10

до 2

преди 7 години

Ако трябва да сме по-точни Нокия пуска първия смартфон през 1996 - Нокия 9000 Комуникатор.

9

Анонимен

преди 7 години

до Аз съм 2Я кажи нашия кво точно си написал за OS Symbian-а c++ , дай приложение че да да сме наясно че наистина си писал нещо, за Андро също нашия , или само се правиш на велик писател :) !Нокия си беше и ще си остане най-здравия и качествен умен-телефон който е създаван някога мейди ин Финланд (Юрап) , всичко друго е самозапалващи се *** - включително и огризката.Ще почакаме, пък ще видим кой може и кой не...

8

Само Ericsson

преди 7 години

Не искам НОКИЯ.ИСКАМ ЕРИКСОН.Ericsson T 39Ericsson R 520Ericsson R 310

7

Аз съм 2

преди 7 години

До От 1Точно за Symbian OS. И понеже съм писал за Symbian много години, както и за Android, отговорно мога да кажа,че като OS Symbian превъзхожда Андроид с години... Като стабилност, като възможности за достъп на телефона на ниско ниво, като хардуерни изисквания. Обаче като компоненти си бяха зле, и си останаха зле. А той потребителя се радва на шаренкото, хич не му дреме колко ти трае батерията, или колко ти е надежна OS. Друг проблем си беше, че трябва да си плащаш за да пускаш приложения

6

От 1

преди 7 години

Нокиа първи измислиха смартфона, но някакви умници там решиха, че смартфона няма бъдеще и не го развиха. Резултатът го видяхме - Нокиа изостана драстично, Майкрософт ги купиха и те бяха до тук. Аз лично бях голям любител на Нокиа, но до купуването им от Майкрософт. Сега едва ли ще получат доверието ми отново. Не знам за какви смартфони пише номер 2. Това с Simbian OS ли?

5

до 5

преди 7 години

Да умрели бяха, НО забравяш факта, че в Нокия беше внедрен Стивън Елоп с единствената цел - да събори компанията, както и той направи. След това естествено си получи наградата - много $$$ за "мъдрото управление" както и място в управлението на М$.А това с Нокия се виждаше, че ще се случи още 2010-2011. Само те самите не го видяха.

4

Анонимен

преди 7 години

Microsoft ги купи когато вече бяха умрели. Не съм фен на Microsoft, но тоя път не са виновни :)

3

До 1

преди 7 години

Посочи едно нещо коемо Майкрософт не е съсипал?

2

Анонимен

преди 7 години

До АнонименДа бе, верно ли не е доминирала ?! Нокия има смартфони от 2004. Тогава някой да беше чул за Android? Нокия умря защото дълго време си лежеше на лаврите, и заряза развитието на ***. "Разнообразието" идваше само от разместване на шорткътите по диспеля, или преименуване на стари приложения. Едно и също.. различна опаковка. И така 5 години. После се усетиха, ама късно либе за китка. iPhone i Android ги смачкаха.

1

Анонимен

преди 7 години

Нокиа никога не е доминирала на пазара на смартфони и даже обратното - понеже не разви бизнеса с смартфони, Нокиа изостана и я продадоха на Майкрософт, който окончателно я съсипа.