72

Кирил Софийски

преди 7 години

Не на СЕТА !!!!!!

71

Наблюдател

преди 7 години

Като се има предвид "решаването" им за мигрантите опасенията са напълно основателни!

70

Анонимен

преди 7 години

Ето това е кючовото изречение на статията: "ЕС решава през главите на хората" Една шепа управляващи решава за целия ЕС, а после мнозинството трябва да плати сметката. Така беше и с емигрантите от Близкия Исток, така е и с СЕТА както и с много други решения, директиви и политики на ЕС. За съжаление същото е положението и на национално ниво.

69

това ни очаква и нас

преди 7 години

В момента канадски концерн Gabriel Resources съди румънска община Roșia Montană, (3 000 жители), в планината Apuseni в Западна Трансилвания, за "пропуснати ползи". Румънците разбрали това от телевизията. Съди ги частен арбитражен съд, принадлежащ на Световната банка. Никой не знае на какви закони се подчинява този съд. Канадския концерн съди румънската община за 8 милиарда щатски долара. Това ни очаква и нас.

68

dp

преди 7 години

Време му беше. Разни бабалонци вдигнаха малко шум, добре, да мирясват сега и да караме нататък.Антиглобалистката *** ще си лае, керванът ще си върви.За всички в ЕС е добре дошло и разширението на свободната търговска зона, и това, че междуфирмените контакти ще са по-свободни (има много комунизъм за чистене в ЕС, това сега не е и начало но е пак нещо).

67

Независим

преди 7 години

Каква е тази платена статия? Ние, противниците на трансгранични договори, не сме против глобализацията. Ние искаме да се отстояват нашите права, суверенитет и интерес! Авторът на статията прави твърдения, от които изглежда е много добре запознат със СЕТА, с цел да се тушира общественото недоволство. А това е невъзможно, след като 1500-тинте стр. от договора остават засекретени за европейският гражданин.

66

ДС

преди 7 години

Боко мен (НАРОДА) пита ли ме ? Това да не е на баща ти държавата бе ? Ще питаш, ние ще ти кажем и ще се съобразиш. Дали е добре или зле НИЕ ще поемем последствията. Не сега като теб - прибираш милионите и все тая какво ще стане.

65

само СЕТА

преди 7 години

Западния свят върви напред и нагоре, а пyтинопитеците нека си плюят за 30 копейки на ден.

64

Анонимен

преди 7 години

И какво стана сега, ес подпосва *** на 30 този месец. Аз като яи казах че валония ще клекне ... Това е положението хората са безсилни пред корпорациите.

63

смЕх

преди 7 години

Е да де СЕТА не може да угоди на всички ,но всички трябва да им угодят без никой да ги пита дали са съгласни и най-важното без да знаят на какъв к. сядат.

62

Анонимен

преди 7 години

Абе вашия велик Орбанчо какво е казъл по въпроса с сета

61

Божидар

преди 7 години

Оф жалки Дойче Веле. Отново.Било " опит за създаването на стандарти, общи за всички западни държави". Да така е, само че тези стандарти трябва да са равнени по ЕВРОПЕЙСКИТЕ стандарти за качествени стоки, а не по американските стандарти за Джънк Фуд и ГМО!Всеки "стандарт" който позволява на външни държави да си изсипват необезпокоявано *** в Европа, и да подкопават качествените европейски стоки с ниски цени няма място и е вреден за всички нас!По добре сме си без такава "глобализация"!

60

Андрешко

преди 7 години

Оня п***ю дето скоро ще го сменяме също мълчи и не взима никакво отношение все едно,че нищо не е станало,а то ще засегне цялата икономика на страната. Виждате какво правят големите търговски вериги,така ще е с промишленноста и селското стопанство.

59

Андрешко

преди 7 години

Правилно е парламентите на всички държави в ЕС да ратифицират това търговско споразумение с Канада,след като големи концерни ще могат да съдят държавите. Ако нашият Парламент ратифицира СЕТА,трябва да има бити депутати,а не да биете лекарите,които се опитват да спасят живота ви. Продажника тиквун подписа това споразумение и продаде българските интереси без да пита никого,като че ли това му е бащиния. Той също трябва да си получи порцията бой,за да му дойде акъла,че той не е държавата.

58

eN-Vy

преди 7 години

Тия канадци идея си нямат какво Джипси нашествие ги очаква с падането на визите

57

Анонимен

преди 7 години

Аз не можах да разбера за какво ни е това споразумение с Канада, какво ще търгуваме там и защо въобще го подкрепяме?!? Или така са ни наредили отгоре, а Тиквун козирува?Визи? Ок. Ама поетапно щели да отпадат от незнам си кога. Ок, ок. Търгвското споразумение ще го приемаме поетапно от незнам си кога... Така се води политика, с някой, към който имаш минимален интерес. Като не щат - няма да подписваме и това е.

56

Човек

преди 7 години

Битката с корпорациите ще е дълга и жестока... много политически глави ще паднат, първо в преносен, а по-късно и в буквален смисъл. Лицемерието рано или късно се заплаща скъпо.

55

WC

преди 7 години

KANADA VAN...EU PREDATELI DOLNI VAV LICETO NA GERMANIA I FRANCIA...BELGIA E VASHKA OT GENSKI POLOV ORGAN.

54

Анонимен

преди 7 години

Глу.пако, ти явно не си в състояние да разбереш, че положението е бай-бай за суверенитета на ЕС.---Умнико самото желание да се включиш в ЕС предполага в някаква степен загуба на суверенитет. Това, че свободно можеш да търгуваш с друг в никакъв случай обаче не ти нарушава суверенитета, дори напротив. Сложничко е за теб.

53

Анонимен

преди 7 години

"СЕТА не може да се угоди на всички в Европа"Ами ЕС е устроен на принципа на равнопоставеността и всеки един член има силата да да наложи пълно вето над договор, който го прецаква. За жалост това приключи с пречупването на Валония, Ес просто свали гащите, направи чупка в кръста и намаза задният си "вход" със смазка.