13

Анонимен

преди 7 години

В България ИТтата се смятат за богати, на всякъде другаде по БЕЛИЯ свят, това си е просто работа... ни повече ни по-малко. Затова и много приемат тези безобразия в България, стига да са с по-висока покупателна способност - много често това е само в болните им умове.

12

Анонимен

преди 7 години

програмистчетата взеха да си мерят - "моя татко ще набие твоя татко" :)

11

jjk

преди 7 години

Сега тази "статия" ще я гледат някакви охранители в супермаркет и продавач-консултантки и ще цъкат с език :D

10

тест

преди 7 години

Общо взето сте прави. Само че 55 000 евро са малко над 3 000 чисто. Квартирата обаче ако намериш за 1 000 ще си голям късметлия. Повече е :)Иначе тези заплати са в щатски долари бруто. Като се сложи данък остават много по малко, плюс това цените там са брутално високи.Тази статия е много пошла

9

Анонимен

преди 7 години

До 5 AgentaПрограмист да си в България, бате. Съотношението заплата/стандарт е много много по-добро от другаде в Европа. Да не говорим, че можеш да работиш дистанционно директно в евра или долари.Мен ме бяха офертирали за Германия, но като си направих сметката се оказа че щях да взимам примерно макс 1000лв отгоре. Какъв е смисъла? Тук си живея като цар и след 5-6 години ще си построя къща край София БЕЗ КРЕДИТ. Там щях да съм никой.

8

Анонимен

преди 7 години

до 6: Научете се, че е Силициева, силиконова е тук в Бъгария

7

Анонимен

преди 7 години

Измама!!! Затова, ще си стоя в кочинката в Люлин и ще си троля за 20 кинти дневно, които ми ги дава БСП-то!

6

Анонимен

преди 7 години

Бай Тръмп сега като дойде и им връчи на цялата Силиконова долина по една права лопата номер 13 и само на облаци ще станат! Затова треперят от страх в Калифорния от него, щото май забравиха хляба как се прави и свикнаха да живеят на гърба на другите. А сега здраво копане до откат. Ах, пусти глад...!

5

Agenta

преди 7 години

Бях на интервю в амазон Дъблин и всеки трети въпрос беше "работиш ли след края на работното време", яко експлатация. Да предложиха ми 55 000 евро годишно, но след данъците това са 2700 евро на месец, като си платиш квартирата 1000 евро и ти остават 1700 да живееш като скот. Само за сравнение билета за трамвая е 2.4 евро, бирата 4-5 евро по баровте. Като плащам високи данъци в БГ, колкото и малко да е помагам на родината си.

4

Анонимен

преди 7 години

Какво е облачни услуги, за мента с мастика ли иде реч?

3

Анонимен

преди 7 години

Така си е, не е като 8000левчета годишна заплата на драскачите (джурналистите) в днеса

2

Jj

преди 7 години

.. защото много от тези компании оперират в района на Сан Франциско, където като ви ударят с наем от $3000 на месец и разноски по транспорт, осигуряване и т.н. накрая може да се окаже, че заплатите просто отговарят на по-скъпия стандард на живот в района ;)

1

Jj

преди 7 години

Нека направим някои уточнения, а :) Първо, трябва да се вземе предвид данъчното облагане. Второ, тези заплати трябва да се индексират към PPP, за да се направи реална оценка на покупвателната способност, която осигуряват (може да се окаже, че всъщност тя е по-висока от стойностите в лева, които са описани тук) ... Въобще не може да се гледа еквивалента на годишна заплата / 12 и след това обърната в лева...