11

До 3

преди 7 години

Много сте прав. В мрежата има загуби от трансформация, загуби по електропроводите които могат да се калкулират в цената и човек да плаща това което си е потребил.Никак не е приятно ти да плащаш редовно някой друг да краде и накрая вместо да ги вземат от него парите или ако няма да ги изработи по някакъв начин то ще ги вземат от тези, които си плащат съвестно... някак си не е много честно.

10

Анонимен

преди 7 години

Единият реактор в Козлодуй работи за да покрива загубите:1/4 от крадене3/4/ от пренос и лошо проектиране и стопанисванеИ въпреки това разхищение пак изнасяме, та даже ни остава в резерва

9

Венета

преди 7 години

Този нещо се изсилва - един мегават е равен на 1000 киловата. Обявените от господина кражби изглеждат неестествено големи. 3 - 4% като се замисля(без да ползвам калкулатор) то тогава имаме свръхпроизводство на електроенергия. А относно инвестициите за дистанционното отчитане кой ще ги плати - естествено пак ние, кой ще си загуби работата -естествено работещите в дружествата българи. Да не говорим, че това е най- несигурният начин на достоверно отчитане. Нямам грам вяра в дистанционното!!!

8

Бо

преди 7 години

Ами "електората" е с "културни особености", трябва да се котка.

7

zeus

преди 7 години

Ако електроразпределителната мрежа е елемент от националната сигурност, а тя е, защо е в частни ръце? Иначе загубите са ясни, купува се евтин ток от АЕЦ, продава се за скъп от фотоволтаични централи.

6

Анонимен

преди 7 години

Е какво реват от тия кражби, нали все още плащащите им ги покриват. Дори са на далавера - не закачат "иликторатя", и пак си прибират парите.

5

Наблюдател

преди 7 години

Кражбите на ток могат да спрат само ако уяправляващите го пожелаят!

4

Анонимен

преди 7 години

един си беше зазидал в стената метална рамка с пружина от старите легла , метнал две жици на стълба и така се отопляваше зимата,от енергото разбраха далаверата но като дойде време за глобата , оня вика нема пари бе , и така .

3

Дедо Мъди

преди 7 години

Докато законодателството позволява на монопола и картела да се дели общата сметка за ток а не само изразходването от потребителите така ще е !Ако на магазина за сирене му крадат сиренето ще си го направили ли 50лв/кг ???ЧЕЗ да си изчезват или да си поемат социално-ромските тежести с гепения ток!

2

Анонимен

преди 7 години

Тоя тасев га стана експерт га барна вирус и почна да говори глупости.

1

Анонимен

преди 7 години

ястребете не крадЪт те берЪт