17

Анонимен

преди 7 години

Това е расова дискриминация и против ЕС с цел да не се пускат ромчета в София.

16

1

преди 7 години

Най-после една умна идея! Стига с тия болни родителски амбиции и набедени за "маркови" училища!

15

Анонимен

преди 7 години

Чакайте малко, ако двамата родители работят в един район, а живеят в друг, какво правим?

14

Анонимен

преди 7 години

Правилно ! Чак за гимназия си струва да се пътува всеки ден и то, ако наистина е елитна. За лицея и на мен ми е интересно, децата на богатите би трябвало да си учат в частни училища, ама на тези родители им е ясно какво е нивото там, затова се набутват в държавно, много нагло!

13

Анонимен

преди 7 години

До СофиянецАми просто няма желаещи. Какъв е проблем, или и ти си столичанин в повече?

12

Майка

преди 7 години

Господин зам.министър на образованието, "територията на административния район на училището" не е равно на "близостта до училището"!!! И какво стана със системата за единен електронен прием? Или родителите пак трябва да обикалят като луди и да няма никаква публична прозрачност как и кога всъщност са събрани дадени точки!

11

Анонимен

преди 7 години

Мария Грънчарова е от тия на които единственото им постижение в живота е да са се родили в София, след като родителите и са напуснали селото си. Марийке, живеете ли 5 поколения в един панелен двустаен в Дружба или Люлин като истински "кореняци"?

10

Софиянец

преди 7 години

До Мария ГеоргиеваА вашето дете как така е прието в друг квартал, като няма максималните точки?

9

Men

преди 7 години

Пълни глупости, ограниченито по адрес трвба да отпадне! Поредното малоумно замазване на проблема с училищата. В цяла софия има 5 нормални училища. Мария Георгиева, ако не бяха провинциалисти вие софиянците до сега нямаше да имате университет и софия щеше да си бъде само пълна с полу-грамотните кореняци.

8

Мария Георгиева

преди 7 години

Дано не е като в детската градина, защото ние сме на пет крачки от детската градина, а водя детето си в друг квартал, защото директорката е подкупна и приема деца на провинциалисти срещу заплащане.

7

Реалист

преди 7 години

От 10500 училища през 1942 година, сега при демокрацията и пазарната икономика останаха 2456 училища и приемането на детето в подходящо училище стана проблем, поради причина, за която има цензура да се пише и говори. Ако не се реши проблема, съвестните родители ще им се наложи да избягат от България, за да намерят подходящо училище за децата си.

6

сминдух енд чесън

преди 7 години

Удостоверение за постоянен и настоящ адрес?Това ознчава такси ,просто всичко е единствено за пари.Ваденето на безмислени и ненужни документи у нас е истинската българска индустрия

5

Анонимен

преди 7 години

ахаа, затворихме 10 000 училища и подобно на детските градини в София почваме кастинг....до 1: то и да го въведат тези дето кихат пак ще са вътре, а другите ще супят...

4

До СОФИАНЕЦ

преди 7 години

И аз това се чудя. Шведите къде ще учат сега (не че учат де, ама нали за да взимат детски и трябва да се водят на училище). Едно 66-то е в моя район, но по скоро ще се изселя от София отколкото да запиша детето си в програма 'аз съм толерантен'!!!

3

sante_dog

преди 7 години

Какво става когато си на границата на района. Примерно те дели една улица, от училището но вече се водиш в друг административен район? Както е сега с детските градини - най-близката и удобна за мен е в съседен район, но физически разстоянието е много по близко. Един страничен въпрос - това разделение ще важи ли за 'Италианския лицей'? Всички знаем чии деца учат там, така ли все на една улица се събраха 'големците'?

2

ами

преди 7 години

Нищо ново не е това,а старото райониране,сега си го приписват като ново измислено от тях!

1

zeus

преди 7 години

Ха на бас, че някой лев под масата ви изстрелва пред тези с адреса ;)