22

Маруся

преди 7 години

Драги господа...не са малки пенсиите на гърците,но се жалват и оплакват тъй като са свикнали на МНОГО охолен живот...а когато имаш много,и след това те отрежат много боли..те и сега са си много добре..не им вярвам изобщо

21

Анонимен

преди 7 години

Аз не им съчуствам. Гъркинята никога не е ходила на работа. От къде да взема пенсия? Освен това след като Германия има пари да им дава, туй си е тяхна работа. Нас никой не ни е дал. Нещо повече и сега им дават. Само че по-малко.

20

Анонимен

преди 7 години

О я стига, направо ще се разплача! Нашите тук никой не ги брои за хора, само ги чакат за умрат от студ и глад, а вие пишете за комшийте! Малко се осъзнайте!!

19

ivanov

преди 7 години

NA GRACKITE IZMAMNICI PAK I SE ISKA 200 MILIQRDA , AMA MAI NQMA . GARCIQ E DARZAVATA NA IZMAMNICITE !

18

Гого

преди 7 години

Да ги заменим с българските пенсии от лошото има по лошо

17

пак половинчати

преди 7 години

До На какво основание?сметки правиш, сметни и преди 30г. когато са вдигнали пенсийте заедно с заплатите по 3. Дали тогавашните пенсиоери са си направили тройни вноски за мин. год.? Не, не са. Та от там фонда е на минус от 30г. като цяла Гр., без ЕС и централната банка, да са фалирали отдавна.

16

Анонимен

преди 7 години

В Гърция прагът на бедността е под 700евро пенсия а у нас под 55евро пенсия може би .Дето се вика е гати бедността

15

На какво основание?

преди 7 години

Сега да започнат да ги утешават, че в бъдеще имигрантите ще им изкарват пенсиите. Мизерабли!

14

На какво основание?

преди 7 години

До повечето гърциНяма някой, който да не разбира, че в Гърция немъчени пари бяха наливани немъчени пари. Но е естествено да намаляват пенсиите оттук нататък поради по-малки вноски от по-малки заплати. А веднъж вече внесени пари, откъдето и да са дошли, при стабилна валута няма къде да се изпарят. Това е заварено положение. Би следвало пенсионният фонд да е защитен от посегателства, да не може кредиторите да бъркат там. На нас не са давали даром, но ограбиха пенсионния фонд. Същата кражба.

13

Толкоз

преди 7 години

Драги гърци, замениха ви с "бежанци". Сега тях ще хранят и обичат, а вас ще зарежат. Разлюбиха ви заради нова любов. Това е положението..

12

Dir

преди 7 години

Какво като си бил в Гърция..на някои курорт...то и тук ако отидеш лятото на Златните всеки щи каже, че има работа и падат пари. Гърция очевидно е на колене и ще става още по зле, защото сега трябва и да поддържат всичко това дето са направили скрадени пари

11

Xp

преди 7 години

Цял живот ни се подиграваха какви сме Бедни и заспали.. То колелото се върти... Когато си силен никога, не трябва да се подиграваш на тези под теб това показва само, колко си недорасъл за това което имаш

10

повечето гърци

преди 7 години

До И на кво основание?а и доста българи/явно/ не разбират, че гръцката държава приложи БГ. филма "господин за един ден" за цялата държава и за период от 25-30г. Разваваха си тройни заплати без покритие, на същата база си раздаваха и тройни пенсии. Всичко това с парите на немските инвеститори, понастоящем пари на ЕС. Накрая гръцките пурковци казват "ама ние нищо не сме видели от тези пари"-дам истината боли понякога. Та това е основанието за намаляване на гр. пенсии. Паре нема и нема да има вече

9

пенсионер

преди 7 години

До кукатапри нас има таван на пенсията от около 1000 лв

8

еваларка

преди 7 години

1390 лева за гръцките пенсионери означавало крайна бедност. А за българските 1/3 от тази сума означава, че са "богати". Цените същите. "Да не станем като Гърция", "Остров на стабилността сме" и прочее...Благодарим ви мутри, крадци и бандити, които сте яхнали горката България. Виждаме стараете се на макс.

7

И на кво основание?

преди 7 години

Колкото и преувеличени да са били доходите в Гърция, не би следвало да пипат пенсиите. Кредити, кредити, ама пенсиите би трябвало да са в отделен фонд с индивидуални партиди, който да няма как да се пипа за изплащане на национални кредити. Грабят ги и тях, но засега имат и хартисва.

6

Зависи

преди 7 години

До айде стигаНали знаеш? Кой както е научен. За тях месечен доход от 700 евро може да изглежда като тотална мизерия. Не че не разбират какво могат да си осигурят с тези пари, но като са свикнали на повече, защо да се примиряват?Примирение има там, където е имало период на ранен /дивашки/ социализъм - ограбване на собствеността, масови убийства, изселвания, лишаване от права и невъзможност да намериш подкрепа, колкото и да се съпротивяваш. Преживели са го бабите ни, родителите ни го помнят.

5

Хм,

преди 7 години

мизерната пенсия от 665 евро,ако сметнем цени на храни,ток,горива и най-вече лекарства се равнява,все едно наш пенсионер да получава около 705лв-приблизително!Хайде сега да видим колко българи получават такава пенсия,а някъде и заплати...

4

Работещите клошари

преди 7 години

Ха че то 90 % от бг е на под 700 лв. тея тръгнали да реват - т.е. на половината от техните пенсии

3

Анонимен

преди 7 години

...52 на сто от домакинствата в Гърция заради високата безработица и бедност живеят от пенсиите на възрастните членове на семействата... За това реват гърците, когато трябва да им се намаляват пенсиите! Да реват! Нали не искаха български заплати и брюкселски цени- е сега ще имат гръцки пенсии и бюркселски цени! Няма безплатен обяд!