15

Деси

преди 7 години

Пълни али-бали. Ваксината е за 20 предвидени щама, а съществуват над 800 грипни щама. Все ще те хване 21-вия щам. Една година направих глупостта да се ваксинирам. И пак се разболявах. Като си с кашлица, хрема и т.н,, ти е все тая дали е грип, настинка, простуда. Тъй че къркайте си чай, ракия, фрешове, на който каквото му помага.Забелязла съм че всеки си има рецепта, която е ефективна, но само в/у него.Наздраве и живи и здрави!

14

до 17-ти

преди 7 години

Вирусите се предават от болен на здрав.Спи ако щеш и на -45 градуса.Като идеш на работа сутринта и колегите ти кихат или кашлят ще те прехване и теб.Ескимосите не се разболяват защото живеят в изолирани общности и няма кой да им донесе заразата,а не защото спят на студено.

13

kurec

преди 7 години

Яжте много плодове и зеленчуци, нищо друго не ви трябва...

12

до 14

преди 7 години

Като няма такова нещо настинка, защо се отопляваме през зимата ? Ами стой си вкъщи и спи на -5С например. Какво ще ти стане ? Нали няма да има вируси ! Пък и по-ниските температури блокират развитието на вирусите. Как хубаво ще се отпуснеш и ще спиш на -15С !

11

Анонимен

преди 7 години

По-принцип много помага,но мен нещо не ми понася и като ми я направят 1 седмица съм като болен.По-добре без.

10

До 8

преди 7 години

Какво е това "настинка" бе ***. Такова медицинско нещо не съществува, това са си разговорни приказки.Има бактериални, вирусни, гъбични инфекции. Вирусите са мнооого разновидности, просто не всички са грипни, но "настинка" има само в народното творчество и в твойта куха кратуна.

9

бай иван

преди 7 години

никва ваксина не ми требе на мене. зобам чесън докат не избягат и вампирите и въхлите край мен.

8

Анонимен

преди 7 години

Като изликуваш грип с ракия глипaкo ела ми се обади ако можеш.

7

Анонимен

преди 7 години

Айде пак простотии в коментарите големите разбирачи пак не закъсняха. Вие селяни правите ли разлика между настинка и вирусно заболяване? Не нали. А тая дет "една жена" им казала че "чула някъде" ми са маате да не ви откърша един. *** тъпaтa нация

6

Пациент

преди 7 години

Аз съм се ваксинирал, даже съм затворил 50-тина противогрипни ваксини в мазето - пукани люти чушки и чесън! Довечера пак ще мина противогрипен курс с шкембе, чесън и люти чушки! Които иска да заповяда, има за всички.

5

ПФфф

преди 7 години

Аз пък се лекувам с:1. много чесън2. Ракия3. Топло-студен душ рано сутринДругото е бошлаф раота... Ваксини, химикали, гадости...

4

Лекар с нож

преди 7 години

До доцент медикЕдно време имаше виц, че в лозунга "всичко в името на човека, всичко за благото на човека" знаем кой точно е човекът. Сега зад обобщението "лекари" веднага изплува името на обичайния заподозрян, който навремето беше изпонаваксинирал куцо и кьорав, мало и голямо в хасковския вилает и благодарение на това се издигна до републикански епидемиолог :)

3

Таня

преди 7 години

Всяка година по едно и също време започват с пропагандите за ваксините срещу грип. Никога не съм се ваксинирала нито разболявала от грип. Моите приятели , които се ваксинираха обаче се разболяха.

2

Пациенти:

преди 7 години

Ей ся

1

доцент медик

преди 7 години

"Лекари посъветваха хората да се ваксинират, тъй като имунизирането е единствената защита срещу грипните щамове."Разбира, се. това е единствената защита. Хайде всички на ваксините, всички, всички да се ваксинитат, раз два три... бързо на ваксините