77

Бай Х

преди 7 години

И ние да си купим самолети с ракети земя-земя!

76

Изгърбич Задвратян

преди 7 години

миг 29, първи полет на платформата - 1979. цена 30 милиона долара /брой според руски източници.сааб 39 гриппен, първи полет на платформата 1998. цена 30 милиона/брой според същите източници. да им е наздраве на сърбите селскостопанската авиация

75

Анонимен

преди 7 години

Хахахаха да купуват *** батали като им е толкова акъла.

74

Анонимен

преди 7 години

До Анищото са същите близачи на руски подметки като нашия ***-президентин.

73

Ани

преди 7 години

Войната е мъжка работа, но нека да попитам: Защо по време на война Миговете на Сърбия стоят в хангарите?Страх ги е да не би Хамериканците да се разсърдят и да ги бият повече?Нямат резервни части? Срам ги е да не видят какви са бойните им качества (на техниката и летателния състав)? Защо? Каква е съдбата на летците от въпросните поделения?

72

Анонимен

преди 7 години

До мислетеВсъщност Сърбия иска да влезе само в ЕС.

71

мислете

преди 7 години

По -добре да помислете , защо Сърбия купува руски самолети, а иска да влезе в ЕС и НАТО? Има и по *** от нас, българите!

70

Анонимен

преди 7 години

До 83Според теб Сърбия ако имаше десетина ф-16 щеше да спечели ако воюваше срещу няколко стотин миг-29.Никой не казва ,че миговете са най-добри,ако беше така руснаците нямаше да разработват су-31,35 и да се опитват да подобрят наличните им мигове с нови технологии.

69

Анонимен

преди 7 години

Всъщност Сърбия губи 4Миг-29 през 99г и други 7 самолета и след това ,всичките им самолети са прибрани в хангарите , 35 самолета първите дни на войната са вдигнати,но след като виждат огромната авиация на НАТО преосмислят отбраната си.НАТО губи 1ф-117 стелт,,и 1ф-16 както и 2хеликоптера още няколко самолета и хеликоптери са сериозноповредени,участват с над 700самолета в бомбандировките

68

до 77

преди 7 години

Знам си моето, щото е истина , а ти...Още през 90-та един руски генерал си призна, че МиГ-29 е само двигатели и крила, с калпава електроника и въоръжение, ама бил 2,,5 пъти по-евтин от F-16. А Галебите се водят щурмови самолети, нещо като ония чешки L- нам кви си, дето стават само за обучение на начални пилоти( ***, с една дума)

67

hypocritical bastard

преди 7 години

Индийците остават изключително доволни от своите Мираж 2000 през войната с Пакистан , които действат успешно срещу Ф16 и същевременно работят и по наземни цели , донякъде затова предпочетоха Рафал на MMRCA , където участва и последната версия на МиГ29 -МиГ 35

66

hypocritical bastard

преди 7 години

71- би ли споделил как точно МиГ 29 участва в Сирия освен да плаши гаргите ? Сърбия губи един Миг 29 свален от датски Ф16 и още два свалени от американски Ф 15 през 99-та , след което всички машини са приземени и скрити в хангарите . Съгласен съм че не качествата на самолета са причината да не може да противодейства на НАТО .

65

Анонимен

преди 7 години

До 78 От къде имаш тази статистика 70% искали България,това не е вярно.По интересувай се за отношението на населението на Ниш към Българската екзархия през 1870г.,дори Митрополита който е българин / мисля че е от Калофер/започва да намира причини да не присъства на заседанията на Св.Синод.Дори българи признават че Ниш е загубен за Българщината още преди да бъде бъде част от Българската екзархия.Сърбия е близо и тамошното население я приема като държавата,, майка,,

64

Анонимен

преди 7 години

всъщност има свален МиГ 29 във въздушен бой от F 15 през 99-та , но наистина не са имали никакъв шанс . В съвременната въздушна война няколко отделни изтребителя , каквито и да са те , нямат никакво значение .

63

Анонимен

преди 7 години

До 75: Ами реално над 70% от населението е искало да живее в България,но сръбските варвари след 1918 г. не са ги питали а направо са бесели интелектуалците. Останалите накрая прости и полуграмотни хорица станали лесна плячка на сръбската денационализаторска алчност.

62

Анонимен

преди 7 години

До 73 Ти пак си знаеш твойто.През 99г.Сръбски изтребители не са водили въздушни боеве.Сърбите много добре знаеха че нямат никакъв шанс с десетина МиГ срещу цяло НАТО.,,Галеб,,са Югославски ,вече не се произвеждат

61

за САЩ

преди 7 години

Ето защо САЩ страдат за добрите сръбско-руски отношения... защото няма НАТО-вските държави да вземат парите

60

Анонимен

преди 7 години

До 68 До колкото съм запознат с историята ,Западните покрайнини ги губим след война в която сме губещи.Случаино запознат ли си къде щеше да бъде границата м/у България и Сърбия ,ако ние бяхме спечелили.Такава нямаше да има,защото Сърбия нямаше да има .След разгрома на Сърбия Австро-Унгария и Бълария подписват спорузомение в Ниш за подялба на Сърбия като започва западно от Прокупле по Морава та чак почти до Белград каква част от населението по онова време е съгласно да живее в България?

59

Анонимен

преди 7 години

Значи ако Косово нападне Сърбия боевете ще бъдат оспорвани и албанците ще се поизмъчат доста,преди да стигнат Белград.

58

Анонимен

преди 7 години

До 65 През 99г. Сръбските МиГ нямат спечелен въздушен бой просто защото си бяха в хангарите ,както другите им самолети/основно ,,Галеб,, собствено пройзводство/Военното им командване взе решение ,че няма смисъл да ги използват срещу многократно превишаващият ги противник и решиха да се отбраняват с ПВО.Сърбите имаха повече от 4 МиГ ,но незнам защо премиерът им намалява бройката.