10

X,Y,Z

преди 7 години

По директива на ЕС заплатата за чужденци е 1800 лева бруто минимум независимо дали са от Ес или от друг край на планетата.

9

Анонимен

преди 7 години

Е как да няма хора, я колко лекари, атомни физици, инженери и учени се търкалят от Лъвов мост до Халите?

8

Анонимен

преди 7 години

Заплащайте нормално труда и хора ще се намерят. Никой не е длъжен да ви робува!

7

Анонимен

преди 7 години

Сега на ход е бизнеса.Или вдига заплатите или пускат кепенците.На тяхно място ще дойде някой по умен.

6

чичо

преди 7 години

Хора може и да няма, но пари за джипове, мезонети и любовници има. В IE моят шеф имаше две къщи за по над 1.6млн? и работеше 7дни в седмицата и джипът му е на 10г. и беше пълен с кабели, части и масло за камионите и даваше 120? на ден. А тук шефа е с джип за 70хил.?, златен часовник и 5любовници и дава 420лв бруто и стотинки за км. И е пак недоволен, че нямало добри шофьори. Е няма и да има....

5

Ddd

преди 7 години

В скоро време ще трябва да наемат емигранти, и тогава ще видят, хем ще си плащат хем бой ще ядат, а БХК постоянно ще им диша във врата.

4

Анонимен

преди 7 години

Хора няма! И 420 лева са много за това, което могат. А по-къдърните взимат много повече от 420 лв.

3

Алекс

преди 7 години

Така е, за 420 лева няма кой да работи. Но въпросът ми е, защо някой от форума не стане бизнесмен и да дава поне по пет пъти повече, като в западна Европа? А да, и да има социални помощи поне в петорен размер. Да не забравяме, и данъците да са поне петорни. Като вземем предвид и пенсионерите, направо да са десеторни. И най-вече защо тази система оцелява толкова дълго, нали сме пазарна икономика?

2

Sando

преди 7 години

Бизнеса си е виновен, че няма хора, в бъдеще по-зле ще става.

1

Анонимен

преди 7 години

Бизнеса да проумеееееееее, хора има, но за 420 лева няма кой да ви работи. Дори и да си намерите чужди граждани пак ли ще им давате 420 лева?