84

Нова

преди 7 години

О, небеса!Искам на всесезонна гума и универсален превоз да стана!!!.....Грижете се за живота и здравето си, ако можете да си го позволите финансово!В България няма друга алтернатива....Няма ясни закони и правила, няма и адекватни мерки против нарушенията, които да касаят ВСИЧКИ!!!Бъдете здрави и осторожни!

83

Анонимен

преди 7 години

Какво става ако имам зимни гуми в гаража , ноември е 18 градуса , тръгвам на път за Гърция с летни гуми , прогнозата е сняг няма. Връщам се след седмица , и трябва да пътувам до Русе , на прохода сняг , какво правим ? Купувам си нови гуми , при положение че имам ???

82

Камен

преди 7 години

или климатичните условия го изискват? По мъглява формулировка не можаха ли да измислят? Заради такива некадърно написани закони ни е на тоя хал правосъдието. Напишете температура под х градуса или нещо такова.

81

Анонимен

преди 7 години

Предлагаме ПОЛИТИЦИТЕ да взимат заплата лятото , а зимата да излизат в НЕПЛАТЕНА ВАКАНЦИЯ !

80

РВ

преди 7 години

До 86Повечето голямо гумаджийници предлагат годишен склад на летни/ зимни гуми. Около 50 лева на година е. Ако някой не може да си позволи да плати 50 лева, или пък да си купи гуми на колата то има влакове, автобуси, трамваи....

79

.

преди 7 години

Доколкото познавам начина на мислене на народонаселението в родината мила, следващият голям сезонен бизнес ще бъде поставяне на символ "снежинка" и надпис "Winter tire" на летни гуми. Реалната конкуренция ще осигури народни цени. Национални особености.Може и да бъркам, ама надали...

78

?!

преди 7 години

4 или само на задвижващите колела? Иначе не е проблем че ще имаш два чифта гуми с джанти, а къде ще ги складирам - багажника малък, апартамента малък, мазите ги прислушват периодично?

77

Joko

преди 7 години

Не заблуждавайте хората ! Законът още не е приет и влиза в сила едва след обнародването му в Държавен вестник !!! И така, възоснова на кой нормативен документ ще ми искат 50 ЛВ.....

76

РВ

преди 7 години

До номер 19Мистър Старбъкс се изцепи.... В Америка нямало зимни гуми.... Е няма, по Аризона и Флорида няма. Я отиди във Вермонт или Колорадо да видиш няма ли зимни гуми. Май ми се чини че караш такси, я в Чикаго я в ню йорк щом всеки ноември сменяш гуми....

75

Анонимен

преди 7 години

Да глобяват пенсионерите попаднали със счупени крайници в Пирогов, защото нямат обувки със зимен грайфер. Да си плащат лечението.

74

Анонимен

преди 7 години

Да глобяват шоферите и лятото - когато карат със зимните !тва е несериозно !

73

Анонимен

преди 7 години

като има сняг и не чистат добре - някои държави слагат вериги !

72

Анонимен

преди 7 години

аз съм с всесезонни гуми,купувам си само зимни и ги карам целогодишно,за такива като мен дето навъртат по 2-3000 км на година е без значение.На пък, не могат да ме накарат да купувам по два чифта гуми и да давам пари за смяна и баланси и т.н.,казват че по бързо се търкат лятото, голям праз ,пак ми издържат по 6-7 години щот малко карам

71

Анонимен

преди 7 години

73, прав си, и мен ме тровят строшеняците "нов внос" които пушат като катун! С оперирани всякакви катализатори и фап-ове, понее не си знаят километрите! И това нещо е минало на преглед???

70

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 73.Наясно ли си, че няма връзка между данъци и инвестиции в пътна инфраструктура. Данъците влизат в общия кюп на бюджета и оттам могат да излязат под всякаква форма - най-вече под формата на партийни субсидии или някаква далавера, но не и като инвестиция в пътна инфраструктура. Изглежда си от ***, залъгани, че скъпата винетка и високите данъци ще отидат за нещо общополезно.

69

хахах

преди 7 години

Само се чудя как ще доказват с какви гуми си бил в момента на проверката + как полицайте ще бъдат сертифицирани да разпонзават всички марки и модели гуми ;)

68

Анонимен

преди 7 години

Всички мрънкат че гражданската била висока, че бензина бил скъп,че данъците били високи,че винетката поскъпнала, трябвало и гуми.....мрън мрън мрън. Днес вися 45мин в задръстване за да мина 2км, лятото по морето и към гърция беше същото. Аз пък искам данъка да стане според евронормата и всички пушещи бараки да ги разкарат, як контрол да се плаща, як контрол за тихнически преглед. Хем ще е по безопасно и здравословно, хем ще се върши повече работа а не да виса щот Пулъо неще с метрото а има 5лв.

67

Анонимен

преди 7 години

Откакто въведоха задължителните светлини през деня катастрофите не само че не намаляха, но се увеличиха, сигурно в пъти. Важното е, че се появи нова хранилка за катаджиите - нова причина за налагане на глоби. Така ще е със зимните гуми. Тук не казват за размера на грайфера, а за зимни гуми, което не е ясно точно какво е, защото трябва да има законова дефиниция на понятието "зимна гума".

66

Анонимен

преди 7 години

Сега остава някой да каже какво е "зимна гума", защото индексите M&S ги има и на всесезонните... Дажи и снежинка има нарисувана на всесезонните. Та какво е зимна гума? В кой норматив е дефинирано?

65

Анонимен

преди 7 години

Целта не е безопасността, целта са глобите. Човек трябва да познава държавата си и това, което мотивира политиците й, за едно или друго действие.