97

ЛАЙОШ

преди 6 години

БЕЗ КОМ

96

Наблюдаващ

преди 7 години

Ако някое от следващите правителства не се напъне да реши този проблем, постепенно ще минем към етап "държава в държавата", после "град-държава в разградения двор" и накрая "България" ще е термин, за който учениците в София ще учат в 4-ти клас, а в другите градове - в зависимост от това кой съсед ги е погълнал.Имам чувството, че София се е капсулирала и се изживява като някаква ***, която ще стане пеперуда, а останалата обвивка - кучета я яли. Само, че тази пеперуда е загинала без нея.

95

Таню

преди 7 години

До ВасоВасе, румънското никога не е било гола поляна. Имаше едни жълти съборетини на това място, където лапетата от бастилията ходихме да си правим къщички и да воюваме...Иначе, на мение съм, че всеки е добре дошъл в София или където и да е, стига да си остави ямурлука, шпингите и манталитета зад около връстното. Че ми е писнало да им гледам опортюнистичните сурати на ск'ви бесни сeлянkи, тръгнали с пyтaка напред, причиняващи всеки ден огромни задръствания, *** да сА тагнат на центАрА. Гнус!!!

94

Провинциалист

преди 7 години

Кой допусна заплатите на еднаква длъжност в една организация в столицата и провинцията да се различават близо два пъти, като работят еднаква работа? Как шефовете от София разрешиха директори и зам директори на поделенията си в провинцията да си дадат двойни, някъде и тройно по-големи заплати от подчинените си? Къде се синдикатите?

93

Додо

преди 7 години

Да си пофантазираме за миг че ЕС спре всички фондове не за 6 месеца а за винаги, както ако помните имаше Екю и изведнъж го нямаше. Тогава ще гризем дървото и в София и във всеки град. Стотици хиляди безработни ще има и най- вече освободена от длъжност администрация... от къде ще крадат не знам. Безумно е да се разчита само на фондовете...

92

Анонимен

преди 7 години

Навремето " комунистите" като не позволяваха току-така да се местиш от град на град, ами имаше жителство, много бяха лоши, нали? Искаме свобода. Ми убаво ето ви я. И сега какво? София, Варна, Бургас, Пловдив и донякъде Стара Загора се пренаселване, а хубавите малки селца и градчета изчезват, като изчезват и милиардите инвестиции, направени там през годините. За това помогна и общо отвратителното отношение на софиянци към "провинцията". Ми щом ме обиждаш на селянин, ще стана гражданин. На София.

91

Безпартиен

преди 7 години

Статията, май е опит да се прикрие "балонът София" и скорошното му пукане. Не може да не произвеждаш нищо и да живееш само от сферата на услугите. Икономически логиката подсказва, че всичко е до време. И преди в историята е имало наплив към Големите градове (Римската Империя след 4-ти век, Късното Средновековие, после през Индустриализацията. Вече сме в Информационната ера, само че някои хора не са го разбрали още и си го карат като през Индустриалната 44-89. Идва времето......

90

Васо

преди 7 години

По-надолу писах "НЕ СИ ПРОДАВАЙТЕ ЗЕМЯТА". Направите ли го автоматически влизате в магическата формулата но Маркса и Енгелса и ставате онези дето нямали що да губят освен оковите си. Ставате никой и нищо, и върху вас започват да се упражняват партии, идеологии, и всякаква друга ***, която нищо не е сътворила освен умението да живее на чужд гръб и да разтяга лукуми за пазарна икономика, равенство и братство, демокрация и дрън, дрън. Но проследите ли действията им ще разберете, пак земя купуват.

89

Наблюдател

преди 7 години

"В София за период от 8 години (2007-2014 г.) средните доходи вече са се изравнили със средноевропейските" -- а как пискате, като ви слуша човек си мисли че сте на 10%.

88

Анонимен

преди 7 години

Всеки район в България е район на Европейския съюз, както всяка политика у нас е политика на ЕС.Е, какво прави ЕС за изостаналите си райони?

87

варненец

преди 7 години

Кадей любимия на Бойку бургадидас Е те това е изкуствено медийно напомпан балон...ъъъъ тъй де град ааахахахахахахаха

86

до 101

преди 7 години

Хемингуей е казал "Всичко, което е далеко от морето е провинция"!

85

журналиска калинка

преди 7 години

Голям глад гонни софийските мериджеичета ..........

84

Анонимен

преди 7 години

На мен ми прави впечатление, че северозападна България от началото на демокрацията се държи в някаква изолация. Явно някой е намислил да изкупи на безценица плодородната земя. Хората масово са се изнесли в Италия, Испания и други страни. Там ромите си правят каквото искат и властите си затварят очите. Крадат, чупят, убиват, но органите на реда вдигат рамене. Разрушават къщите в които няма хора и отнасят всичко. Ужасна картина. Ходих през лятото до Видин и се ужасих от видяното до там.

83

М, да ...

преди 7 години

Първоначалната идея за еврофондовете в селското стопанство бе/е да задържат хората живеещи в провинцията в населените места! А к`во получихме напрактика у България и как се изродиха добрите намерения, та даже изгониха българите да аргатуват в чуждо, а малка шепа /олигарси и "консултанти"/ да се обогатяват прекомерно! Картинката е плачевна!

82

журналиска калинка

преди 7 години

Ха ха ха за това софийските мериджей са плъзнали гладни из прованса/черноморието щото им върви голямата далавера в софия , той и бойко мериджея така спира бежанците с телепатия още на границата, тук команда там команда ама ........верваите.

81

Анонимен

преди 7 години

N. V. ZZARZ SSIMEONZ II E ZAKONNIA ZZARZ na BALGARIA... republikata E NEZAKONNA i PROTIVOKONSSTITUZZIONNA... '' rOFFerendum-dum-dum'' - ma E FALSHIFIZZIRAN, v Usslovia na OKUPAZZIA i E NEVALIDEN... PROTIVORECHI na TARNOVSSKATA KONSSTITUZZIA... .. Gosspod ZDRAVE i ZZIVOT da Dava na NASHIA BALGARSSKI ZZARZ N. V. SSIMEONZ II... Tova, koeto sse SSluchva prez Posslednite 25 godini E PRODULZZENIE na Tova, koeto sse SSluchi ssled 1944 god. SSushtite SSlugi na ILLUMINATITE - Purvo Prossavetsski-republikansski, a ssega Proamerikansski-republikansski... Vsse SSlugi na ILLUMINATITE... Mnogo Hora NE RAZBI

80

Анонимен

преди 7 години

В цял свят мегаполосите,развитите и най-богати населени места са край заливите на големите водоеми.Океани,морета и езера.Там където ги няма в континенталната част задължително трябва да има плавателан река.Останалото е искуственно напомпване и превръщането на съответния град в колос на глиненеи крака.Гълтащ безумно количество средства.При някакъв икономически срив този искуственно напомпен колос ще експлодира

79

Васо

преди 7 години

НЕ СИ ПРОДАВАЙТЕ ЗЕМЯТА.

78

Васо

преди 7 години

И така додето станем всички европейци. Нямащи земя, имащи един апартамент и работещи, като роби за него. Да му плащаме кредита, или ипотеката, кредитите за обзавеждането, режийните и да си чешем егото, че сме столичани. Прави се с нас в момента това дето се е случило на средноевропейската класа преди 200г. Лично съм се убедил в разговор с французи преди 20г. Имаха се за голямата работа щото карат нови коли и си сменят обзавеждането през 5г. Ама като ги питах имат ли 20-50дк земя им увисна ченето