progress не съкратиха псевдопрограмисти, нито предимно мениджъри, а най-дългогодишните си и опитни служители, сред тях имаше всякакви хора, програмисти, Qa-и, дизайнери, мениджъри и др. Причината е ясна, просто тези хора са високоплатени.... Аз съм един от потърпевшите, работа от тук нататък има бол за всички, балон няма, а хейта е излишен, защото повечето съкратени работеха над 10 години в тази фирма и бяха доста емоционално обвързани с нея..

9

Анонимен

преди 7 години

В Индия има и по-скъпи, има и по-евтини. Има 10к места, тези 100 ухапал ги комар. Коментиращите явно не сте от бизнеса и само спекулирате.

8

Анонимен

преди 7 години

Балон за програмисти няма. Вече всичко е софтуер. От това да си купиш билетчето за метрото и стигнеш до банките, болниците самолетната индустрия. Заплатите на програмистие са реални, на останалите хора са силно подценени.

7

Маке-ариец

преди 7 години

Ако питате Тръмп, той е върнал тези работни места в Америка...

6

Анонимен

преди 7 години

Нали се сещате тези хора колко точно време ще са без работа? Точно колкото си поискат, ако искат и утре биха започнали и вероятно на сходни условия.

5

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

не знам с близкото поредно овластяване на дкмс , що пак каканижат нещо за IT сферата. предполагам , щото требва да са модерни. ама тва беше модерно преди 20 години. сега в индия ишлемарите работят за без пари , и тука освен по сутрешните блокове и по пресконференциите на комунясите от всевъзможни котила, IT хипстери други нема да останат.

4

Балонов

преди 7 години

Балона с псевдопрограмистите наистина се пука.Това са сглобчици и цъкачи.

3

big freeze

преди 7 години

Мериджеите ползват главно продукти на М$ ,та нали в колл центровете плаща ли мноо пара за софия на новите интелектуалци, поредния B$ .......

2

Возещ се на балона

преди 7 години

До УркоИмето ти отива. Търсенето на програмисти изобщо не е балон, а световна тенденция. която ще се запззи още 30 години поне.