18

Анонимен

преди 7 години

До питанкатаО, има много сериозни печатни издания, влияещи на европейската политика. "Шарли Ебдо" например. Много сериозни неща станаха след едни техни рисунчици1 А немската преса колко често се дъни! Стигнаха дотам, че изпуснаха Русия от списъка на страните с медали от Олимпиадата. Коректно и джентълменско, нали! Четете руската преса, гледайте телевизиите им! Нищо, че не знаете езици!

17

Анонимен

преди 7 години

Вай, каква стана тая? Трумпп иска Щатите да напуснат НАТО, свлечено.ъзата канцлерини франсето , дето е с най-нисък рейтинг в страната си от ВСВ насам, искат заедно да властват над доминирана от тях армия. А ние къде сме? Чакаме на кого да ръкопляскаме и да се предложим...

16

Анонимен

преди 7 години

И оня с перчема зад океана заедно с лилипута с ботокса на изток ще почнат да се подмокрят! Нека доживеем пак силна европа а не да ни тъпчат пияници и прасета!

15

Фронто

преди 7 години

Към Крум/17/ Не зная Круме как точно са си го представяли. Хлабава федерация? Доколко федерация и доколко хлабава?Аз го виждам така_не механичен съюз на договарящи_минали сме през това, не сбор надържави с централизирано управление_и през това сме минали. А единение на страните с общи ценности.Не е утопия_от дух и идеи се тръгва.

14

Анонимен

преди 7 години

До 2: "Важното е да може да воюва срещу руснаците."Важното е зелените човечета на Кремъл да си стоят в тайгата !

13

Крум

преди 7 години

В сегашния си вид ЕС е обречен на провал. Ако се създаде единна армия това може да е началото на единна Европа по подобие САЩ. Държавите са отделните щати имат си свой правила но външната политика е една и в този сценарии много по-трудно ще бъде пренебрегвана.

12

Безумуе

преди 7 години

Най-голямото безумие... американските марионетки Литва да са против това. Имах си аз. Литва се управялва от върла комунистка, която за да огуди на американците не спира да строи военни бази срещу Русия, върна си наборната служба за война срещу Русия и непрестанно дрънка, та дрънка... тия Литовци и Естонци са най-големите американски пудели в Европа и ще направят всичко възможно да спънат това важно решение за ЕС. А силна Европа означава добро сътрудничество между членките на ЕС.

11

анонимен

преди 7 години

Тая армия е необходима не за война с Русия или Америка,а за отбрана от нашествието на мигранти,за това да не чакат 2018г.,а час по-скоро.Че "мигрантите вече са тук.Да не чакаме те първи да почнат войната.

10

88

преди 7 години

Време е майн ф юрер

9

anonimen

преди 7 години

Ne move,a e nalovitelno da se syzdade takawa armiq,i to po-skoro.

8

Фронто

преди 7 години

/.../ И защо да не е достигнато новото цивилизационно ниво когато днес в Европа НЯМА държава която да смята,че каквото и да на континента се решава с пушка. Впрочем има една! И заради една_единствена/изостанала вече с ДВЕ степени под общия стандарт/целият европейски континет трябва да прави крачки назад ... Тази държава няма място в еврпейското семейство;няма място в съвременната цивилизация.В този си вид_на съществуване няма право!

7

Бай Иван

преди 7 години

Остава да се създаде структура подобна на ФБР, и ще бъда малко по-спокоен за българските политици.

6

Анонимен

преди 7 години

Одобрявам. Защо като САЩ - едни съединени Щати имат обща войска в обединена Европа да няма. Друг е въпроса, че нашата дума на българите няма да се чува там. Ама щом сме тръгнали с Европа ще трябва и да сме с нея при съставянето и на армия. Ако ли не - направо да се делим от Европа.

5

Фронто

преди 7 години

ЕС беше прекрасно замислен: националните граници си съществуват_няма обезличаване; модел 'солидарност',който щади достойнството на по_бедните държави; консенсус по основните въпроси_това е равнопоставеност. Ред други все хубави идеи. Най_хубавата е тази,че за първи път в историята съюз НЕ е милитаризиран!Най_мощната икономическа структура в света НЯМА войска! НОВ стандарт е зададен! Разбира ли се това?! Това е друго ниво на цивилизация. /.../

4

Анонимен

преди 7 години

До питанкатати сигурен ли си, че "Известия" и "Российская газета" не се предлагат и на български, ей така, за по-лесно.

3

питанката

преди 7 години

Все се питам няма ли журналисти, дето да разбират не само руски? До кога Известия и Российская газета ще са основни наши (ваши) източници на информация за ЕС? В ЕС сериозни вестници няма ли? Т'ва френски, немски и английски нали се учат в училище. Питам аз и отговор не искам.

2

Анонимен

преди 7 години

Тази армия би трябвало да бъде създадена при самото основаване на ЕС, ако се търси реален външнополитически ефект от нея. Вместо това тя се създава на базата предхождащото икономическо обединение, за да се търси решение на възникнали вътрешнополитически проблеми, като например Унгария.

1

Анонимен

преди 7 години

Въпросната армия ще бъде ли достатъчно силна за да може да воюва срещу американците?