16

Анонимен

преди 7 години

Естествено, че не се женят, ни рано, ни късно. Знаете ли една самотна майка колко повече помощи получава, а? А и спрете да наричате тия панаири, които правят брак. Това не е официално регистриран граждански брак. Те си правят само някакви си местни купони, но официално пред държавата брак няма, точно с цел жената да е самотна майка.

15

Анонимен

преди 7 години

в пазарджик такива семейств няма повечето са в германия франция прибират се с пари българите пред тях са никои и работят денонощно на стрната си не се доверяват и нищо хубаво не очакват.те са се европизираха .а българите се байганизираха на глад и мизерия и да служат на продажниците седайки на този сайт

14

смЕх

преди 7 години

Ха-ха-ха образование и ром как звучи само и не се женели ами не се женят само дето се развъждат и "самотните " майки лапат ли лапат помощи,а "угрижените" бащи къркат загрижени за пустото това образование.

13

1234

преди 7 години

Мда...и национално известната Джейлян не е омъжена,но това не и е попречило на 11г да забременее и на 12 вече да е родила Мустафа до 21 г да народи още 3 броя да ги зареже и да отиде при нов оплодител и да продължава конвеерното производство на други Мустафи......

12

JJ

преди 7 години

Да тука на Стамболийски отсреща в махалата ги интервюирах е са 50 човека и резултата:- Правят чаавета на 13-16- Бачкат на черно без осигуровки по строежи- Женят се на по 30 като *** вече имат чаавета, за да може да зимат помощи и като самотни баби и дедовциДаа, променили са се, а не са го разбрали...

11

Анонимен

преди 7 години

"Нмалява броят на ромите, сключили ранни бракове или живеещи в съжителство, под 16-годишна възраст."И по кой закон са сключвани досега тези ранни бракове под 16г. възраст??? Защото в Семейния Кодекс пише, че брак не може да сключи лице под 16г. възраст.

10

да ама не

преди 7 години

Това, че не се женят на 14 не означава , че не раждат пак на 14. Просто от известно време се изхитриха и живеят без брак, защото помощите за самотни майко са по-големи. Ама това някой трябва да го провери, а не да копи-пасте...

9

Анонимен

преди 7 години

Не мисля, че ранните бракове са проблем. Щом се обичат да се женят, но да не се размножават преди да се изучат и да започнат работа. Ето за това трябва да се говори. Не е нормално момичета на по 12-13 години да раждат всяка година и постоянно да се оплакват как нямали пари.

8

Анонимен

преди 7 години

В периода 2014-2016 са анкетирани 477 души!!!! Това казва всичко.

7

МАЙНА

преди 7 години

То по закон май под 16г няма как да те ожени кмета даже , а тия имат по 1 , 2 чавета вече.

6

Анонимен

преди 7 години

Да, не се женят рано, ТЕ РАЖДАТ РАНО, но остават неженени, защото помощите за самотни майки са многократно повече от надбавките за деца в нормално , почтено семейство.Та-а, какво толерира милата ни, умна държава?

5

Анонимен

преди 7 години

Сигурно е така, но не отчитате, че преди да се оженят на 16г преди това имат пробен брак най малко 3г!

4

Анонимен

преди 7 години

Не се женят , само се плодят.

3

Анонимен

преди 7 години

Само ни успиват, че уж ромите започнали да се очовечават. "Амалипе" е НПО, лапнали са някакви европейски пари по проект и е естествено да отчетат, че имат успехи, иначе няма да им одобрят следващият проект и пари нямааааааа... Всички НПО-та се изхранват с пари от чужбина, иначе загиват прави!

2

Анонимен

преди 7 години

Сега да не тръгнете да коментирате, че мекциканците започват да се интегрират :)Статията, май, иска да ми "навее" тази мисъл. А това за образованието си е дежурната приказка от сферата на (не)научната фантастика в този сорт статии.

1

zeus

преди 7 години

Хаха, не се женят, понеже Айшето взема повече детски като самотна майка ;)