16

Безплатен съвет

преди 7 години

Харесвате си сграда, строяща се или готова, намирате телефона на строителя и звъните. Ако има апартаменти - ще си купите направо от него или от някой от собствениците. Спестявате директно 5-6к от брокерските услуги. Може да дадете някой лев на някой адвокат да прегледа как са нещата за да не ви изментят.

15

Анонимен

преди 7 години

Гледайте ако може да е без брокер, тези хора просто си вземат 3.5% в София от цената за това че са те завели на оглед. При това се непрекъснато опитват да те манипулират. Самата сделка е най-просто нещо на света, при условие че знаеш кой е продавача.

14

Някой

преди 7 години

като всяко нещо и в БГ тази професия е опорочена от няколко специалисти, които наистина не знаят за какво става въпрос. Но то и при докторите е така,отиваме и казваме какво да ни изпише :). Като цяло си е нормална работа, не по-лоша от всяка друга, но по коментарите се вижда,че ние всичко Можем и Знаем, но като идем в чужбина, където за всяко нещо си има позиция гледаме като телета :). Но типично Българско държание..всичко знаем и всичко можем, затова и държавата е върха :) ;)

13

До Сийка

преди 7 години

Аз пробвах.. :) как не ме извърли от балкона не разбрах... То беше викане, обиди... *** така ми се пада кат искам скици и си нося ролетка...

12

Сийка

преди 7 години

Накрая, като стане ясно, че от брокерските лъжи полза няма да има, брокерът почва да ти обяснява колко нищо не разбираш от имоти, и си ***, ***, изпуснал си шанса на живота си, и че ти всъщност не щеш да си купиш апартамент, ми само да му губиш времето.То щото е голям кеф, да ходиш по огледи все едно.

11

Сийка

преди 7 години

Брокерът се интересува само и единствено от своя интерес, ако може да купиш първото, което ти покаже, без въпроси. Пробвайте да поискате да ви покаже скица на имота с размери, почват се едни увъртания, че това го няма, ама то защо ти е, ама ето го тоя апартамент голям... и ако може едни пари капаро за сериозностВсе едно чушки продават, но чушките поне се теглят, а апатрамента един брокер не извади ролетка да ми измери и да ми обясни що тая стая, като трябва да е 20 кв.м, аз едвам я измерих 14.

10

Анонимен

преди 7 години

Брокерите са същите като джамбазите на горубляне. При едните всяка кола е уникат на реални километри, в топ състояние, а при другите всяко жилище е прекрасно, ремонтирано/изпълнено качествено, на комуникативно място в близост до магазини, училища, и спирки на градския транспорт. :D Както едните, така и другите, ще изговорят един куп глупости и лъжи, ще те извъртят по най-долния начин, само и само да ти вземат парите.

9

дрън дрън,ама дрън

преди 7 години

Брокерите нищо не проверяват,винаги ще скрият инфо само и само да стане сделка и да си вземат хонорара от 3% !!! Те не носят никаква отговорност. Пускат обява за 2,40лв. ,малко огледи и хоп 6000лв .- много е за тази услуга .

8

Дедо

преди 7 години

До Анонимен 4Повечето пъти и строителят може да гарантира точно нищо!Така че всичко е на късмет със зеленото.

7

Анонимен

преди 7 години

Българинът все някой го кара нещо да прави насила и нещо му натрапва, а той от всичко разбира. Нямам лични впечатления, но имам познати, доволни от тази услуга. Щом сте стигнали до там да му плащате, значи си е свършил работата и имате покупка/продажба. Пък който може сам, евала.

6

До брокер...

преди 7 години

... дори едно елементарно удостоверение за семейно положение от общината не може да извадите, а всеки нотариус ще го иска от продавача. Справката за тежест на имота в Агенция по вписванията е левче с електронен подпис, а 9 от 10 брокера не знаят какво е това животно. За Централен кредитен регистър е ясна работата - магаре и космос. Единствената "информация" с която търгувате е обявите в сайтовете за имоти... Прочел си обявата вместо мен и искаш 3% от сделката(6 хил. лв. за имот от 200к)...мерси

5

Брокер

преди 7 години

Първо и най-важно, ние търгуваме с информация, която вие обикновено нямате, но с част от нея можете да се сдобиете, ако имате време, желание и късмет. Второ, не е кой знае, каква сложност да изготвите и съответно да проверите документите наотсрещната страна( но пък съм видял доста хора,,изяли дървото",решили да икономисат от всичко). Трето брокерът наистина не може да ви даде никакви реални гаранции, че обект на зелено, ще бъде довършен, затова там купувате на своя глава.

4

Анонимен

преди 7 години

При покупката на жилището си ние не сме ползвали брокер.Справихме се, излишно е да им се плаща.

3

Анонимен

преди 7 години

Брокерите са най-досадните и прoсти същества, натоварващи и усложняващи сделките с имоти. Не знам как точно един такъв скъсан шушляк може да ми защити инвестицията при сделка на зелено. Какво точно и как ще провери, за да гарантира завършването на сградата качествено и в срок, или изпадането в несъстоятелност на инвеститора/строител?? До ден днешен не съм видял брокер с достъп до Централен кредитен регистър...

2

Анонимен

преди 7 години

Не разбирам, защо брокера ни го натрапват като незаобиколим и задължителен фактор в сделката???? Повечето брокери за бивши фризьорки или продавачки (не че имам нещо против тези професии). Един среден адвокат ще ви свърши много по-качествена работа от тия измислени герои, и то за около 5-10 пъти по-ниска цена.

1

Анонимен

преди 7 години

Тези прозорци как ще ги мият? Как ще се поддържа дограмата?