13

До 8

преди 7 години

Напълно вярно. Има разлика между обща култура и ниво на интелигентност. И действително ми е направило впечатление, че голяма част от гениите, както и хора от моето обкръжение, които мога да кажа са успели в живота, съсредоточават вниманието и мислите си в конкретната област, в която се развиват, а не просто във всеизвестни факти.

12

До 15

преди 7 години

Това, че е магистър, доктор и какъвто още е там не значи, че е високо интелигентен - в днешно време диплома и подобни звания не са особено сложни за придобиване. И аз имах колеги в университета (завърших преди 3 г.), които си пишеха името с правописна грешка. Така че един наистина кадърно направен тест за интелигентност всъщност според мен би дал много по-реална представа от една диплома (говорим поне по нашите ширини).

11

Анонимен

преди 7 години

Надявам се повечето да успеят да го докарат до 70.

10

Анонимен

преди 7 години

познавам човек,магистър инженер,сега ще продължава с докторантура,който не знае какво е ВИАДУКТ,АКВАДУКТ, който вместо "трасиране " на път,казва и пише ТРЕСИРАНЕ , и купища,купища такива още неща. който,като се храни,брадичката му е мазна и е гнусно,но салфетка не ползва и не се усеща, и купища още такива неща. така,че един тест нищо не означава. само това,че брлзо ще подредиш едни триъгълничета в кръгчета. А ДЪРЖАВАТА СИ ЩЕ МОЖЕШ ЛИ ДА ПОДРЕДИШ НА ГЕОГРАФСКАТА КАРТА ?

9

1

преди 7 години

Тест за съвест трябва да положат

8

Анонимен

преди 7 години

Държава не се управлява с "калибровани" мозъци, а със сърце и душа бе, алллааанкоолллуууу. Държава, семейство и жена се ръководят с емоция и контролиран мачизъм, а не с пиддалско менсаджийство.

7

1

преди 7 години

Тези тестове покриват критериите на съставителите им, но дали това е интелект?

6

Анонимен

преди 7 години

Ако пуснат тестове по общините едва ли ще има много хора с резултат над 100, което всъщност е едно задоволително ниво за обикновения човек, но крайно недостатъчно за хора на отговорни постове. За сметка на това ще видите лъскавите джипове и къщи на кметовете, за придобиването на които не е нужно IQ, а престъпни намерения и престъпници приятели.

5

Анонимен

преди 7 години

Теста за интелигентност не се интересува от знания. Може да не знаеш нито една столица и пак да си 150. Там се гледа способност да обработваш информация и логиката. Знанията се учат. Има топ физици, които не знаят неща които ги знае всеки. Президенти , столици. Ако главата ти е пълна с числа, няма много място за "общи" знания :)

4

Анонимен

преди 7 години

~100 е много ниско за управляващ. Те трябва да имат поне 140-150. Срамота..

3

Анонимен

преди 7 години

синът ми, който е на 32 г. има тест за интелигентност 100(IQ|. тестван е преди няколко години при явяване на работа в бг. и то за шофьор. няма смисъл да продължавам. много неуки хора ни управляват. не че аз съм нещо, но брат ми е юрист, аз съм работила в учреждение по времето на Тато, била съм секретарка в ДАТ, и правя разлика. Трябва да бъде приложен тест на всички депутати, независимо от коя партия. Не може да не знаеш столиците на х държави и да си в Народното събрание...безпартиен,обективен

2

До кога ще сме роби?

преди 7 години

Питам се защо трябва да бъдат похарчени 50 млн.лева народна пара като се знае кой ще е президент и от коя партия ще е той?

1

Unns

преди 7 години

Detektor za laja i psychotest e zadaljitelen.:-)