41

Дани

преди 7 години

До Анонимен45 коментар: не смей да наричаш българите мързеливи... мързеливи са *** не българите... що българи избягаха зад граница и сигурно мързелуват...... престнете с тези клиешета а помислете реално ако ти и твоие близки и познати са мързеливи и не искат да работят моите не са.......

40

Анонимен

преди 7 години

До от ГерманияА ако имаш жена и деца, изобщо ще стигнат ли?

39

Анонимен

преди 7 години

До Darma, това са доста неточни данни, в западните провинции хората имат отличен социален статус. Къщи няма в Източна Германия, защото СССР ги смачка както нас, без производство, без образование и т.н. . Роди се поколение изцяло разчитащо на социални помощи , а те никак не са малки, отгледаха поколение мързеливци, които само мрънкат колко несправедлив е живота. Затова от изток бягат на запад, но предприемчивите с образование и тези които не ги мързи. Както българите

38

Анонимен

преди 7 години

Меркелката не може да си интегрира източногерманците, тръгнала да кани камикадзета.

37

Таню

преди 7 години

До от ГерманияАа, не така, пич! Нарушаваш изконното право на вето по съвест на бай ти *** - като не му аресва тук, дига си потурките и бам шеф - кеф ти на BASF, кеф ти на Siemens. К'ви са тия 1750е на месец, що ги лъжеш хорицата. Всеки има право поне в мечтите си да е гоуем... Нищо че бивши колеги взимат средно по около 2500е чисто като Senior devs. Единици са тези, дето са се набутали в структури с по-лабави финансови ресурси. Така че не ми ги обяснявай тия! ;)

36

Христо Тамарин

преди 7 години

Измежду бившите социалистически страни имаше само две, където можеха да се видят плакато "Слава на КПСС" и "Вечна дружба със СССР". Едната беше ГДР.

35

Христо Тамарин

преди 7 години

Причината са кадрите. Всеки кадърен специалист от бившата ГДР, геносе Мюлер, ценен работник или инженер в завод във Карл-Маркс-щадт, завод - плод на съветско-гедерейската дружба, та този геносе Мюлер след обединението няма никакъв проблем да си намери работа в град Карлсруе, в тамошен завод на голям международен концерн и да стане уважаван хер Мюлер.

34

Анонимен

преди 7 години

Източна Германия половин век беше под съветска окупация. Руснаците изтеглиха оттам армията си сами през 1994. Така наречената им Западна група войски се състоеше от 546 200 души, 115 хиляди единици бойна техника, 677 000 тона боеприпаси. Всичко беше изнесено в Русия, военните им градчета бяха закрити. Нима сега източногерманците ще искат да им натрапят ислямска окупация? Съветите ги завладяха и ги държаха подчинени с оръжие, тия да ги прегазят с боси крака и да им се подчинят доброволно.

33

Наблюдател

преди 7 години

Германия доказа на практика, че само с наливане на средства без предварителен план ефекта е незначителен. В Източна Германия бяха наляти около 100 милиарда марки.....

32

Дрезден

преди 7 години

До Анонимен 32Прав сте. А горкият Дрезден е издигнат от пълни руини при избито немско население и едва е успял да се съвземе - хайде да му сложат на врата мюсюлмани. Естествено е там да има бурни протести. Какво иска Меркел, да изтезава този град? При това емблематичен център на германската култура, хората там имат традиции в развитието и опазването й.

31

Анонимен

преди 7 години

Значи гурманския чиновник като посети САЩ го инструктират да не инвестират в Изт Германия, защото били ксенофоби? Какъв автогол на Дойче веле! Значи окупираната Германия няма право да решава какво и къде да инвестира! Значи политиката мулти-култи се налага от САЩ и евреите! Тъжна работа, който не иска да си продаде държавата на мaнгалите, ще е беден.

30

Анонимен

преди 7 години

Източно германците не са с промити мозъци , за това си плащат !

29

Анонимен

преди 7 години

"...в източните провинции нападенията срещу мигранти не просто се толерират, а дори се подкрепят активно от широките граждански среди"Поръчкова статия, която съвсем целенасочено измества фокуса от проблема. Къде е връзката между толерантността към беззаконието и икономическия растеж? В западните провинции години наред е инвестирано, източните тепърва трябва да наваксват.На фона на това искат от тях да хранят и нашественици.

28

Darma

преди 7 години

До Анонимен 28Eстествено, че немците си заслужават управниците. Всеки народ си ги заслужава.

27

Darma

преди 7 години

До Анонимен 26Предишният ми коментар беше до анонимен 26

26

Darma

преди 7 години

До АнонименМного малък процент от немците в Западна Германия имат къщи. Къщата с басейн в Германия не е често срещано явление - трябва да гледал къщата на някой много богат човек. Семейна идилия в Германия няма - те нямат деца.Не че животът в Западна Германия не се влоши. Влоши се. Престъпността е вече много висока, не е като едно време спокойно и безопасно.Германия е страната на ниските заплати. Много работа, ниско заплащане, чисти улици, но ненормални хора.

25

Анонимен

преди 7 години

Меркел съсипа Европа и надеждата и ние да се оправим от кризатаГермания си заслужава управниците

24

Анонимен

преди 7 години

От където е минал руски ботуш, трева не е поникнала.

23

Анонимен

преди 7 години

През 80-тте години попаднах на едни списания които показваха живота на хората в Западна Германия - Бон, Франкфурт на Майн и т.н. България беше още в соца и това което видях ме зашемети, защото у нас никога не бях виждала подобни неща: къщи с басейни, в които живееха пенсионери, западни коли,. супермаркети препълнени с лъскави стоки, семейна идилия в домовете, много добре облечени хора. Тогава си казах, че на всяка цена искам да живея във ФРГ (тогава така наричаха Зап. Германия ). Но и там животът.сигурно вече не е това, което беше

22

MAKEDON

преди 7 години

Dobro.. bese vo komunizmot be.. rabotevme a nemase mnogu pari ama jadevme prirodno site bea slabi ''slank',' nemase dijabetes, visok pritisok, GMO, sega site i masko i zensko se debeli kako burinja .... a zenskite za toblerone davjaa... sega baraaat 200e za sat...