8

Анонимен

преди 7 години

Източно-православни християнски ценности!

7

Гошо...Тъпото

преди 7 години

Велика е пречистващата сила на вековните български традиции.Една от тях са кукерските игри ,идващи от дълбока древност,още от времето на траките,чиито наследници сме ние.Групите в Пернишкия край са едни от най...колоритните и силни.Като венец на кукерските фестивали е ежегодния Кукерландия в Ямбол в края на месец февруари.Тук дефилират за няколко дни кукери от цяла България и гости от чужбина.Шествията са...безкрайни и завладяващи,зареждащи зрители и участници с една огромна положителна...магия.

6

Анонимен

преди 7 години

Интересно е че нямаме бг филм за кукери, където кукерите събират лакомства и ги гонят злите духове.

5

Анонимен

преди 7 години

НА ТИЯ ПРОСТОТИИ КАТО КУКЕРИ,ХОРОТО В ЛЕДЕНА ВОДА И ХВЪРЛЯНЕ НА КРЪСТА В ЛЕДЕНА ВОДА,Е ВРЕМЕ ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ.ТОВА НЕ Е ПРИЗНАК НИТО НА РОДОЛЮБИЕ,НИТО НА МЪЖЕСТВЕНОСТ.ДОКАТО НЯКОЙ НЕ УМРЕ ОТ ТИЯ ТЪПОТИИ,ГЛУПАЦИТЕ НЯМА ДА МИРЯСАТ.НЯКОИ ТРАДИЦИИ Е ВРЕМЕ ДА СЕ СПРАТ,ЗАЩОТО СА ДОВОЛНО ВРЕДНИ.

4

Селянин

преди 7 години

Кукери,бабугери - все талибани

3

Вихър Райчев

преди 7 години

Тъпооооо........ама многоооооо.......

2

не забравяйте

преди 7 години

браво

1

До мен

преди 7 години

Като при най-дивите племена в Африка и Бразилската джунгла. Разлика няма. И това е в една европейска страна. Знам какво ще последва, но това е факт. Някои ще кажат традиция. Аз ще им отговоря какъвто народа, такова управлението, такава държавата.