20

ПОмпат биосферата

преди 7 години

Отглеждането на пчели обезпечава Божия Благодат

19

Пчелар

преди 7 години

Колежке, то е измислено да се забрани вноса на мед извън ЕС. Но няма кой да го прием, ще се засегнат много интереси. Остави ги тези браншови пчеларски организации който само имитират дейност, впрочем това важи за всички пчеларски организации. А Мишо е време да си ходи, въпреки че за първи път се е изказал както трябва. Може би този път някой му е казал какво да говори иначе ръси само простотии!

18

BGПчеларка

преди 7 години

Предожение: Браншовата организация на пчеларите, а и всяка друга браншова организация да прокарат закон в BG парламента със следното съдържания-" Предложение за внос в BG на каквато и да е стока да се прави от съответната браншова организация. да се определи какво количество е необходимо и обезателно минималната цена на вноса да е по-висока от цената на българския производител. Никой друг извън браншовата организация да няма право да взема решения за внос."

17

Наблюдател

преди 7 години

То е много трудно да се защитят българските производители /и за мед/ със съответен драконовски закон за измама и ментета! Особенно пък е трудно, когато законотворците дето уж били "слуги на народа" не искат!!

16

Пчелар

преди 7 години

И да допълня на който му се вижда скъпо да взима мед от пчеларите, може да заповяда когато вадя мед, ще му дам без пари 4-5 буркана, но да се изпъне цял ден под слънцето!

15

Пчелар

преди 7 години

Само да ви кажа че това което се предлага в веригите все е кръщавано с китайски мед. Взимат го от нас на 4 лв килограм на едро, а го продават по 11 лв в веригите. Сами си направете сметка дали ще взимате мед от пчелар или някой от големите вериги. Аз продавам по 8 лв килограмовия буркан (за пенсионети по 6 лв) и се чудя как има хора които предпочитат да си вземат от магазина, при положение че е чорба. Четете етикета на него пише с ситни букви глюкозо-фруктозен сироп.

14

Киро Кюмюря

преди 7 години

е нали има свръх производство тука бре... преди 2-3 месеца един пчелар хленчеше по радиото, че имало много навлеци вече и трябвало като ловците да се дава разрешение, само ако някой умре... а пък цената на дребно е десятка за 800 грама... сега се настройвам да търся само украински и китайски...

13

Анонимен

преди 7 години

тц, тц, тц, вчера.бг хич ви няма с цензурата, нормални думи се цензурират, то сигурно затова нямате и редактори, щото като пишете с греши избягвате собствената си цензура...

12

Анонимен

преди 7 години

Чичо ми има 150 кошера, регистрирани по всичките глупости за България, една вечер му откраднаха 60 кошера. Знам как се мести кошер, но не знам как се краде за 1 вечер... но като всичко друго по селските региони ще замине.Животновъдството намалява, пчеларството си намалява, всичко намаляваме и почваме да внасяме.

11

...

преди 7 години

Абе от мед в БГ печелят само износители, вносители и производни! Обикновените пчелари в 9 от 10 случая са на 0 или около нея! Вярно тук нямаме плантации от кошери каквито съм виждал на снимки от Китай, вярно е че тук пчеларството е по-скоро хоби! Но това е понеже няма как да се изхранваш от пчеларствос наличието на само 100 кошера! А повярвайте ми 100 кошера са си много работа! Ако питате от къде го знам, ами баща ми гледа пчели преди и аз помагах и има към над 80 кошера и не е цъфнал и вързал!

10

Анонимен

преди 7 години

Да беше само меда - всичко наше е скъпо и най-често не дотам качествено

9

додо

преди 7 години

а стига с тия китайски *** ... ние държава нямаме...нямаме и държавни политики - имаме само частни интереси...така си скапахме и доматите и редица вкусни плодове и зеленчуци - вече не останаха семена от старите хубави сортове...сега да си *** и пчелите ...

8

Анонимен

преди 7 години

бг меда е скъп дори за самите еко българи каква ирония , иначе "мартениците отдавна са китайски " ми накарайте бг затворниците да правят "дъмпинг цена" на китайските мартениците ве , то щото е много сложно и хай тек производство.

7

до 7

преди 7 години

а този в магазина знаеш ли го какъв е?твоят познат, ако е добър познат, поне може да ти каже какво събират пчелите му и от къде. Чувал ли си за "био мед" с кошери разположени близко до летище Пловдив?Взимай си от твоят познат, дава ти го с 2 лв по-ниско и ти дава качество а не 5 преработки. Така и ти го стимулираш да продължава да развива.

6

сатана

преди 7 години

вън от българия

5

алчни са, това

преди 7 години

Колко от пчеларите декларират колко мед са произвели и на какви цени са го продали? Как решават на каква цена да го продадат, как ще ми гарантират какво има в буркана? Имам роднина който гледа 50 кошера в свободното си време и като отида да ми продаде, казва :"То тая година на пазара е 8-9лв на теб като мой човек -7".!? Подобно на бабите с "домашната" ракия - на магазина е толкоз и моята щото е домашна -2лв отгоре, ама какви разходи има завода(акцизи и ДДС) и какви бабата...

4

Анонимен

преди 7 години

един поснат пчелар ми каза че само двама чодека изнасят мед в България. на теория всеки може да изнася за ес а на практика минавш през 4 тона бомащина 10-15/най-малко/ хиляди за фонд корупция и накрая ти палят кошерите.

3

Анонимен

преди 7 години

мартениците одавна са китайски сега посегнаха и на меда

2

анонимен

преди 7 години

цените на меда в бьлгария са непосилни за нас пенсионерите

1

Анонимен

преди 7 години

Китайската пчелЪ е най-работната!