23

Анонимен

преди 7 години

Със зъби и нокти досегашните депутати бранят партийната избирателна система. Не е грешка - попорционалната е партийна, реакционна система. Тя назначава лица, неизвестни на електората. Каквито и комбинации и варианти да предлагат - Тази система е спирачка на развитието и на демокрацията. Виждаме какви са ни народните избраници - почти нищо не разбират от общество, от икономика. А моралът им-м-м-м ...Те са ловци на изгода. И приемат закони, каквото им се наредят от м-ята. И не "безвъзмездно"!

22

Анонимен

преди 7 години

Аз мисля, че един мажоритарен бой ще им подейства добре да дебелодупетата.

21

Наблюдател

преди 7 години

Исторически първата прилагана избирателна система е била мажоритарната и продължителен период тя е била единствения начин за образуване на изборните органи. И сега в повече от 90 държави в света се прилага тази система. Тя е по-лесно разбираема за избирателя.Чрез мажоритарната избирателна система се създават предпоставки за относително стабилен парламент с добре изразени мнозинства. От това се страхуват нашите "любимци в парламента", че повечето няма да бъдат избрани никога

20

бб

преди 7 години

Слави е новият Бареков.А Майчето пак се занимава с изборен кодекс.*** народ пак налапа стръвта.Слави е ***.

19

Хех

преди 7 години

Уважаеми народни крадци, бандити и престъпници! Хората с ОГРОМНО мнозинство си казаха тежката дума! Нали сте НАРОДНИ представители? Изпълнете волята на народа и то - Веднага! Няма какво да коментирате и да обсъждате.

18

Markoff

преди 7 години

Гледах оная карикатура Велизар Енчев при Цветанка Ризова как се беше запенил срещу мажоритарния вот и се чудех, все така самоотвержено ли ще се държи като ги обсадим в парламента?Полицаите се готвят за протест. Пожарникарите - също...лекарите и те са много щастливи от здравната 'реформа'... И това на фона на едва 2,5 милиона, които подкрепиха мажоритарните избори в два тура! Въпроса в референдума със снайперистка точност удря точно в сърцето, механизма който произвежда сегашното статукво!

17

за България

преди 7 години

Защо да не е мажоритарна система от два тура? Как така ще коментират тези псевдо-политици волята на 3 500 000 българи. Кой си позволява ? Приемането на 3 те въпроса е станало вече от тези 3 500 000 българи. Какво има да умувате ? Вън от Парламента .Хора изразете волята си срещу тези смешни политици.

16

Markoff

преди 7 години

До 15, не е така човеко, щото след тва стават неизбираеми..

15

Markoff

преди 7 години

До 14 изнервен: Младеж, пии си хаповете по редовно и повечко търси информация от източници различни от телевизията. Особено от българската..и изобщо като чета половината дето реват, срещу мажоритарните избори или не знаете наистина в кои страни се ползва, или не знаете какво точно представлява.. А в повечето случаи - не знаете и двете неща..

14

Кучето на крайния кв

преди 7 години

Колкото и да се упражняват по темата разлика в БГ м/у двете системи няма. Дали богатия Боци ще ги купи (политиците) преду изборите, или ще ги напазарува след това в парламента, резултата ще е един и същ. Но като цяло нажоритарнста система в по-чиста демокрация е истината.

13

Арес

преди 7 години

Всичко от което недоволстват политиците е в полза на народа...факт!!!

12

Ха,ха,хаааааааа...

преди 7 години

ГЛУПОСТИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМА -----НЕМА ДА МИНАТ В НС!НИКЪДЕ В ЕВРОПА ---НЕМА ЧИСТО МАЖОРИТАРНА СИ-*** НА ГЛАСУВАНЕ!ВСИЧКИТЕ СА СМЕСЕНИ !НИКОЙ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ----НЕМА ДА СЕ ВЪРЖЕ НА ТАЯ .....ЛЪЖА!!!!!!ВСЕКИ ИСКА ---ДА Е НА ГОЛЕМАТА СОФРА ...НЕ САМО--ТАМ ДА СА БАРОВЦИТЕ С ПАРИТЕ и ФОНДАЦИИТЕ..../..като Слави/

11

Анонимен

преди 7 години

До ннИЛИ МАЖОРИТАРНО И НОВА КОНСТИТУЦИЯ ИЛИ ПРИ ОРЕШАРСКИ, ИЗБЕРЕТЕ СИ

10

Анонимен

преди 7 години

ДПС РЕВЕ, БСП ПРИГЛАСЯ ХАХАХА *** СА СЕ ОТ СТРАХ

9

нн

преди 7 години

Пак ни баламосват. Само мажоритарно. Колко държави в света, в т.ч. и в Европа избират мажоритарно. Те *** ли са? Щом там може и в България трябва да може. Омбутсмана, държавен човек не може, такали бе Четине? Че омбутсмана да не е по-долу от народния изедник.А? Ей загубена държава сме. До кога ще са тези тарикатлъци на богоизбраните?

8

Анонимен

преди 7 години

ПРИ МАЖОРИТАРЕН ВОТ-----ДПС И БСП....отиват на кино.....и ред други партии!Тогава -----ПАТРИОТИТЕ -----ще бъдат избрани поне в 5-области!

7

Ха,ха,хаааааааа...

преди 7 години

КЬОРАВИ ТРАВЕСТИТ--СЛАВИ , ВИ ИЗПЪРЗАЛЯ ,БЕ......ОТ ЕДНИ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ , НАЙ-МНОГО ПЕЧЕЛИ.... ДПС И ДОГАН!!!ЩЕ ГО ИЗБЕРАТ ТУРЦИ И РОМИ ....ОТ ВСИЧКИТЕ ОБЛАСТИ НА БЪЛГАРИЯ!Атака, АБВ, ВМРО, НФСБ И РБ........бог да ги прости ---умират директно!!!!

6

АТАКИСТА

преди 7 години

ПРИ МАЖОРИТАРЕН ВОТ-----АТАКА , ВМРО И АБВ....отиват на кино.....и ред други партии!Тогава -----ДПС и Доган -----ще бъдат избрани поне в 5-области!

5

Анонимен

преди 7 години

Ако има мажоритарни избори, дали някой ще изберембоко и цоко за депутати? Цачева е първия пример. Това е дребно сито за кандидати с ниска интелигентност.

4

Истина е:

преди 7 години

ЕДРИТЕ ОЛИГАРСИ---ще си пазаруват депутати на воля.....ха,ха,хаааааа на.... КГ/лв.