31

Истина

преди 7 години

Тоя национален предател Плевнелиев нищо да не избира, и нищо да не подписва. СУ 35 да купят от Руснаците. По добър е от всичко, което Турците имат. (Турция е единствената военна заплаха за България.) Натовските самолети в пъти са по-скъпи и са с по-малки възможности. Преди време купиха хеликоптери от Франция и смениха някои наши МИ вертолети, обаче се оказаха с по малки възможности от руските МИ вертолети, и доста по-скъпи при това. Тъй като България се води от хора с васалско съзнание пак така

30

Krom

преди 7 години

Накратко и в резюме, ще купим скъпа скрап. Ще похабим още пари за обучение на пилоти - основно връзкари разбира се, за квалификация на самолети които ще ни бъдат скъпи за поддръжка. Отново ще сме посмешище, и разбира се, няколко човека ще приберат тлъсти пари. А колониалния администратор, ще отчете пред Овалния кабинет най скъпо продадената скрап за последните 100 години. Съответно, за "мечтания" изтребител ще плащаме години наред.

29

Krom

преди 7 години

Юрофайтъра е скъпа машина. Относително нова концепция. И нека не се заблуждаваме, италианците са сред основателите на консорциума. Така бихме се сдобили с подобаваща бойна машина с европейско качество. Но, аз не вярвам да ни го позволят. Ще надделее лобирането за Ф-16. Просто, защото всичко води натам. Ясно е, че сме колониална държава. Така че, общо взето ще вземе Ф-16. Това е. И за съжаление, ще строшим пара за безперспективни самолети.

28

Krom

преди 7 години

Ф-16 от последните блокове, които експлоатират евреите би бил добра алтернатива за бедняци като нас, но при подобаваща цена. Съвременния въздушен бой е повече авионика и електроника отколкото двигателна мощ и зрелищни маневри. Тук, за съжаление руснаците изостават. Но, португалските вероятно са много по стари и не от последните блокове. Просто, защото са втора ръка. Ние, ще сме трета. Тоест, ковчези с високи експлоатационни разходи, от които половината ще останат на земята до няколко лета.

27

Krom

преди 7 години

Или, ако правилно разбираме излиза: Нов Сааб-Грипен, или втора ръка Юрофайтър или Ф-16. Всичко е относително. Грипенът е ниско бюджетен, с голям ресурс и предполагам - най изгоден. Проблема е, че Швеция не е в НАТО формално, а и този самолет не е тестван в реални мисии. Това обаче, не пречи на чехите. Аз бих избрал него. Но дали самия Сааб ще се съгласи след провалите преди години, друг въпрос. От другите два, бих избрал Юрофайтъра, но ще ни набутат Ф-16.

26

Анонимен

преди 7 години

Самолетът ще е трета ръка на цената на чисто нов, американско производство и ще го карат прос-тит-утките и любовниците на Ненчев дето той си ги назначава навсякъде в Министерството на отбраната а може и да са земеделци от ямболския край, те са съвършени пилоти и карат всичко от редосеялка комбайн що не и изтребител. Тези дами мигат всичко и те ще пазят България! ОСТАВКА бе Ненчев бе му-хльо и плаш-ило селско махай се от МО заедно с твойте женки и ***!

25

Анонимен

преди 7 години

В крайна сметка новият ни самолет ще бъде стар американски самолет втора употреба.Както ни продадоха бракуваните 60 годишни фрегати, които не се отдалечават от брега на повече от 10 мили, така ще ни пробутат и бракуван самолет от времето на виетнамската война, като бонус може да ни дадат два.

24

втора употреба

преди 7 години

Новият самолет ще лети с двигател, втора употреба, от Москвич.

23

д-р

преди 7 години

Изводът какъв е? Че присадения перчем само пречи на мисленето!

22

Анонимен

преди 7 години

Как ще вдигат самолета? Ми ше прожектират на летеца по.р,но.

21

анонимен

преди 7 години

Ненчев след като си сложи перука взема усилено мерки да вдига и самолета. Браво!

20

Анонимен

преди 7 години

Изтребители!? Аз съм твърдо против при положение че трябват нови коли за НСО. Чух че Брабус били направили валяк да ускорява от 0 до 100 за 5сек. Това ни трябва! Изтребител само ако пише AMG на него и ако е със тъмни стъкла и буркан... от зеле!

19

ЖИЦ

преди 7 години

Това е виц - България има Проект за нов самолет изтребител .Кога ще влезе в масова употреба ?

18

до 6

преди 7 години

Италия не била произвеждала изтребители. Даже и на вас помогна . За ЯК. говора ,ама ти от къде да знаеш. Та около 15 процента от общото производство на Юрофаитер ,, са техни .Ако наще овце купят същият .То нито една държава на 1000 км около нас няма да има по модерен ,мощен и боеспособен самалет.Или ние ще бъдем безпрецедентна СИЛА.

17

Анонимен

преди 7 години

Ще вдигат самолета ,с заклинания и древни ритуали.

16

бахтидържавата

преди 7 години

В древните летописи има схеми на древни двигатели.С ***.Донт Ноу нот нау

15

Николай Ненчев

преди 7 години

Чувам че скоро ще построят, нова писта на старото летище!? Само да минат изборите, че знае ли се? Стискайте палци на мен и онзи другия специалист д-р Петър Москов.

14

Анонимен

преди 7 години

Новият изтребител на България май ще е старият на Америка и Европа!!!При всички положения,проекти и договори!!

13

Анонимен

преди 7 години

Е, "Български проект" е много добре. Колко от техническа работа обаче ще бъде направено в България е голям въпрос. Според статия, както ми се струва, това е една работа за няколко европейски и руски фирми. В България всичко е толкова страхотно, че български политици създават работни места вече извън страната...

12

Анонимен

преди 7 години

Швеция, Италия и Португалия? Тоест Грипен, ...Еврофайтър?... И Ф-16?