111

Daniel

преди 7 години

Конституционните съдии да вземат първо да кажат дали ДПС е етническа партия. Чак тогава могат да дават други становища. По това становище мълчат като *** в Гестапо години наред.

110

zaw12929

преди 7 години

До Анонимен Ти си кръгъл *** и намаш проблем!

109

dp

преди 7 години

Поредният *** псевдо юрист от групата на руските слуги пак говори селении.КОГА точно е нарушил Плевнелиев конституцията. КОГА е пресрочил времето, в коетотрябва да назначи служебно правителство.Аааа, *** то в конституцията срок за това не е даден - но лешоядите да си пограчат антиевропейския си грак.Очевидно е оставено на президента да прецени детайлите и Плевнелиев е преценил, че в последните дни на мандата си да си играе на служебни правителства е безсмислица, съответно не го прави.

108

Анонимен

преди 7 години

Тоя "професор" като гледам е същия путинопитек като Гоце.

107

Анонимен

преди 7 години

До VozavI kakvo sega?! Bg proizvejda i prodava orajia v chujbinaи къф ти е проблема бе ушaнко? Аре бегай към сибирските полета.

106

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 116АБЕ ХОРА В БЪЛГАРСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ САМО КОМУНИСТИ ЛИ СА СЕ НАГНЕЗДИЛИ ?не са само комунисти, а гнусни комунисти!

105

Vozav

преди 7 години

I kakvo sega?! Bg proizvejda i prodava orajia v chujbina...sega drugite po sveta imat bulgarski orajia i si gi razhojdat ih buda pesta, *** stradale...a bulgarite imat bulgarski zaplati po 200-300 euro i si razhojdat gastite v aff ganiostan...

104

Анонимен

преди 7 години

До 118Ти пък къде видя, че Плевнелиев ще назначи служебно правителство, ако му дойде кефа за това? Разбира се, че е длъжен.я си свали каскета и прочети пак къде има срокове. Недей да четеш Конституцията, както комунист чете Евангелието.

103

Градското

преди 7 години

За съжаление , България в момента се управлява от върхушка , която погазва ежедневно законите !Какъвто Борисов , такъв е и Президента МУ , такъв е и Главния МУ прокурор!За още по-голямо съжаление , новото което се задава е също така зле със спазването на законите , да вземем Слави Трифонов , не може да проумее , че съгласно закона , Парламента ще прави избирателен кодекс , по собствени правила и виждания, а не по Референдума - така е по Закон!За Радан Кънев и Христо Иванов , какво да говорим ...

102

Анонимен

преди 7 години

тоя "професор" Киров да не е учил заедно с другия "професор" Гечев в АОНСУ :) Отдето минат камунетата трева не никне!

101

До 114

преди 7 години

Ти пък къде видя, че Плевнелиев ще назначи служебно правителство, ако му дойде кефа за това? Разбира се, че е длъжен. Не е задължително да пише за такива като теб дето не схващат и най-простите работи "длъжен", за да се изисква да го направи, т.е. да е длъжен да го направи.

100

Анонимен

преди 7 години

на този т.н. "професор" само като му видиш мазната, продажна физиономия и ти става ясно защо е толкова зле образованието в България.

99

Анонимен

преди 7 години

АБЕ ХОРА В БЪЛГАРСКИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ САМО КОМУНИСТИ ЛИ СА СЕ НАГНЕЗДИЛИ ? НИЩО ЧУДНО ЗАТОВА СМЕ ЦЪФНАЛИ И ЗАВЪРЗАЛИ ЩОТО НА ВСИЧКИ ВЛАСТОВИ ПОСТОВЕ СА КОМУНИСТИ И Е ДОСТАТЪЧНО ДА КАЖЕ ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ И ТИ Е ЯСНО ЧЕ Е КОМУНИСТ.

98

Анонимен

преди 7 години

В България да тълкуват Конституцията могат само конституционните съдии и то не в телевизионни или радио предавания. Това не го разбирам - все пак как човек да изпълнява конституционните изисквания, ако не може да тълкува Конституцията?! От време на време бивши конституционни съдии си позволяват да тълкуват Конституцията, но тяхното мнение си е лично тяхно мнение, а не на КС.

97

Анонимен

преди 7 години

До 99Ако в този срок парламентът не може да състави правителство, президентът назначава служебно правителство.*Изненада-а-а, Плевнелиев е длъжен по Конституция да назначи служебно правителство.къде видя думичката ДЛЪЖЕН бе каскет?

96

до 100

преди 7 години

Ами слушай тогава произнасянето на Борисов -най компетентния,юридически подкования и най честния и нелъжлив мин.председател. Слушкай му глупостите и далеч ще стигнеш.

95

ан

преди 7 години

Зад това мнение застана бившият конституционен съдия проф. Пламен Киров в "България сутрин". Защо се търси мнението на бивш а не на действащ кост. съдия. А това човече "про - фес - ор" е от ДПС . Да слушка лидера си Мустафа който е на обратното мнение.

94

А1

преди 7 години

Четейки коментарите става ясно - защо 50% от хората са отвратения от тази пародия и твърдо негласуват. Ами то е ясно, че целият шум е за да може едните, да имат повод за оправдание от действията /или бездействията/ на другите, т.е. да сработи заложеният т.н. "дух на конституцията" - колективната безотговорност - толкова сладка и удобна позиция.п.п. Факта, че толкова често се налага "тълкуване" на т.н. конституция е повече от показателен за нейното качество и функционалност.

93

Анонимен

преди 7 години

Руския пудел Радев ще направи по-голямо поразии и от Гоце.

92

Анонимен

преди 7 години

Всъщност има срок - веднага след като има три неуспешни опита за съставяне на правителство. Иначе по безумната логика "няма срок", то и връчването на мандата на победителите в едни парламентарни избори, може да се отложи с 4 години, докато изтече мандата на този новоизбран парламент. Това разбита се не е недомислица в Конституцията, както го представят едни, които не могат да мислят, а нормално изискване към действия, които не могат да бъдат вкарани в точни рамки,но Плевнелиев отказва действието