18

Силвия Жекова

преди 7 години

Бриджа не е просто игра,а възможност да приложите много от овладените научни ценности.В него практически се използват постановки от съвсем различни дисциплини логика и психология,теория на вероятностите и теория на игрите,етика и дипломация.Бриджа е занимание за аристократи;спорт за хората,обичащи умствените двубои;почивка от действителността;наука за мислене;възможност за практикуване до преклонна възраст.Всичко това наведнъж!Играейки бридж, се учим да сме отговорни и да поемаме последсвията не само от собствените решения, но и от действията на партньора,възпитава в нас адекватна реакция н

17

Пожар в МОН

преди 7 години

Брижда е прекрасна игра! Той е като шах, но с карти! Много е полезен за мозъка!Обаче преди да го внасяме в училище да вземем предвид факта, че масово "дечицата" ни в 12ти клас са почти напълно неграмотни. От 5 думи могат да напишат само 1 правилно и то САМО ако тази 1 е собственото им име... че и това не е сигурно. Аз какви съм виждал, срам ме е да ви кажа! Не виждам за какви бриджове и спортове може да се мисли. На гол тумбак чифте пищови!ПОЖАР В МОН!ГИЛОТИНА ОТПРЕД!

16

Анонимен

преди 7 години

Дано стане олимпийски спорт, после с 1400лв.олимпийска пенсийка на 22 годинки.

15

ФХ

преди 7 години

Супер. Като не могат да си намерят работа, да играят карти в кръчмето пред блока.

14

IT Manager

преди 7 години

Очевидно готвят дечицата за работа в българска IT компания. Вътре в тези фирмички и без туй се играе целодневно: кари, джаги, билярд, дартс, видео игри. Да не говорим пък за тийм билдингите: напиване като кучета, пейнт бол, бъбъл футбол, рафтинг и т.н. Те на този принцип наемат кадрите си по тези места. Да са играчи е важното, а не да имат дисциплина... Ай, честито и наздраве!

13

Анонимен

преди 7 години

Между другото, това е колективният спорт с най-големи успехи последните 15ина години в България. националните ни отбори не излизат от осмицата на световно и шестицата на европейско през това време. А държавата за тези 15ина години е "помогнала" точно с 0 (НУЛА) лева. А може би заради това сме толкова добри точно там ;)

12

сминдух енд чесън

преди 7 години

Не е зле,като идея.Сегашните ни управници като деца май са играли само на "Пусни,пусни кърпичка".Резултата днес е ясен ,постоянно са в очакване да им пуснеш.

11

пешо

преди 7 години

ние имахме клуб по бридж в училище, благодарение на учителя ни по философия. напълно съм съгласен, че помага за развитието на личността по приятен начин и е добре да се предложи като сип. а закостенелите мозъци тук - стоите и учете коя година какво е станало и с каква химикалка е подписан еди кой си договор.

10

Горан

преди 7 години

Покера не е хазартна игра а вид спортна игра едни от най големите спортисти са рекламни лица в покера, във всеки един професионален спорт спортиста играе за първото място или за поставените цели и очаква адекватна награда, покера по никакъв начин не се отличава от това, никой не ви кара да играете покер кеш има турнири където можете да се състезавате дори и безплатни такива, съответно и според таксата нивото на играчите е различно колкото таксата е по висока толкова играчите са по добри

9

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 7 години

ХАХАХА.. Следват СИП-овете "Пушене" и "Пиене". Коя казахте била институцията.. Училище.. Мислех, че образованието ни е ударило дъното, но не.. като погледнем нагоре и виждаме дъното..

8

Некъф луд

преди 7 години

Да се учат на шах а не на комарджийски игри.

7

...

преди 7 години

Чудна работа! Едно време нинаказваха като играем бридж в училище.

6

Инженер

преди 7 години

Спомням си, че навремето бриджа беше задължителен предмет в НСА. На пръв поглед изглежда неадекватно да се изучава игра с карти в училище, но тази игра специално доказано развива мисленето и паметта. Нещо, което тотално липсва днес в училище, където се набляга на фактологията и поднесените на готово чужди съждения. Подкрепям!

5

до 1

преди 7 години

Нямаш си на идея колко си прав ... Най-добрите състезатели по покер са отлични бриджьори.И малко от статистиката - болен от Алцхаймер бриджьор няма.

4

Анонимен

преди 7 години

Трябваше отдавна да въведат изучаването на някои основни компютърни игри в училище.

3

Зозо

преди 7 години

СИП "Хапка - пийка" няма ли? Развива мисленето, работата в екип и грижа за клиента!

2

И рулетка може,

преди 7 години

Но не Руска, и дартс, и стрелба с лък, а защо не и нещо по така за креативнпст

1

Анонимен

преди 7 години

А що и не покер? Да съчетаят полезното и приятното.