178

Анонимен

преди 7 години

До ЧУЖД РАБОТОДАТЕЛНе може, това го правят родните работодатели.

177

Анонимен

преди 7 години

Само септември месец са разкрити 23000 работни места!Напред с Бойко Борисов и ГЕРБ!

176

Мадархерц

преди 7 години

Като искат кадри да си ги подготвят от рано, стипендии със стаж и договор! Нещо като кредитна линия за нов кадър за дадената позиция и да си връзват гащите!

175

ggf

преди 7 години

До чорбаджията много ми се иска да видя бг работодателите след 5-10 години как ще си работите сами смешковци,само че и данъците ще са доста по-високи защото тезикоито ги плащат ще са емигрирали.

174

Чорбаджия

преди 7 години

Все ми е тая кой ратай ще ми работи-българин,ром или сириец!!!Кат не им аресва на българите-да се изнасят да чистят кеннефи в Ивропата!!

173

Анонимен

преди 7 години

Ами докато на човек с икономическо образование и много рядък език предлагат 700 лева в София, ще има да се чудят къде са изчезнали качествените работници и служители.

172

gfnfdjndfjlnj

преди 7 години

През 2021 ще се проведе поредното преброяване на населението и ще се установи,че нацията е намаляла с 400-500 хил.души,всички млади и кадърни трябва да емигрират за да може българския работодател тип *** да не може да упражнява дейността си поради липса на кадри да се свие значително оборота му поради по-малко население и по-неплатежоспособно.Пожелавам го от все сърце на всички български работодатели неспазващи КТ,укриващи осигуровки,не заплащащи изработено от хората а именно 45% от Германи

171

Анонимен

преди 7 години

"Фирмите се опасяват, че по-високото заплащане ще се отрази зле на тяхната конкурентоспособност." - да фалират тогава!!!

170

Анонимен

преди 7 години

Работодателите да почват ударно да учат "шведски", че както са я подкарали скоро повечето им работници и служители ще са шведи. А СВ-тата ще изглеждат така:Име: ЗюмбюлаПрофесия: Самотна майка на 10 дИцаПрофесионален опит: Бране на ДжИлязУ, тухли и др.Хоби: ПрИбърквам чанти всЕкаквиДруги умения: Развалям магии, гледам на боб и на таро, а и сАм многу добра в Алоу бизнесъ.Позиция, за която кандидатствам: социално слаба, самотна майка на Х на брой дИца от различни бащи.

169

ЧУЖД РАБОТОДАТЕЛ

преди 7 години

Искам българската държава да ми подготви квалифицирани служители, аз да дойда наготово, да ги използвам, да им плащам минимално, ако може на минимална заплата и да им доплащам нещо на ръка, за да не внасям осигуровки, да работят по 12 часа, по възможност събота и неделя, да карат без отпуск, да печеля и цялата печалба да изнасям извън България.

168

Kribvp

преди 7 години

Tova sa offshorni investitori, deto ne mogat da si investirat offshofen personal?!

167

Анонимен

преди 7 години

Селско момче, за 500 лева трудно ще наемеш хора, които да пишат добре. А такива са заплатите в медиите, особено на стажантите.За пет лева петел, за пет лева пее :)

166

николай

преди 7 години

Стига сте приказвали глупости по телевизии ,вестници и интернет,ако хората получаваха добри доходи нямаше да гонят михалете и да се скитат немили и недраги по чужбините,липсвали кадри,това са пълни глупости.Работника ще работи по 12 часа като вол и накрая на месеца,работодателя ще каже,чакай бе ти колко искаш,даже много ти давам

165

николай

преди 7 години

Никъде не прочетох,какво предлагат работодателите освен стажове и да се оплакват,когато предложат една добра заплата за стандарта в който живеем,добрите работници ще се редят на опашка и даже ще си избират,съвсем просто и лесно!!

164

нн

преди 7 години

Нищо ново, напротив очаквано. Фирмите искат подготвени кадри, особено западните в т.ч. и нашите. Държавата не се интересува и няма кадрова политика. В новото време не и било задължение, било неправилно и нарушавало свободата на избор на личноста. Университетите се навъдиха като гъби след дъжд, на една дребна страна България 52 броя. Висшето образованието у нас е по-лошо от средното от предишното време, пък за средното да не говорим. От къде кадри? Кой да ги готви? Кога? За кого? Защо? Хаус.

163

Sando

преди 7 години

За жалост е така, можещите напуснаха и продължават да напускат, за това са виновни образователната система, държавната администрация и бизнеса. Бъдещето изглежда много мрачно.

162

Селско момче

преди 7 години

У нас не може да има западни заплати , защото кадрите са слаби ,а претенциите им голями . Пример : в медиите работят хора които постояно грешата с граматически грешки ,значи не им мястото в медиите или пък други ... .Човешкият ресурс у нас е малък ,а и няма производителност на труда ,на последно място сме в Европата по производителност ,а искаме заплати като на колониалните западни държави . И още ако имаме западни заплати то трябва и да имаме западни цени .

161

Анонимен

преди 7 години

Аз също смятам да се изнасям. Детето ми е в първи клас и в момента разучавам образователните системи. Ако е нужно, докато усвоя добре езика, ще работя нещо в сферата на обслужването. Но човек, който си има знанията и уменията, рано или късно ще си намери мястото.Съжалявам, че толкова се забавих.

160

svetlio

преди 7 години

Аз съм работодател и не си мисли Иван Петрович,че ние сме поставени в по-добри условие от теб от нашата ''държава''Обръщай се към монополите за тези неща,не обиждай фирмички като моята с 5-6 човека!!!

159

Анонимен

преди 7 години

Московски мекерета, не ни баламосвайте! Вашата шайка ограби КТБ!