20

Васо

преди 7 години

Стига сме дъвкали проекта Белене. България е вече толкоз бедна, че никога няма да може да си го позволи.Спряхме строителството и продадохме на безценица първото оборудване. Платихме и ще продадем също на безценица и новото оборудване. Като в приказката, изядохме и солта, и боя. Какво да си причиним още. Да докараме частен инвеститор та да станем ядрен заложник, ние, децата, внуците и правнуците ни. Справка Фукушима. Удължили срока на експлоатация , без да си съобразят с опасност от цунами.

19

Васо

преди 7 години

Между тези две снимки, да бяхте турили още две. На Кунева и Борисов.

18

Do 21

преди 7 години

Ами хайде затворете Мариците и да Ви видя тогава как няколко хиляди минььори останали без работа ще ви скачат по главата с кубинките. Някак си много лесно късате договори признати от цял свят след което следват едни неустойки които са солени а парите ще са пак от данъците или от увеличение на тока за потребителя. Така с лека ръка разпродадохте имуществото на частни компании сякаш е ваше а кой купува неработеща централа?На думи е лесно ама на практика не стават току така тези неща.

17

Анонимен

преди 7 години

Изнасяме ток, а нашия ще свърши??

16

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 14, ами какво да правим - затваряме американските тец-ове и разпродаваме имуществото и затваряме фашовете за да покрие неустойките.

15

factotum

преди 7 години

Нали нямаше нужда от Белене, сега се чудим от къде да купим ток :)

14

Разбира се, че няма

преди 7 години

БСП и Волен ни плашат с режим на тока, защото нямало централа на мястото на гьола в Белене. Айде няма нужда. Помним добре режимите на ток и вода по време на комунизма.

13

Podpora

преди 7 години

Oste li ne ste gi obesili tesi e-vampiri?

12

Анонимен

преди 7 години

Някой задава ли си въпроса какво правим с един АЕЦ Белене в момента в който потреблението падне? Да поясня АЕЦ произвежда постоянно той не може да се ползва за регулация или произвежда или не не можеш да го намалиш на 20, 30 и тн % и да си регулираш мрежата. Тази задача имат други типове централи. А сега когато падне потреблението до 2.5 ГВ какво правите още един АЕЦ? Към 11:37 по данни на ЕССО товарът в България е 7350МВ от които само 2 са от АЕЦ 3500 от Кондензационни централи 380 от Топлоцен

11

Анонимен

преди 7 години

Очевидно мислят да увеличават цената на тока от 2018 и сега ще говорят, че натоварването на мрежата е голямо и така да имат управдание да го увеличат.

10

Енергетик

преди 7 години

През ЛЯТОТО с КЛИМАТИЦИТЕ е подобна ситуация - стига се често до претоварване на мощностите.до коментар 5: това прави около 2 Гига Вата, пройзводствената електрическа мощност на България е от порядъка на 6-7 GW, при изградени мощности 10 GW , със старите 4 блока в Козлудуй общо около 12 GW. Поради това, че промишленото пройзводство консумиращо много енергия (машиностроене, мини, обогатителни фабрики и др.) е силно намаляло (изключение Аурубис, КЦМ, Елаците, Асарел Медет)- няма опсност.

9

БГ СМЕШКИ

преди 7 години

В БГ всички са почнали да разбират от всичко гледам ! този Хиновски е пълен и***диот а в ернегетиката работят пълни лаици които докараха България до състояние да проси ток от съседите си .....БРАВО "ЕКСПЕРТИ "

8

АЗ СЪМ СОРОС 2

преди 7 години

тоя Хиновски е просто човече ! разбира от енрегетика колкото баба ми ......

7

Анонимен

преди 7 години

То не трябва да си експерт, а трябва да имаш малко ум в главата, за да схванеш, че без АЕЦ Белене сме за никъде.

6

Не съм експерт

преди 7 години

Така де - всичко е наред, ако всичко работи и не изнасяме ток, но какво става когато нещо спре да работи, примерно единия или двата блока на АЕЦ Козлодуй? Сега не работеха три ТЕЦ-а, но след като проработиха в пернишко два от тях, всичко било наред. ТЕЦ Русе не знам дали и той не е проработил. В такива ситуации се оказа, че няма от кого да внесеш ток и всяка държава е сама за себе си и трябва да може да се справи. Спирането на износа на ток е лошо решение. Точно тогава трябва да можем да изнасям

5

АЗ СЪМ СОРОС

преди 7 години

искате да хванем бас акаво ше стане ако времето се задържи 1 месец толкова студено !?!?! ами просто ше настъпи срив в енрегийната система за увеличенто потербление на ток в студа и липсата на такъв след като шайка *** затвориха 4 реактора на АЕЦ КОзлодуй и прецака АЕЦ Белене ..... България ще внася в съвсем скоро време ТОК - помнените ми думата !!! и вината за това ше е именно на такива тиквеници *** като тези горе които разбират от всичко ......

4

бг соросоид

преди 7 години

от много "експерти " България се докара до тук !

3

П

преди 7 години

Смея се със сълзи на компетентните Експерти - на всеки кръгъл час ми трябват поне 200 000 абоната да включат ударно за по 5 минути по 8-12 киловата и усмивката им на тези открехнати Експерти ще замръзне !Ще последва срив и разпад на енергийната ни система . ...Аман от разбирачи на Енергетика които я попиляха и разпродадоха (((

2

Анонимен

преди 7 години

Опасност няма, дори в момента България изнася електроенергия.Останалото са бръщолевеници на некомпетентни ***.

1

Анонимен

преди 7 години

Заради такива високомерни "експерти" ще замръзнем като скумрии.