18

varg

преди 7 години

Днес Берлинска сатена е нужна срещу бежанците така,както преди години тя беше нужна срещу злините на Запада.

17

Анонимен

преди 7 години

А, бе, тази година днесбегето нещо прескочиха Нагазаки и Хирошима ...Вярно, не е кръгла годишнина, ама там май загинаха малко повече хора от тези на Берлинската стена

16

до прокурора 18

преди 7 години

така разсъждават като теб и мюсюлманите и сиг...,афроамериканците : защо ни спирате ние ви идваме на гости и бог ще ви накаже .

15

prokurora

преди 7 години

А някои да забрави за визовата стена. Уж си свободен, а преди това ти искаха виза за навсякъде, я туристическа, я работна. Защо човек не може свободно да отиде до Австралия, САЩ, Канада, Нова Зеландия, нали вече сме свободни, чакаш пред посолството и стискаш палци да не ти кажат не.

14

Анонимен

преди 7 години

Хората бягаха от глада и мизерията на комунизма. Тя стената затова беше и изградена, за да спре бягащите хора. И те пак бягаха под куршумите, защото е по-добре да умреш, отколкото да се мъчиш в комунизма.

13

Анонимен

преди 7 години

Най-голямата антиреклама на комунизма беше именно Берлин. Отива там и гледаш Източен Берлин, мизерия, и пранета по Балконите на панелките, все едно си в комунистически български квартал. Няма магазини, няма хубави коли, няма нищо цветно. И после поглеждаш към Западен Берлин и виждаш магазини, коли, движение, живот, цветно и красиво.

12

Анонимен

преди 7 години

източна Германия още се мъчи да достигне стандарта със западна след убийственото управление на комунистите изверги

11

всичко се разпада

преди 7 години

Тогава имаше една стена а сега има десетки стени в центъра на Европа,каква е разликата?

10

Анонимен

преди 7 години

Няма нито един опит западногерманец да прескочи стената и да бяга на Изток. Всички убити са източногерманци, които бягаха на Запад.И до днес въпреки, че Западна Германия наливаше и продължва да налива стотици милиарди марки (и евро вече) има разлика в стандарта между Изтока и Запада в Германия. На Изток стандарта е все още два пъти по-нисък. Няколко десетилетия комунизъм и вече не може да се оправят щетите.

9

Анонимен

преди 7 години

И до днес обаче видиотените червени изкукали със старческа деменация пенсии продължават да твърдят, че комунизЪма бил по-добър от демокрацията.

8

Анонимен

преди 7 години

Това трабант ли е на снимката?

7

Анонимен

преди 7 години

Без стената западни шпиони си прескачаха спокойно в ГДР и взривяха.

6

Анонимен

преди 7 години

Направиха я САЩ след като САЩ избиха Япония с ядрени ракети.

5

степен азиатец

преди 7 години

то от руснак какво да очакваш ... нещо креативно или хумано ли да измислят! От тях очаквай само и единствено: обиди, срам, разделение, всякакви мерзости, унижение, заличаване на народи, избиване на интелигенция, разрушаване на църкви, хранена на прасета с хора, концлагери, величаене на сатрапи в Кремъл, ебезличаване на всякакъв морал, заклмемяване на свободомислещите, вечно озверяване към по-успешните от тях ..... Русия е срам за историята и пълен провал за човешката еволюция!

4

Анонимен

преди 7 години

Добре, че я събориха.Но:Да не би някой да беше осъден за тези репресииИ до ден днешен управляват.

3

Никита Хрушчов

преди 7 години

Ако си беше стояла, поне на Изток нямаше да има ,,бежанци,,...

2

Анонимен

преди 7 години

защо не пишете защо бе вдигната стената. Това беше икономическа стена защото в ГДР се храниш за 2 марки спиш за 4 марки и от западен Берлин идваха с много пари и изкупуваха всичко .... сега същите огради правим с бедните африканци , азиатци.... мюсюлмани

1

Анонимен

преди 7 години

Не се косете, скоро ще бъде възстановена, но два пъти по-висока.