6

Гюро Жмудов

преди 7 години

КНСБ ОЧАКВАЛИ ПРОТЕСТИ...ОТ КОГО ГИ ОЧАКВАТ ОТ ЛЕЛЯ МИ И СТРИНКА МИ ЛИ?НАЛИ КНСБ СТРЯБВА ДА ОГЛАВИТЕ ПРОТЕСТИТЕ?ОЯДЕНИ СЛУГИ НА ВЛАСТТА СА КНСБОТ 1992 НЕ СЪМ В НИКАКЪВ СИНДИКАТ.

5

AAA

преди 7 години

Какви пари, какви 5 лева! Те трябва да ги изринат и да закрият това гробище на феодални страчета, те парите им малко! Ами д участват и да печелят Проекти на ЕС. Тям има много пари, ама трябва да се работи, не по цял ден кафенце с интриги! Парите трябва да отиват в Университетите, там да се обучават студентите и да се прави наука. Стига с тоя умрял съветски модел на БАН! Пфу!

4

Анонимен

преди 7 години

Не само за орязаните пари , а за орязаните възможности . Уж щяхме да ставаме страна на неограничените възможности . А , засега , ще вдигаме двата пръста в знак на победа , докато осъзнаем , че те сочат не нагоре , а надолу .

3

Възможно решение

преди 7 години

Защо държавата не предвиди данъчни облекчения и други бонуси за фирми, които финансират научно-изследователски проекти? Темата на проекта може да е от сферата на дейността на фирмата.Да се държи сметка и за ефективността на резултатите от проекта.Самоцелни научни разработки може да си позволи само някоя много, много богата държава или много богат човек, който сам финансира научните си интереси.Ние, в наше време, трябва да се съобразяваме - какви научни начинания можем да си позволим.

2

Анонимен

преди 7 години

Ха ха ха ;!!! Тия са хора на Бай Гуй , крадват от бачкаторите и на сирачето ще вземат залъка за да го дадат на управляващите.

1

Преразпределение

преди 7 години

Очевидно парите в държавата трябва да се преразпределят. Има прекалено много чиновници, с прекалено високи заплати (10000 в МЗ) и прекалено много полицаи (60000) : "Според Евростат, България е на второ място в ЕС по разходи за сигурност след Словакия. За миналата година нашата страна е отделила 7% от държавния бюджет. За сравнение, средното равнище в ЕС е около 3,7%." Това е твърде много и блокира всичко друго, което може да измъкне България от тресавището