53

Георги Георгиев

преди 6 години

Премахнете сливането на почивните дни. Когато е празника не се работи и това е.Каква е тази глупост ако е събота или неделя да се почива и понеделник.В коя страна има такова нещо.Много ли сме богати та направихте толкова слети почивки.

52

Анонимен

преди 7 години

Абе Кънев, за какви синдикати говориш? И за децата е ясно, че представителите на синдикатите доста често са в Управителен или Надзорен съвет на дадена фирма, т.е. от тях не можеш да очакваш и за един грам помощ. Обикновеният работник няма кой да го защити - само в случаи като тези с миньорите, синдикатите излизат да си направят реклама и после се покриват за няколко години.

51

Анонимен

преди 7 години

В България условията на труд са ужасяващи.Работещите са подложени на тотален стрес.Работдателите в голямото си мнозинство са пълни ***.Тук там някой с модерно мислене.Повечето се държат грубо и просташки.Гавра,унижения и липса на правила превръщат живота на българите в мъчително изпитание.И пак някой се опитва да тръгне по тънката лайстна.Пак каруцата пред коня.

50

Анонимен

преди 7 години

До Siwe (53)Глупости! Всичко зависи от търсене и предлагане. Защо на програмистите не въртят такива номера? Излиза - кой за какво е учил!

49

Анонимен

преди 7 години

Аз не знам дали има синдикати като нашите другаде!? Колко на брой фирми дават възможност на служителите си да си ползват целия годишен отпуск? Голяма победа с още 5 дни отпуск, които ще се ползват от една шепа хора. А колко на брой фирми не са в сивия сектор?БГ работодателите няма да ги коментирам, даже. Те са част от "статуквото" и се държат все едно нищо не зависи от тях.

48

аз

преди 7 години

31 декември е събота 1 януари 2017 е неделя Кога ще ги отработваме

47

Батка

преди 7 години

Ясно е къде има такива неща - в бившия СОЦ лагер. Хайде на бас че има още и в Русия, Беларус, Украйна и останалите екс-СССР..Боко си е партиен член. Друго не знае..

46

Анонимен

преди 7 години

ПОТЕЖЕ СТАВА ДУМА ЗА АРХИТЕКТ - ЕДИН СЪВЕТАко си правите къща, гледайте архитекта и особено строителния инженер да са завършили поне преди 20 години. Защото ако е от сега завършилите със сигурност ще ви падне къщата.

45

Siwe

преди 7 години

По тази причина основна задача на държавата за защита на работещите е стриктен контрол на осигуряването. Така сигурността на социалната ни система ще направи пазара на труда по-активен. Правилните хора ще застанат на правилните позиции. Няма нормален човек, който да не потърси по-добро заплащане за труда си, ако рисковете да остане без доходи са относително малки.

44

Siwe

преди 7 години

Некоректните фирми целенасочено създават у своите работници усещането за липса на алтернатива. Основното оръжие е ниското заплащане на труда - по този начин се предотвратява спестяването на средства и следователно преминаването към друг работодател е затруднено и изглежда рисковано. Предпочита се ниското заплащане от възможността да се прекрати трудовия договор на новото работно място в срокът на изпитване и работникът да остане без нормален доход - особено ако е осигуряван на минималния праг.

43

Siwe

преди 7 години

Ам проста е работата като цяло. Ако някой не го устройват условията на работодателя и чувства, че заслужава по-висока заплата/условия на труд, може да си търси късмета някъде другаде. Основният проблем е, че възпитанието и манталитета на българите от средна възраст донякъде ги ограничава. Липса на инициативност и смелост у работещите лишават социално отговорни и добросъвестни работодатели от услугите на опитен и лоялен персонал, докато от това най-често се възползват некоректни работодатели.

42

Анонимен

преди 7 години

АМА СТИГА СТЕ НИ ДАВАЛИ ЗА ПРИМЕР АВСТРИЯ И ДРУГИ,ВИЖТЕ ГИ КОЛКО СА ИМ ЗАПЛАТИТЕ И Т.Н,СТИГА СМЕ ВИ СЛУШАЛИ ГЛУПОСТИТЕ ВЕЧЕ.

41

до архитектчето

преди 7 години

Господин архитект, не сами вие плащате данъци. И не коментирайте дали вие плащате заплатите на хора, които не познавате, защото не само вие плащате данъци. Но я се замислете, колко от вашите роднини са на държавна издръжка(пенсионери, ученици) и си направете сметка, дали не плащате за да могат и те да живеят.И не почвайте да ми обяснявате, как ми плащате заплата, защото не работа в държавние сектор и въпреки това слятите дни ми идват добре за почивка.ай със здраве господин архитект

40

Пример

преди 7 години

Четвъртък е официален празник, а в работния петък частни и държавни работници ще се "скъсат" да бачкат при положение, че идва уикенд... Абе м.лоумна работа...

39

Неразбиращ

преди 7 години

Тези "работодатели" такъв ще си го набутат заради някой голям гений, че не е истина!Ако трябва да вдигнат отпуските на 25 дни и да пускат хората в понеделник след всеки празник оказал се през weekend-а, то определено на далавера ще са работниците, а не работодателите!На всичкото отгоре доста може да се поспори за това кое е по-ефектовно: работна събота или работен перък при положение, че съм почивал в четвъртък и ме чакат още два почивни дни!

38

До 32

преди 7 години

И къде в статистиката са парите които частника ви дава без да ги обявява и не плащате осигуровки и данъци за тях? В частния сектор се взимат повече пари, но се укриват.

37

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 45...и кой мигрант ще ти бачка "квалифицирана" работа за 250 евро на месец... Искам лично да ме запознаеш с него!

36

Анонимен

преди 7 години

42, не се притеснявай ще си внасяме, вече има добри примери за това, но да не се оплаквате от прииждащите мигранти.

35

Помнещ

преди 7 години

При червените се работеше и в събота, а децата ходеха тогава на училище! Чак някъде след 1985 г. съботите станаха почивни, ама не за всички! А учениците до 1989 г. си ходехме и в събота на училище!

34

Анонимен

преди 7 години

Месец Май почти винаги е с 18 работни дни заради 3те национални празника. Този пример е абсурден. Отделно работните съботи са включени в тези 18 дни.