41

Анонимен

преди 7 години

3.50 ??????? достатъчно,за да се научат да слагат кръстче вместо подпис,като си получават стипендиите. иначе под соц.помощките трябва да си плюнчат палеца.

40

Анонимен

преди 7 години

те в пети клас не могат да сричат,вие шестици ли искате от тях?

39

:)

преди 7 години

До kiorsufraПомъчих се ама бога нищо не ти разбрах!

38

2+2

преди 7 години

Стипендии от 30 евро на месец са МНОГО ПО-МАЛКО от издръжката на бъдещ престъпник и затворник , която е 500 евро на месец и ще я плаща не ромска организация , а ние данъкоплатците. Научете се да смямате пък тогава съдете!

37

Анонимен

преди 7 години

До след дъжд качулкаВъпрос - кой дава тези стипендии? Има ли финансиране по линия на държавни/общински структури? Ако е от частни фондове - такива се дават не само на ци.гaни!

36

след дъжд качулка

преди 7 години

А знаете ли,че на кандидат студент ром се дава стипендия 300 лева,както,че и на студент ром се плаща за наставник който да му помага в ученето.Много отдавна си има стипендии само за роми-сега се разчу повече за стипендиите за ученици,та се вдигна шум около това.Ще взема да се самопределя като ром за да завърша второ висше,иначе много скъпо излиза и няма да мога да си го платя.

35

Анонимен

преди 7 години

До NAZIЗаплачи, та някой да ти избърше сополите, хлапенце.Същински ромеец.

34

NAZI

преди 7 години

На кого ни остави Фюререее!!

33

Недопустимо е

преди 7 години

"ще бъдат отпускани стипендии в размер на 30 евро на месец за ромски ученици, които имат успех над 3,5"И ако това не е дискриминация, не знам кое е!!! Да делиш учениците на роми и "бели" е супер-дискриминация.Аз предлагам друго нещо, в което със сигурност няма дискриминация - да се спират всякакви социални помощи, ако някое от децата ти не ходи на училище или пък ако успехът в училище е под 3.50. Независимо дали си "бял" или "ром". Тогава мярката ще е по-ефективна.

32

Нямали Кой

преди 7 години

А няма ли кой да подхване така наречената комисия по дискриминация,че самата тя дискриминира по расов признак самите българи в собствената им държава в полза на едно племе от индия,и 99% живеещо на криминално-кланова основа,лобирано от държавата за кебапчета на избори?Все пак Сорос не е всесилен,друг вятър задуха.

31

Съд

преди 7 години

Не Комисия по дискриминация, а направо съд за Кунева.

30

kiorsufra

преди 7 години

TUK V BALGARIA SE TOLILIRAT ROMITE A MALZINSTVOTO BG.SE OTHVARLIA.TASI E POLITIKATA NA OPRAVLIAVA6TITE OT GERB .NALI NABLIJAVAT ISBORI.

29

20755

преди 7 години

Фактът, че за толкова нисък успех отпускат стипендия с аргумента да ги поощряват да ходят на училище, доказва, че ромските деца са третирани от МОН като непълноценни в интелектуално отношение. Отношението спрямо другите етноси - българи, турци, евреи, арменци, също е дискриминационно, защото лишава добросъвестни ученици /често от семейства с безработни родители или сираци/ от стипендия, защото спрямо тях се прилага изискването за висок успех. Дискриминацията на *** глави в МОН е двупосочна!!!

28

Анонимен

преди 7 години

Ама то май комисията не знаела..:)брей тия бюрократи да не живеят на луната,ало комисийката кунка трябва да обясни как с 3.50 се подаряват 30 евро

27

Анонимен

преди 7 години

Искам да съм ЦИГAHИH в България!

26

Анонимен

преди 7 години

До Do 17И 100% да са по програма не съм съгласна! Не е справедливо!

25

Питам само...

преди 7 години

Къде можем да запишем децата си за ромчета? Направо в МОН ли? Кому е нужна тази сегрегация на български етнос?!?

24

Анонимен

преди 7 години

Трябва да се дават тези стипендии,след 30г. българите ще са малцинство,ромите ще са във почти всички властови позиции в държавата .Необразовани хора ли ще я управляват?

23

До 26

преди 7 години

Няма Романистан. Но на някой хора много им се иска да има. За това над 20 години се прокарват най-различни политики и се работи усилено да се създаде.

22

Do 17

преди 7 години

"Парите са отпуснати по европейска програма! ... А не бьлгарски пари!"40 на сто се финансира от Министерството на образованието. Тези 40% са точно български пари. След като част от парите са от държавата трябва степендията да е за всички деца. Или финансирането да е 100% от ромския фонд.