85

Краси

преди 7 години

Катастрофи като тази и всички други преди, ще се случват ,докато #Кой е на власт. Бог да пази България от този по-голям "брат", но всъщност смъртен враг, предрешен като брат.

84

Краси

преди 7 години

В България управлява #Кой.И това си личи по всичко; безхаберието, кражбите, живота и сигурността на хората са последната грижа на #Кой.Така ,както е и в страната на която служи #Кой-една голяма студена страна на севроизток от нас.Той владее парламент,повечето партии и правителства, органите за контрол и съдебната система и най-вече прократурата. Животът на населението за него не струва и паница леща. #Кой плаща най-ниски заплати и не осигирява защитни средства на работниците.

83

Бай Спас

преди 7 години

До Калпаклиев Злополуки имаше, никой не е застрахован, но след всяка такава, колкото и да ти е чудно имаше поне 5-6 човека с ефективни присъди по над 15 години и това - задължително! Освен това за всяко престъпление по служба - за разхищение или пропусната полза (да!) освен затвор и глоби се прилагаше регресен иск спрямо виновника. Ха, прецени сега как е и не иронизирай.

82

А1

преди 7 години

Каментарите на колегите - Патиланско царство и Анонимен 91 - посочват някои от възможните причини/хипотези бидейки запознати със ситуацията (пряко или косвенно)!В такъв случай се пита:Ако това са едва ли не системни нарушения поради множество причини, защо не са били взети мерки за отстраняването им и на какво се дължи нехайството на отговарящите за безопасноста и техническото състояние на експлоатираната техника - на безхаберие и безразличие - липса на технически персонал- липса на пари

81

Патиоланско царство

преди 7 години

При положение, че са злизали искри от локомотива, ако е дизелов означава, че не е почиствана изпускателната уредба ( комина) от много отдавна и искрите се получават при запушването на тръбите които са повече от една и в допълнение от некачествен дизел - най-често преработен отпаден слъдж. Дали ще прегледат фактурите и отчетите не само на този локомотив а на всички в неговото депо и/или депа. Как мислите. Май ще замажат всичко защото са "наши хора"

80

Анонимен

преди 7 години

Продължавам коментар 90. Много ме ядоса коментара на транспортния министър, той насочи вината в посока машиниста, не е изключено, но от години знам от познат инженер в ремонтно депо за остарелия локомотивен парк и некачествената му поддръжка, аз не съм на 100 % сигурна, но почти сигурна че това е причината, защото много зачестиха инцидентите в последно време, сега чувам, че фирмата е частна, съвсем тежко тук се гледа да се изкарва, но не да се изкарва, всички сме свидетели на това в последно вре

79

Анонимен

преди 7 години

Искренно, ми е мъчно за пострадалите от тази поредна трагедия, даже ми се иска кой с каквото може да помогне, аз лично от години се справям сама с болно дете, нямам много възможности, но ще се включа с ДМС, а също така давам идея за поемане на инициатива, доброволно майстори и безвъзмездно да се включат майстори във възстановяването на къщите и имуществото на хората, засега сигурно държавата ще осигури фургони, но това е временно решение, нека си помагаме кой с каквото може

78

Анонимен

преди 7 години

А на бас, че някой римлянин е решил да си "наточи" малко, със запалена цигара в уста!

77

123

преди 7 години

Путин?

76

Анонимен

преди 7 години

Моите искренни съболезнования.

75

Виждащ

преди 7 години

До КалпаклиевСами ше си турят калпака овчецете, спокойно... нали това е целта - да влязат сами и окончателно в кошарата, за да бъдат "защитени от врага", узаконявайки и съгласявайки се по този начин с грабежа, на който бяха подложени през последните 50-60 години, чрез "" "свободата и демокрацията да "живееш на кредит" и да си мислиш, че си "успял" ""!Новият ред вече е пред прага и резето скоро ще хлопне...защото ако не хлопне, нищо няма да може да спре овцете в търсенето на справедливост!

74

Човека

преди 7 години

Няма как цистерна да се взриви ако са спазени мерките за безооасност на превозите. Няма шанс да се взриви при дерайлиране дори при падане в пропаст няма шанс за взрив. Причината може да бъде теч което е малко вероятно защото ще има пожар и едва след час взрив. Но при незатворени кранове и капаци на празните цистерни условията за моментален взрив са налице. Масово се движат цистерни празни с незатворени кранове и люкове. Пример идете в близост до петролни бази и ще ги видите.

73

Калпаклиев

преди 7 години

Такива работи се случват само на демократи, при бай Тошо и в Русия злополуки няма.

72

Виждащ

преди 7 години

Патритоично - "социалистически" ми звучи тоя взрив -"изборите" чукат на вратата, а резултата от тях - никак не е ясен !За да се движи машината е нужно да протича ток по веригата. А за да има ток - трябва да има напрежение във веригата. А за да има напрежение, трябва да има разлика на потенциалите на двата края на проводника, т.е. нужен е "плюс" и "минус" - двата полюса на ЕДНО И СЪЩО НЕЩО, ЕДИНСТВО И БОРБА НА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТИТЕ!Беее, казала овцата, хрупайки зелена тревица в кошарата!

71

до горски змей

преди 7 години

Няма бенз-ин!

70

Анонимен

преди 7 години

Поредната трагедия в една "изпусната държава"!Недоразумението т.нар. министър Московски с наобиколилата го пасмина от "калинки" в министерството нямат идея каква е мисията на железниците в една държава, в каква насока да провеждат политика, осигурят и управляват ресурсите. Единствената им цел е осребряването от добре продадените товарните превози, разпределено по цялата верига от ***. Късмет, че все още самолетите не падат върху нас, въздухоплавателната подвластна на тоз министър дирекция е превърната в бърдак от чалгаджийки, вихрещи се в неописуема самозабрава, с роля да "обгрижв

69

Отворете си очите

преди 7 години

Хибридната война е в разгара си!

68

Ivorix

преди 7 години

Поредната трагедия в една "изпусната държава"Недоразумението т.нар. министър Московски с цялата наобиколила го пасмина от "калинки" в министерството нима могат да развият система за безопасност в транспорта. Специално в ж.пътния нямат идея, къде и каква е мисията на железниците в една държава и съответно в каква насока да провеждат политика, осигурят и управляват необходимите ресурси. Единствената им цел е осребряването от добре продадените товарните превози, разпределено по цялата верига от ***. Късмет, че все още самолетите не падат върху нас, въздухоплавателната подвластна на тоз м

67

Анонимен

преди 7 години

Бокич, къде са европарите за жп-то? А близо 30- те милиарда заем??? Някакъв одит???

66

Сбъркана държава

преди 7 години

Боко не може да разбере, че работата му не е да се снима пред труповете на хората, а като министър-председател да не допуска такива трагедии да се случват. След такива тежки БЕЗОБРАЗИЯ, министъра на транспорта подава оставка, а премиера работи , за да не се повтаря случилото се 24/7 и след седмица ДОКЛАДВА какво е направил. В БГ-то, Тиквата отива да си прави жалък ПР, а оня плевенски римлянин Москалски едно извинявайте няма да каже. Жалки крадци. Господ ще ги съди.