13

Американ

преди 7 години

До наблюдател(9)Може би защото и качеството ви е 50% от "западното" и като се съберат тези половинки, ето как заплатите ви са 25% от "западните".Въпреки че са по-скоро около 30-35%.

12

Американ

преди 7 години

Сивата икономика съществува заради корумпираността, а и нехайството, на държавните служители и няма нищичко общо с осигурителните прагове.

11

Анонимен

преди 7 години

ВЕЛЕВ РАЗБИРАМ, ЧЕ СТЕ В СТРЕС КОГАТО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТЕ ЗАПЛАТИ НА РОБИТЕ, АМА РАЗБИРАШ ЛИ НАЛАГА СЕ- ВИЕ СЕ ОФЕКАЛВАТЕ СЕ ВЕ ВЕЛЕФ- МИНАЛАТА ГОДИНА БЯХТЕ ИЗКАРАЛИ РАБОТНИЦИТЕ НА ПРОТЕСТ ЗА ТОВА ЧЕ ИМ СЕ УВЕЛИЧИХА ЗАПЛАТИТЕ НА 420 ЛВ- ИМА ЛИ ВТОРИ КЪТ ВАС ПО СВЕТА- А ДА ЗАБРАВИХ - СОЦИТАТА- ИЗГРАДИХТЕ СИ ДАНЪЧЕН РАЙ, А СОЦИАЛИСТИТЕ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ- КОЛКО ОЩЕ ВИ ТЪРПИМ НАХАЛСТВОТО, БЕЗОЧИЕТО, ЛИЦЕМЕРИЕТО- ДЕ ТОЯГА ДЕ...............

10

Венета допълнение

преди 7 години

Пропуснах, че всъщност заплащането по минималната ставка трябва да е за 8 часов работен ден, а не за 10 часов. Заплащането за часовете над 8 часа трябва да е различно.

9

Венета

преди 7 години

Не е въпросът да има проформа минимална ставка, а наистина ако работиш 10 часа да ти се заплати за 10 часа по тази ставка, ако работиш 12 да се заплати за 12 - другото е думи на вятъра.

8

наблюдател

преди 7 години

Често ни промиват мозъците със сравняване на производителността на труда у нас и на запад.След като при нас производителността е 50% от тази на западняците-защо тогава заплатите ни не са 50% от техните.!!!!!!!!

7

Анонимен

преди 7 години

Вече е време хората да се събудят, този геноцид срещу българите продължи твърде дълго. Безработните *** дето получава само помощи и раждат от 12 годишни никой за нищо не ги закача, а трудещите се за смешни заплати и всички останали само ги обират под всякаква форма. Намаляване на отпуск, осигуряване на миним. заплата, частника кога плати кога не, сега тъй наречения бизнес иска и празниците да вземе. Хората да не дремят, а да спрат тези мародери.

6

До 4 и плюсаджиите й

преди 7 години

ПМС 375/28.12.2015 г. за определяне на нов размер на минималната работна заплата за страната Обн., ДВ, бр. 1 от 5.01.2016 г., в сила от 1.01.2016 г. МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ ПОСТАНОВИ: Член единствен. (1) Определя от 1 януари 2016 г. нов размер на минималната месечна работна заплата за страната 420 лв. и на минималната часова работна заплата 2,50 лв. при нормална продължителност на работното време 8 часа и при 5-дневна работна седмица.

5

Реалист

преди 7 години

Не е ясно как се увеличава сивия сектор. С вдигането на минималните осигурителни прагове се намалява сивия сектор като сума за един работник, освен ако този работник изцяло не премине в сивия сектор. Според мен с тези нови прагове ще има по-голяма сума на осигурителните вноски и слабо нарастване на броя на хората, които са изцяло в сивия сектор.

4

До 4 Венета

преди 7 години

Винаги е имало минимална заплата за час и сега също има.

3

Венета

преди 7 години

А кога ще има минимална часова ставка?

2

X,Y,Z

преди 7 години

Заради укриването на осигуровки работодателите изгониха 2 млн. българи.След 5 години да не ревете че няма работници!!!!!!!!!

1

Анонимен

преди 7 години

Държавата се крепи на сивата икономика и купуването на гласове. И двете дейности се подпомагат от всички институции