21

bigpick

преди 7 години

Ако направите тока и газта за домовете по - евтини, ще премахнете голяма част от замърсяването през отоплителния сезон. Само управниците трябва да се разберат с енергийната мафия, толкова е просто

20

Промивка

преди 7 години

Лелеее какви глупост пишат ... точно за това туристи идват тук за да вдишат от нашия чудесно мръсен въздух.Чакам следващата статия когато ще ни изкарат че ядем най-гадната храна защото не е ГМО хахаха промивката е пълна

19

Анонимен

преди 7 години

не частицитеполитиците ни та коват

18

Асфалтова база

преди 7 години

Кой булевард "Цар Борис" да асфалтираме? Първи, втори или трети?

17

Истината

преди 7 години

За България има два главни замърсителя с ФПЧ. През зимата това е отоплението на твърдо гориво, вкл. и горенето на стар гуми, както и тецовете на въглища а през лятото освен тецовете, замърсител са неизмитите улици и вятъра.

16

Анонимен

преди 7 години

На село,е по чист,па нема кой да убива

15

Анонимен

преди 7 години

А най-готино през лятото е когато земеделските стопани палят сухите треви по нивите, или когато някой овчар реши да си напали огън, или когато необразованите хора по селата събират на куп опадалите листа в края на лятото и ги палят масово, или когато ромите решат да запалят нерегламентираното сметище, с което са заобиколили жилищният си район.

14

Анонимен

преди 7 години

В България въздуха през зимата е по-зле от мина за въглища. Особено в котловините и низините, когато няма вятър и атмосферното налягане е високо, ако погледнеш отстрани някой град в котловина или низина и може да видиш как е обгърнат от дим, а като слезеш в ниското и може да усетиш по мириса, че това не е мъгла.

13

Анонимен

преди 7 години

Леле мале ние сме по-зле от Сирия. Да благодарим на г-н Борисов и Данчето Фандъкова и на цялата плеяда Еврогейатлантици за това ,че унищожиха икономиката на страната и принудиха цялото население да се премести в София. Само сестра ми, зет ми, племенницата и приятеля и са с 4 автомобила. Как няма да е *** София?

12

do 1

преди 7 години

Знаеш ли за колко години се износва едно гранитно паве? Практически е вечно. Асфалта не изкарва и една година. Само малко да се затопли времето и новите дупки ще зейнат.Да не пипат паветата. Който иска асфалт, да заобиколи по околовръстното или от където му е удобно.

11

Анонимен

преди 7 години

Ами дайте информация с какъв научен метод броите ?

10

фен

преди 7 години

Какво значение има, дали колите са стари или нови, при положение, че никой не проверява изгорелите газове - прегледите са фиктивни!

9

Анонимен

преди 7 години

Колко е вярна тази статистика? Германия където в някой градове без зелен стикер не можеш да влезеш ако колата ти е стара. Почти не се карат дизели заради високият не само данък но и застраховка.

8

Безплатни съвети

преди 7 години

Карайте повече дизели, за предпочитене - алди и фолцваген, ще се излекувате

7

анонимен

преди 7 години

в люлин е ад изсичат дьрветата които сме садили през 1975 за 27 годиниедно дьрво не е засадено застрояват се междубл пространства няма светлинаи вьздух

6

J

преди 7 години

Биовет Пещера ???

5

читател

преди 7 години

Нефтохим бълва различни съединения, но нещо никога не се пише за него. Освен това има фини прахови частици с природен характер, и техногенен. Към първите отдавна има адаптация. Всички тези публикации, както и повечето информаци от т.н. "зелени" имат за цел далеч не здравето на хората, или пък съхранението на природата.Интересите са други.Имам информация от времето, когато тези драскачи не са можели и да пишат.

4

читател

преди 7 години

Информацията за замърсения въздух е меко казано преувеличена. Би могло да се допуснесамо за центъра на София, и някои големи градове. Общо за България, курорти, села, планини, малки градове, въздухът е по-чист от почти цяла Европа.Тези половин милион жертви из Европа, и 14000 българи са пълна измислица.Няма методология, която точно да укаже влиянието на прахови частици и аерозоли върху здравето, като изключим химическите съединения, като флуара преди край Русе, ароматните съединения от Нефто

3

Анонимен

преди 7 години

Нека малко да помислиме лгически: Света се преустройва към електрически коли заради опазване на природата. Но защо да строим втора атомна централа като може да пълниме гушите на петролните компании и да се тровиме, защото дами и господа нека да не се заблуждаваме че замърсяването всъщност не е от колите а от индустрията. Ние индустрия нямаме!

2

Interntlumpen

преди 7 години

Некадърността и алчността убиват повече!Сега едни крадливи ръчички ще се протегнат към мръсния въздух!Май не остана друго!