95

Боби

преди 7 години

До Айзенхауер 134Леле какви глупости изписа.Така Ракетните двигатели са грубо 3 видаПроточни - налягането създадено в резервоара за гориво попада в горивната камера следва изгаряне и тяга. Изключително проста конструкция но с малък КПДДвигатели отворен тип. "Нещо" върти турбопомпите които подават гориво на двигателя. Нещото е допълнителен агрегат. Голям КПДЗатворен Тип - гориво постъпват в пред камера за горене следва турбина която върти турбопомпите горещия газ с още гориво изгаря НАЙ-Голя

94

Боби

преди 7 години

До ОтговорТова което показаха по Дискъвъри Умнико е Прототипа САМО на РАМ-ДЖЕТ двигателя, който може да започне да работи чак след като достигне поне М2 скорост. За сега няма оптически прозрачен или радио прозрачен материал който да се монтира на носа на подобна ракета зад този обтекател да се намира датчиците на ракетата. А скорости М5 още С-200 ЗРК комплекса(ние имаме един такъв) ги достигна още 1970 година. Но за да работи тази ракета (7-8 тона) има собствена крио охлаждаща система.

93

Отговор

преди 7 години

Отдавна САЩ имат хиперзвукови ракети. Показаха ги по Дискавъри. Ракетата е закачена на самолет който е издига на 20 км. височино , пускат я в свободно падане , ракетата прави някалко лупинги докато намери зададената и от кампютъра траектория и с бясна скорост се отправъ в стратосферата. О там вече продължава да гони целта до дупка. Няма отъмване.Изтреляй и забрави. Блясък в очите на руснаците.

92

най мощното оръжие

преди 7 години

на Русия е ОМБ(Оръжие за Масово Баламосване)..ха.ха.ха САЩ имат ракета която може да улучи кафявата точка на жужето..ха.ха

91

Анонимен

преди 7 години

До гешевКъде по добре е да произвеждаш средства за производство на храна отколкото средства за убиване на хора в огромни размери.

90

Азазел

преди 7 години

До гешевТова е, защото българите традиционно приготвят домашна зимнина и има от както да я приготвят. Пък на руснака нито му идва на ума такова нещо, нито има от какво да я приготви.Най-много сало и огурцы за самогона.

89

гешев

преди 7 години

Е не се косете толкова за Русия де!В евроатлантическа българия, по-точно в София, в едно заводче на гара Искър "умните " българи са се заели с производството на нов чушкопек! Сега го доизкусуряват да пече цели 4 чушки наведнъж!Честито на печелившите!група кан Телериг

88

Анонимен

преди 7 години

Безаналогово пак в бъдеще неопределено ще е.Така де ..многоходовите гениални ходове изискват 10-20-30 години поне.

87

Анонимен

преди 7 години

Един американски *** в действие: Айзенхауер - чететему хумористичното коментарчепо-долу.По-неграмотнитеведнага вярват.

86

Анонимен

преди 7 години

Хиперзвуковите бойни части са доста тежки 1,5 2 тона. Те могат да станат бойна част на леката балистична ракета "Топол-М. По-тежката ракета РС-28 "Сармат", която ще бъде приета на въоръжение на края на десетилетието, ще може да носи едновременно няколко такива бойни глави, които ще вървят по сложна траектория, което ги прави практически неуязвими

85

Анонимен

преди 7 години

Свръх звукови ракети Пройзвежда Индия съвместно с РусияВие как смятате Руснаците дали Нямат на Въоръжение тъкива;)

84

Анонимен

преди 7 години

А бе русофили, помислете малко. Един отявлен лобист на военно промишления комплекс на Русия е разтеглил някакъв локум с единствената цел да отмъкне още няколко милиарда в повече от софрата на обикновения гладен руснак и вие изпадате в екстаз, че Русия "можела да разцепи земното кълбо". Аз бих искрено се зарадвал ако Русия можеше да направи нещо по-полезно.

83

Анонимен

преди 7 години

До Адам Смитза две години време ...се срина от седмо на 15 мястоТака е, но руснаците като цяло предпочетоха да се "сринат", но да спасят своите в Крим. Горд народ. Нещо немислимо по нашите ширини.

82

А БЕ ,ПЕТРОВИЧ,

преди 7 години

До Ераст ПетровичТе, калибрите, падат , ама няколко си отиват на място. И тези дни от едни 3 броя калибри все един в стигнал до 30-тина експерти, които помагат на главорезите , в отговор на "грешката " в Дер ЕЗор...:)))

81

Адам Смит

преди 7 години

До АнонименРусия е в Г-20."Бе тя е в Г-20, само че за две години време под мъдрото ръководство на Вл.Вл. Путин се срина от седмо на 15 място след Мексико.

80

Айзенхауер

преди 7 години

До Анонимен"В момента САЩ нямат ракета носител за изстрелване на товари в космоса..."Глупости ! Здравата си се объркал, драги. Всъщност прословутите двигатели "РД-180", произвеждани в Русия, са патент на "Прат енд Уитни". Американците просто използват евтина работна ръка.

79

Анонимен

преди 7 години

Единствената причина, порадикоято САЩ няма да нападнатРусия в открита война, е тази- знаят много добре, че ще бъдатунищожени.Затова използваттактика на войни чрез прокси.Днес това са т.нар."бунтовници"в Сирия, "прозападни партии" в Украйна и т. н.

78

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 129В Г20 да, но в Г8 не и там е проблема.

77

Анонимен

преди 7 години

Путин бодро крачи по стъпките на Брежнев, Черненко, Андропов. Тоталният фалит е неизбежен.

76

Анонимен

преди 7 години

В момента САЩ , тази високотехнологична страна за българските пръдльовци,нямат ракета носител заизстрелване на товари вкосмоса и използват срещузаплащане руска ракета.