17

Анонимен

преди 7 години

И естествено за ниските оценки са виновни учителите, а не родителя, който не намира време и желание да се занимава с детето си и да му съдейства с уроците и домашните. Или поне да го изконтролира има ли такива.

16

Анонимен

преди 7 години

До АнонименВярно е, че в реалния сектор сме за завиждане в сравнение с учителите.Отиваш на работа, вършиш си работата, връщаш се от работа.Учителя като се върне от работа има да подготвя уроци за следващия ден, да проверява контролни, да попълва бумащина и т.н., Което отнема още 3-4 часа поне. В същото време по всяко време могат да ти звъннат родители за всякакви глупости, без да се съобразяват че не си на работа в момента. И естествено за ниските оценки са виновни учителите, а не

15

Че ге ва ра

преди 7 години

"Според синдиката трябва да има допълнително заплащане за учителите, които работят с ученици от различни етноси, чийто роден език не е български." Съгласен съм,но когато покажат документ, че владеят този "чужд" език .

14

Анонимен

преди 7 години

Което автоматично ще отвори 30% допълнителен щат. Откъде ще дойдат тези пари, от продажба на голи селфита ли? Вместо да се подиграват с абсолютно всички други професии, защо не им увеличат заплащането? Само едно лекарско дежурство е колкото три учителски работни дни. А полицаи, а пожарникари? Дайте малко по- реалистично!

13

Анонимен

преди 7 години

Освен, че работят малко, но и много некачествена продукция дават учителите. Част от, продукцията коригират с частни уроци, срещу заплащане и без данъци.

12

Анонимен

преди 7 години

Ние, от реалния сектор, сме за завиждане. Работим по 2000 и повече часа годишно. В студ и пек на строежите и нивята. По 8-12 часа зад машините и компютрите. Рано се пенсиониране с по две пенсии, като даскалите. По 252 дни годишно сме на работа, а даскалите искат да работят по осемнадесетина. Профсъюзите работят по два часа дневно.

11

Бай Хой

преди 7 години

Лошо няма да ги увеличават, но прави ли ви впечатление, че винаги когато Винету подава оставка и се започват едни искания, едни протести, едно чудо... Случайно е вероятно нали. А защо до сега не ги искаха тези неща? Нали си имахме "стабилно"управление, пари, еврофондове и всякакви екстри... Защо сега? Повече приличат на платено мероприятие вашите искания. Къде е Куневица? Къде са обещаните и 10%? Хайде полицаи, военни, медици и всякакви други хрантутници да се нареждад да протестират.

10

Анонимен

преди 7 години

1 и 6 не ви ли е малко срам? Що едно време не се изправихте пред вашите учители, да им кажете че са петли и кокошки или сте си взели образованието, за да пишете по форумите простотии на Марс?

9

До 9

преди 7 години

Кое от коментар 4 не е вярно? Казваш като не разбираш не коментирай. Ето това коментирай.

8

Само плюем

преди 7 години

Когато се пише за промени в здравното -плюем докторите, когато се говори за полицията -много ни бива да ги очерняме, сега всички учители са куку според пишещите тук.Ами затова сме на тоя хал-всеки разбира от чуждата работа!Да вземем да си внесем доктори, полицай и учители/може и от емигрантите да си изберете /!Мислите ли че ще са по-добри от нашите???Хора, променете си мисленето и нещо което не разбирате-НЕ КОМЕНТИРАЙТЕ!

7

до анонимен

преди 7 години

Пич, какви качествени хора ще се появят, като педагожките са все селянки с психически заболявания? Ако щеш и две хиляди заплата стартово да им дадеш, те просто са луди, няма как да станат нормални

6

Кудкудяк-кудкудяк

преди 7 години

Какви 30 часа на седмица? Това са по 6 часа на ден. И тези 6 часа включват седенките в учителската стая, на които се коментират основно манджи. Аз не познавам частна фирма, в която реално да се работи по-малко от 9 часа на ден и се носи отговорност, не са закотвени до пенсиониране. Тези халтави кокошки само крякат и дремят по цял ден. Какво по-точно му е тежкото на учителския труд???

5

Анонимен

преди 7 години

Учителите били такива или онакива и не заслужавали. Ами нали точно непосилните условия и смешното заплащане изгони от училище свестните. Ако поне малко се оправи заплащането, ще се появят по-качествени хора. Отиди накарай млад, смислен човек да седи в училище за 500 лв заплата. И да търпи унижението от родители подобни на тези от първия коментар.

4

Анонимен

преди 7 години

Какво целогодишно? Между 01.07 и 15.09 кой учи? Сложи официални празници,съботи и недели плюс останалите ваканции също и отпуски и ще видиш,че реално работят 5-6 месеца. Което прави 960 часа.

3

Анонимен

преди 7 години

648/12=54 Часа месечно или малко повече от 12 часа на седмица . И на това ако не му се казва цинизъм . Учителският труд не е лесен , но по малко от 30 часа седмично и то целогодишно т.е с отпуск 1 месец не трябва .

2

Анонимен

преди 7 години

Ко ? Не!

1

и това ви е много!

преди 7 години

В училищата е пълно с побъркани лели, вуйни и стрини, които само блажено приблейват в час. Отделно масово са духовно извисени сектантки. И младите даскалки са тотално кукуриго. Какво повишение? По един ритник по задниците заслужават, не пари.