99

Боби

преди 7 години

До Анонимен 97НК-33- РД-170 -РД-180 СА РАЗРАБОТЕНИ ЕДИН СЛЕД ДРУГ С ПОЛЗВАНЕ НА КОНСТРУКЦИЯ НА ПРЕДИШНИЯ КАК РД-180 ще е собственост на САЩ като НК-33 не е тяхна собственостКазах ти Локхид Мартин има ПРАВАТА ЗА ПОЛЗВАНЕ И ДИСТРИБУЦИЯ НО САМО В ПРЕДЕЛИТЕ НА САЩ. РД-180 был создан в середине 1990-х годов на основе двигателя РД-170.В 1996 году право на использование двигателя приобрела компания General Dynamics. Впервые был использован 24 мая 2000 в качестве первой ступени РН Атлас IIA-R

98

Бъркутия

преди 7 години

Темата е една а се пишат други неща,пълна каша и спам.

97

Анонимен

преди 7 години

До БобиТова казах и аз. Тези които не могат да издържат - не ги вземат. Ти твърдеше че се тренира :))) последно, какво ще лъжеш пак ?При гагарин след 10G според свидетелствата на лекаря не е имало буквално никакви ефекти от подобно натоварвания. НИКАКВИ ! Е.. или Гагарин е супермен или .. просто не е бил в космоса ! Очевидно е!

96

Анонимен

преди 7 години

Няма никакви неоспорими доказателство за това, че Гагарин е бил в космоса. Нито една снимка... нищо !Редицата косвени доказателство говорят за огромна фалшификация.

95

Боби

преди 7 години

До Анонимен 92Тези дето губят съзнание или им се пукат капилярите ПРОСТО НЕ ГИ ВЗИМАТ ЗА КОСМОНАВТИ - ТОЛКОВА Е ПРОСТО

94

Анонимен

преди 7 години

До Боби:))))) РД-180 е собственост на американска фирма. Правата за производството са собственост на американска фирма. Русия няма право да го прави сама в никакъв вариант. Факт.

93

до 92

преди 7 години

Ами нали затова всички руски космонавти са военни летци. Точно затова от 290 кандидата избират само шест, които да бъдат в първия отряд. И Гагарин е първият човек летял в космоса! Факт, който е верен, въпреки пяната ти злобна!

92

Баба Ванга

преди 7 години

До пророка ОлегКолега, русофилията трайно е увредила пророческите ви способности. Може би американците нарочно са изключили електрониката? М?

91

Боби

преди 7 години

До други руски лъжи 84За СССР лунна програма се прави НК-33 едно камерен двигател от ЗАТВОЕН ТИП(Американците и до сега ползват само двигатели от ОТВОРЕН ТИП) НК-33 става РД-170 - 4(четири) камерен двигател и след това на негова основа правят РД-180 като двата двигателя СА ЕКСПОРТНИ. Лодхид Мартин има ПРАВАТА ЗА ПОЛЗВАНЕ И ПРОДАЖБА В САЩ - РД-180 е собственост на Русия. Може някоя система да има САЩ патент но отдавна му е минал срока НК-33 е от 60 години на миналия векУффф ЧЕТЕТЕ БРЕ

90

Анонимен

преди 7 години

Ракетата Р-7 е била ненадмината по товроподемност по онова време. Уж ползвали технологията на фон Браун. Американците също я ползваха, барабар с Браун и не успяха да повторят полета на Гагарин 5 години. Първият американец приближил Космоса е Алън Шепърд. Който е направил само суборбитален полет от 10 минути. Дори не е излязъл в открития космос, а само полет на 80км височина.

89

Анонимен

преди 7 години

До Боби:)))) Някак си се тренира да не ти се пукат кръвоносната система ?! Хващат *** вените ли ? Или стават с по-дебели стени някак си ?! Покъртително глупав си. Има хора които мога и не могат да издържат на такива натоварвания. Факт. Ако не можеш да издържиш, просто няма как да се научиш... е, може би Гагарин се е учил .. знам ли .. то в съетския свят какви ли не чудеса се случват :))))))))))

88

до 85

преди 7 години

Нещо за центрофуга да си чувал. Ама не тази в която си переш насраните ***. А в центъра за подготовка на космонавти. Там задължително тренират и ако не издържи поне 11 G не го пускат на кораба.

87

Боби

преди 7 години

До Анонимен 85Тренира се в ЦЕНТРУФУГА КОООЛЕГА всеки летец е минал през тази гадост и не веднъж

86

пророка Олег

преди 7 години

абе не знам какво ПВО имат краварите ама полетите над Сирия на хамерикански бангии спряха след като Вова вкара ПВО. А след демонстрацията на Калибър , фашагите напълниха гащите. Да не говорим за прелитането на СУ на няколко метра от Доналд Кук ли беше , където един *** изтребител изключи електронната система на краварския ковчег. И после половината каубои подадоха оставки. Това са фактите. При краварите всичко е балон, запомнете, рано или късно ще излезе наяве.

85

Боби

преди 7 години

До други руски лъжиПървите опити на Корольов са още преди войната даже прави ракетен планерПолзва опита на Вернер Фон Браун - ДА но това са ракетите Р-1(копие на А-7(Фау-2)), Р-2 и Р-3 след това задминават конструкцията на БраунР-7 която изсрелва Първия спътник и след това ГАГАРИН и става СЪЮЗ ракети е първата в която ПЪРВА И ВТОРА СТЕПЕН РАБОТЯТ УСПОРЕДНО ОТ СТАРТА. Баун ползва само по една степен едновременно да работи(пример Сатурн-5 4 степени)

84

до 83

преди 7 години

Може двигателите да са американска собственост, но са измислени от руснаците. И като спрат да им ги дават, американците ще яхват метлите. Защото изключителните американци 25 години не могат да ги построят! Защото са абсолютни некадърници! При все че имат и технологията, дадена им от руснаците.

83

Анонимен

преди 7 години

До други руски лъжихахахах абе вземи се гръмни колега ........от къде я взе тази ДЕЗиноформация хаххахах

82

Анонимен

преди 7 години

До БобиНякак си се трeнира да издържаш на високи G ?! :)))))) егати покъртителния ***.о.т. си ти :))))

81

други руски лъжи

преди 7 години

US Patent 6244041, US Patent 6226980, US Patent 6442931 Управляващата автоматика и механика са американски разработки, собственост на Lockheed Martin. Руснаците се опитаха да направят руски аналог, без американските патенти и разработки, РД-180В и не можаха! Пълен провал! Затова няма руска ракета с този двигател. Заради наложените санкции, производството се прекратява и двигателят ще бъде заменен с чисто американски, през 2019 г. Дотогава за Атлас-5 ще се използват и последните заявени 18 бр

80

други руски лъжи

преди 7 години

Путинските информационни средства накараха милиони хора да вярват, че за ракетите Атлас-5 американците купуват руски двигатели РД-180, защото не можели да си ги направят. Истината е, че двигателят е американски и правата върху него са на General Dynamics и съдружната й Pratt & Whitney, а се сглобява в Русия, върху шаси на съветски двигател РД-170. Руснаците не могат да използват или продават на други двигателите, защото ключовите елементи в тях са американски патенти: US Patent 6244041, US P