36

Анонимен

преди 7 години

Какъв е проблема ли? Ами представи си че някой реши да финансира само български деца но не и роми. Какъв вой ще се нададе че това е дискриминация! Значи дискриминацията е разрешена за българи и не е разрешена за роми. Това е пряко и. Ези словно нарушение на конституцията според която всички имат равни права.

35

Анонимен

преди 7 години

Пишете се роми! Всички деца, печелили олимпиади, състезания... Кандидатствайте масово, заявете, че сте роми, в знак на протест! Да видим как ще определят кой е ром и кой не е!

34

Бибси

преди 7 години

И понеже родителите им се скъсват да бачкат***)от 12 годишна възраст и вече на 26 вече са баби,та да ги стимулираме още ли???И за ромските деца има средства,а за българските толкова ли не може да се намери една организация да ги стимулура?

33

Ванката

преди 7 години

1.Това е дискриминация спрямо българските деца, които имат успех много по-висок от определеният като долна граница за получаване.2. Повечето български деца не получават "детски" , защото родителите им се притрепват от учене и работа(поне моите не са получавали досега), а за ромите може...3. Ромите не допринасят с нищо за БВП на страната, а само смучат пари по програми и от фондове.4. Поредният провал на Кунева.

32

God

преди 7 години

Тези стипендии се финансират в голямата си част от частен международен фонд за ромска интеграция. Какъв е проблемът да се дават само на ? Ако с тези пари могат да ги задържат в училище и ги стимулират след това да работят и плащат данъци, ще си спестим много повече пари вече от нашия джоб, които ще им плащаме като помощи. Програмата със стипендиите е с ограничено време и обхват. Не е завинаги, нито за всички , а само за тези, които показват добри резултати в училище.

31

Да

преди 7 години

Да не говорим, че ще се засили натиска върху учителите от и без това агресивни на моменти ромски родители и нищо чудно пак да има нахлули по стаите, раздавали шамари и т.н.

30

българин

преди 7 години

Нека има стипендии, но условията за тяхното получаване да са еднакви за всички ! Немислимо е да бъдат дискриминирани българските деца в собствената им страна !

29

Росен

преди 7 години

До БПФ вие г-не или г-жо не съм ром но ви казвам истината че тези хора могат издържат държавата след години ако се инвестира в тях. Относно какво са дали на България , ще ви кажа да провери по време на войните колко роми загиват на фронта за България!

28

Анонимен

преди 7 години

Ето защо нашите деца бягат и ще бягат в чужбина. Защото още в училище разбират, че справедливост тук няма!!!

27

Не парични бонуси,

преди 7 години

а зверски глоби и други санкции трябва да се налагат на всеки, който е безработен, но е създал повече от едно дете - защото това е изнудване и ограбване на онези, които работят и плащат данъци! Този вид глоби да се отработват чрез принудителен труд!И друг закон е нужен - който е създал дете,но не работи,също така принудително да изкарва с честен труд издръжката на детето си.Надбавки - само за две деца и то за ВСИЧКИ ДЕЦА НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ.Никакви помощи на трудоспособни хора! Работа има

26

Анонимен

преди 7 години

Имам въпрос към Кунева и социалния министър:На майката,чиято дъщеря вече родила на 14 год.държавата продължава ли да и изплаща детски,т.е.бабата все още ли получава детски за непълнолетната си дъщеря,която вече е родила?

25

Анонимен

преди 7 години

a dali naistina sme ravni kakto pishe v konstituciyata.

24

Анонимен

преди 7 години

Куневаааа,ромите станаха по-богати от нас,бе Кунева.Станаха милионери с "ало"измамите,с кражбите по света и у нас,с ракията-менте,която произвеждат,с милионите за тях отпуснати на НПО организации.Я се разходи Кунева в някои села където ще видиш огромни скъпи ромски палати,построени с "честен" труд.Пита ли ги някой от къде са им парите,плащат ли данъци,а някои от тях се редят на опашки за помощи.С.к.а.п.а.н.а държава-лош "мат'рял".

23

Анонимен

преди 7 години

И какво излиза от всичко това?-Ромчето ще го пробутват от клас в клас с тройки,тук там някоя 4 по физическо за да може да получава тази стипендия и само докато я получава.Ще се е научило единствено евентуално да чете и пише,за да може да се подпише когато си купува шофьорска книжка.То ще си остане все така неграмотно и нежелаещо да продължи да учи,защото и родителите му и баба му и дядо му са неграмотни.То няма нито примера на близките си,нито мотивация да се развива щом държавата дава.

22

Анонимен

преди 7 години

Предизборно Боко яко е развързал кесията и подкупва кого ли не?След изборите всичко ще бъде забравено.Само нещастните пенсионери /с до 300 лв.пенсия/ ще получат по 40 лв.да купят по някоя дрешка на внуците.А баба ми с 301 лв.пенсия ще духа супата.Затова НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ!!!

21

АНОНИМЕН

преди 7 години

До кога разни НПО с пари от САЩ ще си развяват коня в България. В Русия всички такива американофилски организации бяха изгонени отдавна. Хора разберете , че едиинствения изход да спре погром е масово гласуване за паатриотите Каракачанов-Нотев и този произвол ще свърши. С протести няма да се решат нещата.

20

равно третиране!

преди 7 години

Оправданието с неравните възможности е неадекватно. Ако са искали да дадат помощ на по-бедните деца, критерия щеше да е социалният им статус, а не етническият им произход! Има предостатъчно български семейства, които тънат в бедност и ромски, които никак не са бедни. Или дайте на ромския барон децата му да получават помощ, а на бедното българско семейство, дето гладува, студува и го гонят монополисти и чси-та, да не се дава помощ? това е ДИСКРИМИНАЦИЯ на българите в собствената им държава!

19

Анонимен

преди 7 години

Българин да не се раждаш в тази държава, Така си го направих меСъбуди се българино

18

Анонимен

преди 7 години

Защо само във Враца?Няма ли кой да спре безумията на Кунева?

17

eheeeee

преди 7 години

Mi ostavete gi horata de kvo stava... hem iskate dase integrirat hem va boli.... prosti ste ey mnogo prosti